Joe Jackson - Master Series (1998)

Alternatieve titels: The Universal Masters Collection | Classic

Pop / Jazz
Label: A&M

1. Steppin' Out (4:21)
  2. It's Different for Girls (3:45)
  3. Real Men (4:03)
  4. Happy Ending (3:38)

met Elaine Caswell

5. Jumpin' Jive (2:42)
  6. The Harder They Come (3:55)
  7. Is She Really Going Out with Him? (3:39)
  8. You Can't Get What You Want (Till You Know What You Want) (4:53)
  9. Me and You (Against the World) (3:50)
  10. Breaking Us in Two (4:47)
  11. Don't Ask Me (2:43)
  12. Mad at You (6:05)
  13. Sunday Papers (4:21)
  14. Tilt (2:46)
  15. Five Guys Named Moe (2:32)
  16. You Got the Fever (3:38)
  17. Rant and Rave (4:48)
  18. Out of Style (3:00)
avatar van RonaldjK
Ik reis door de new wave en bevind me in juli 1980. In de laatste week van die maand betreedt non-albumsingle The Harder They Come de Nationale Hitparade, waar het in augustus twee weken op #34 staat. In de Top 40 geraakt de single diezelfde maand tot #35.
De eerste verzamelaar van Joe Jackson op MuMe te vinden met dit nummer erop is dit Master Series, pas 18 jaar nadien verschenen. Discogs vermeldt ook de compilatie Joe Jackson van een jaar eerder. En nog steeds niet te vinden op een bonusversie van album Beat Crazy.

Hoe dan ook: heerlijk liedje, waarbij ik pas net ontdek dat het cover is. Het origineel behoort aan Jimmy Cliff uit 1971: hier diens versie.
Wie een verzamelaar van Joe Jackson zoekt, zou moeten checken of dit nummer daarop is te vinden. Dat de muziek op zijn verzamelaars niet homogeen is, is voor mij juist een aanbeveling, passend bij zijn oeuvre.

Mijn reis kwam van Robin Lane & The Chartbusters en vervolgt in augustus 1980 bij Cabaret Voltaire en hun The Voice of America.