menu

USA for Africa - We Are the World (1985)

mijn stem
2,81 (32)
32 stemmen

Verenigde Staten
Pop
Label: CBS

  1. USA for Africa - We Are the World (7:02)
  2. Steve Perry - If Only for the Moment, Girl (3:44)
  3. The Pointer Sisters - Just a Little Closer (3:53)
  4. Bruce Springsteen and The E Street Band - Trapped [Live] (5:11)
  5. Northern Lights (Canadian All Stars) - Tears Are Not Enough (4:21)
  6. Prince and the Revolution - 4 the Tears in Your Eyes (2:45)
  7. Chicago - Good for Nothing (3:35)
  8. Tina Turner - Total Control (3:38)
  9. Kenny Rogers - A Little More Love (2:54)
  10. Huey Lewis and the News - Trouble in Paradise [Live] (4:34)
totale tijdsduur: 41:37
zoeken in:
avatar van Darkzone
4,0
vielip schreef:
Je vergeet de serie The Sopranos! In de slotscene daarvan zat Don't stop believing en sindsdien is het nummer, eerst in Amerika, aan een tweede leven begonnen. Naar aanleiding daarvan ging een serie als Glee en nog weer later Idols, of weet ik veel welke talentenserie, ermee aan de haal.

Vergeet het einde van de film Rock Of Ages niet, met o.m. Tom Cruise en Mary J. Blige, waarin dat nummer live in een groot stadion door de cast wordt gezongen alszijnde een anthem van onoverwinnelijkheid.

Deze docu nu ook gezien over een van de alleerbeste popsongs allertijden. Grootsheid, eensgezindheid, alle ego's buiten de deur (vandaar dat Prince er niet bij was; hij kon zijn ego niet achterwege laten ), saamhorigheid en nederigheid. Nooit geweten dus dat dit nummer, We Are The World, in 1 avond en nacht is opgenomen, en dat het tijdens de opnames pas de grootsheid van het nummer ontstond. Ik denk dat deze docu ook een mooie is voor onze kinderen om te kijken.

Jammer dat er ook mensen zijn die niks met dit (soort) nummer(s) hebben.

avatar van EttaJamesBrown
Ach, ik vind het een draak van een nummer. Wel een mooie draak. En wie wil nu niet ooit een draak zien vliegen?

Prachtdocu

avatar van MarkS73
Ik heb toevallig twee weken geleden een docu op YouTube gezien gehost door Jane Fonda en dacht eigenlijk dat dit dezelfde was. Dat was dus niet het geval.
Grappig, daarin wordt de ongemakkelijkheid van Dylan meer uitvergroot, het tribute aan Belafonte is in zijn geheel te zien (jammer dat dit hier het geval niet is) maar deze docu is wel een stuk uitgebreider.
Een mooie film en een groot stuk jeugdsentiment. Destijds was ik twaalf en dit nummer was toch wel een ding, na Band Aid de tweede keer dat een hoop van mijn helden bijelkaar kwamen in één videoclip.
Stevie Wonder met zijn Swahili die op zijn plaats wordt gezet, Waylon Jennings die er de brui aan geeft, Lionel Richie als de verbindende factor met engelengeduld en al die sterren die ook nog eens onder de indruk van elkaar zijn en zelfs onderling handtekeningen uitdelen. Je zou die cameraman maar geweest zijn die pas drie maanden cameraman was en zich ineens tussen al die sterren bevond...

avatar van vielip
MarkS73 schreef:
Je zou die cameraman maar geweest zijn die pas drie maanden cameraman was en zich ineens tussen al die sterren bevond...


Schitterend dat ie eerst zegt; dat ik betaald krijg om dit te doen?! En dan op het eind; ik wilde m'n rekening inleveren en toen werd me verteld dat het allemaal vrijwilligerswerk was

avatar van Marco dB
Hele leuke docu inderdaad.
Je wordt wel een beetje simpel van het uitentreuren bevestigen van iedereen hoe 'geweldig' het wel niet was dat 'al dat talent' zo 'uniek' in één ruimte zat. Maar de anekdotes en de wisselwerking tussen al die ego's is heel fraai om te zien. Vooral Stevie Wonder die aan Bob Dylan voordoet hoe Bob Dylan dit zou zingen en dat die dan eindelijk het licht ziet. Hilarisch.

avatar van RonaldjK
geplaatst:
Bepaald geen favorietje van me dit liedje (nou èn?!), maar zelfs dan is de docu het kijken zéker waard. Een mooi verhaal met de ego's die moesten achterblijven bij de entree van de studio en dat dat nog werkte ook.
Herinnerde me bovendien weer dat het hierdoor was dat Bruce Springsteen eindelijk in Nederland doorbrak naar het grote publiek.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:46 uur

geplaatst: vandaag om 01:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.