Gidge - New Light (2020)

2. New Light (6:31)
  3. StoneShell (6:22)
  4. Perimeter (10:00)
  5. The Cascades (6:37)
  6. Rotate Into Form (5:15)
  7. Over (5:51)
  8. Always Unfolding (5:15)
  9. Seems to Be Getting Closer (8:30)
Ik snap de link met Burial, maar ik vind dat Gidge een heel andere klankkleur hanteert. Ik zie meer parallellen met artiesten als Bonobo, Four Tet, Trentemøller en Bicep. Bijster origineel is het dus niet, maar Gidge pakt precies de juiste elementen uit de 21e-eeuwse electronic om er iets eigens van te maken. 2 dingen vallen me daarbij op: de uitmuntende productiekwaliteit en de warme sfeer die geschept wordt. Erg prettig album, dat fijn wegluistert.

avatar van Gyzzz
Veel aandacht voor deze plaat die precies in mijn straatje zou moeten passen. De eerste nummers die ik tegenkwam deden me weinig maar de combinatie van muziekstijl en positieve geluiden maakte me toch benieuwd. Ik sluit me echter aan bij de minder enthousiaste berichten - zoals hieronder m.i. goed verwoord.

ohmusica schreef:
Paar keer beluisterd, ik mis subtiliteit in de mix, de ritmes, stemmen en effecten zitten wel erg nadrukkelijk in het geluid, ik mis hier gevoel en sfeer bij.

Dit voelt voor mij als de MacDonalds onder de elektronica: wel lekker zolang je niet echt probeert te proeven, maar zodra je dat ook maar een klein beetje doet valt op hoe plat/onsubtiel en smaakloos het is. Voor een plaat die zo op sfeer leunt vallen ook de lelijke geluiden - in The Cascades b.v. - extra op. Niet mijn ding.