Ghosts - The World Is Outside (2007)

Label: Atlantic

1. Stay the Night (3:42)
  2. Musical Chairs (3:40)
  3. The World Is Outside (3:34)
  4. Ghosts (3:50)
  5. Mind Games (3:28)
  6. Something Hilarious (5:14)
  7. Stop (4:04)
  8. Over Analysis (4:16)
  9. Further and Further Away (4:06)
  10. Wrapped Up in Little Stars (5:53)
  11. Temporary (6:44)
aidoo
Stay the Night is leuk! Eens zien waar ik de rest kan opvissen

avatar van pet
pet
Heb dit gezien op Rock am Ring afgelopen jaar. Bij mij toen nog helemaal niet bekend, en op basis van een redelijk optreden besloten om de cd toch maar eens te luisteren. Lekkere pop / rock liedjes die makkelijk weg luisteren. Iets wat ik ook op kan zetten als mijn ouders er bij zijn. 3,0 *

*Laura*
'Stay the night' is een meer dan fijn nummer en ik ben bijgevolg zeer benieuwd naar de rest. Ik las al meerdere vergelijkingen met bands als Coldplay en Snow Patrol, gaan die op?

Echt een lekker album!
Mooie melodieën en stuwende ritmes zorgen ervoor dat je blijft luisteren naar wat deze jongemannen je voorschotelen.
Het heeft bij vlagen wat weg van Coldplay, maar Ghosts biedt toch wat vrolijkere melodieën.

Ben benieuwd de single World is outside klink erg goed!

avatar van titan
titan (crew)
Stay the night en The world is outside behoren tot de beste singles van het afgelopen half jaar. Hoewel dit meteen ook de toppers van het debuutalbum van Ghosts zijn is ook de rest van dit album de moeite waard. Vooral liefhebbers van Keane, Delays, Dodgy en Thirteen senses zullen dit denk ik wel kunnen waarderen. 3,5*.

*Laura*
Ooh, de nieuwe single World is Outside klinkt ook al zo mooi. De vorige single deed me vooral denken aan Shout Out Louds, deze hier brengt eerder de referentie Delays naar boven. Ik ga dit album zeker beluisteren, dit zou me best wel eens kunnen bevallen!

avatar van snarf349
meer dan uitstekend debuut.

avatar van chansadres
Hier houd ik van. Keane met een laagje synthpop. Hitpotentie met de hoofdletter H!

Wat een geweldig album van Ghosts! Echt, The World Is Outside is echt een geweldige single! Een sterrenregen van mij voor dit album.

avatar van sean leonard
Ik ben dit gaan luisteren met niet al te veel verwachtingen, ik had ergens op een of andere site gelezen dat het wel leuk was. Maar je voelt hem waarshcijnlijk al aankomen, de cd overtrof al mijn verwachtingen. Goede melodieen die op ene prettige manier in je hoofd blijven hangen (bv. world is outside) en een vrij unieke zang. Het doet me erg denken aan Keane, met het verschil dat hier wel een gitaar gebruikt wordt. Dat maakt de muziek wat pittiger . Voorlopig 4*, maar dat zullen er over een week wel 4,5 zijn!

Muziek heeft ook wat weg van The Charlatans. Ik ben aangenaam verrast. Neight meer naar de Britpop van begin jaren 90.

avatar van Erwin.c
Doet mij een beetje denken aan Delays.Zeker de zang.

avatar van Rayaccos
De single doet me vooral aan de muziek van eskobar denken.

Delays en Eskobar zijn goede bands. Ghosts klinkt idd als een combinatie van beiden dus: Gegarandeerd goed!

Super vette cd... Al lang op zoek naar iets in deze richting en dan toch eindelijk iets gevonden. Vind dit toch erg op Keane lijken, maar net iets vrolijker en natuurlijk een gitaar ... De eerste 5 nummers zijn erg lekker .. 4,5 * mischien verhoogd naar een 5

avatar van starsailor
Had hoge verwachtingen gezien bovenstaande reacties, maar wat een zoet, weeïg album is dit. Jakkes. Krijg bijna een boyband gevoel hier.
Alle vergelijkingen met andere bands slaan wat mij betreft als een tang op een varken. Zang van Delays kan ik me nog in vinden, maar ik luister toch 10x liever naar Delays. En naar Keane, en naar Coldplay en naar Eskobar en naar The Charlatans.
2 sterren.

avatar van EStevens
Grappig album maar je word de nummers gauw zat. De zangstem heb ik wel is eerder gehoord. Muziek van de Ghosts is vrolijker dan Snow Patrol, Coldplay en Keane, maar wel veel lichter.

avatar van Ayreonfreak
Ik sluit mij aan bij E Stevens... Althans, voorlopig.. Idd. een vrolijk album met leuke liedjes, makkelijk in het gehoor. Het heeft ook mijns inziens weinig met Keane en Coldplay gemeen, alleen het piano geluid wellicht. Of het een 'stayer" wordt in mij cd speler moet ik ook nog zien.. Maar het ligt goed in het gehoor.... een 3.5 tot nu toe, kan hoger worden..

avatar van Justinx
Gooi de tv, de bank en de radio maar uit het raam als het aan de Engelse band Ghosts ligt. In hun bescheiden hitje The World Is Outside beschrijven ze wat ons ervan weerhoud om de wereld buitenshuis te ontdekken. In de clip zien we de heren ''buiten spelen'' in een regenbui van apparaten die ons in huis gekluisterd houden. Evenals het concept van de clip is ook Ghosts zelf een goede vondst. De band wordt vaak vergeleken met Coldplay, The Bluetones en Thirteen Senses. Van mij mag je daar ook Keane aan toevoegen, gezien het stemgeluid van frontman Simon Pettigrew veel overeenkomsten toont met de zanger van Keane. Waar Ghosts verschilt met de eerder genoemde bands is waarschijnlijk de volwassenheid. Waar bands als Keane nog een beetje aftasten welke sound hun het beste ligt, hebben de heren van Ghosts al dat eigen stijltje gevonden waarop ze ieder album weer terugkomen. Deze band klinkt fris en nieuw, maar de gebruikte formule is daarentegen verre van vernieuwend; lekkere vrolijke pop met hier en daar swingende elementen, heel soms afgekeken van grotere artiesten, daar is weinig vernieuwends aan te noemen. Zo heeft het nummer Musical Chairs bij vlagen wel wat weg van Duran Duran's Ordinary World, maar dan de up-tempo versie daarvan. Dit is echter een verwaarloosbare vergelijking al helemaal als je naar de overige, erg verfrissende nummers luistert. Nergens heeft de band beschamend veel weg van andere bands. De eigen stijl van Ghosts redt waarschijnlijk dan ook de levensduur van deze band. Waar we Keane waarschijnlijk over tien jaar niet meer zien, is Ghosts nog vrolijk bezig. Maar voordat het allemaal nog zover is, zullen we zien waar het debuterende The World Is Outside-album zal gaan stranden. Lekkere frisse pop met af en toe jazzy blaasinstrumenten en dat bovendien in een uiterst vrolijk jasje. Precies de jas die je nog even warm kan houden voor het naderende einde van de zomer.

The World Is Outside is een album geworden met radio-vriendelijke pop- en rocknummers. Verwacht geen hele grote verrassingen, maar Ghosts probeert dat zeker wel. De blaaspartijen in Stay The Nights is daar een goed voorbeeld van. Frontman Simon Pettigrew's stem toont veel overeenkomsten met Robyn Hitchcock, evenals de muziek wel wat wegheeft van de eerder genoemde bandjes als Keane of Coldplay. Maar buiten dat probeert Ghosts hier een album neer te zetten die zich afzet tegen deze bandjes en zo een eigen sound probeert te creeeren. Dat is ze gedeeltelijk gelukt naar mijn mening. Voor dit fijne luister-plaatje desnietaltemin een stevige 3,5*. Hier wil ik zeker meer van horen in de toekomst!

avatar van sean leonard
wow wilde je eerst niks zeggen?

avatar van Justinx
sean leonard schreef:
wow wilde je eerst niks zeggen?

avatar van blur8
Wat jammer van de matige zangstem.
Compositie en sound zijn dik OK.
met een krachtigere stem zou het geweldig geweest zijn.
wel 4 ****. door StN en tWiO.

tuktak
temporary's pianootje klinkt wel heel erg sigur ros hoor ik nu...niet dat dat verkeerd is overigens...

Baltasound
EStevens schreef:

Goed gezegt

dit ook weer een van mijn lievelings nummers dus 4,5 sterren

avatar van itbites
Dit dit is één van mijn recente aankopen en ik moet zeggen dat ik toch wel behoorlijk onder de indruk ben.
De eerste zes nummers vind ik bijvoorbeeld geweldig, al moest ik even wennen aan het "geswitch" tussen kopstem en normale stem zoals de zanger doet in het refrein van The World Is Outside. Dit pakt een paar nummers verderop wat minder uit bij Over-Analysis, wat ik samen met Stop de zwakke broeders vind. Maar die eerste zes nummers; och och wat staan daar mooie dingen tussen.

De laatste twee nummers zijn een beetje een stijlbreuk met de rest, wat de consistentie van de CD als totaal niet helemaal ten goede komt. Ze lijken serieuzer en werken duidelijk naar een climax toe (een beetje hetzelfde gevoel als op Toad the Wet Sprocket's "Fear", zonder dat er overigens andere overeenkomsten zijn). Neemt echter niet weg dat ook dit zeer goede nummers zijn, met name "Temporary" is prachtig.

Omdat op dit album toch (met name op het gebied van zanglijnen en melodieën) dingen staan die ik niet had willen missen, is dit wat mij betreft een aanrader en belooft het veel voor de verdere toekomst van Ghosts. 4*

avatar van De-noir
M'n vriendin draaide Stay the Night regelmatig toen dat nummer in de hitlijsten stond. Het is dan ook dankzij haar aandringen dat ik het album ben gaan opzoeken. Zonder enige verwachting begon ik met luisteren en het viel me alleszins erg mee. Sterker nog, ik vond het een erg aangenaam en fris popalbum en heb het vervolgens nog regelmatig gedraaid. Waar een vriendin al niet goed voor is De vergelijkingen met Keane en Snow Patrol liggen voor de hand, maar de sound en het songmateriaal vind ik net dat tikkeltje specialer en dus ook beter bij Ghosts.

avatar van itbites
Temporary

avatar van TheMadHatter25
World Is Outside [SINGLE] =D geweldig!!