Fabolous - From Nothin' to Somethin' (2007)

Label: Desert Storm

1. From Nothin' to Somethin' Intro (2:54)
  2. Yep, I'm Back (4:27)
  3. Change Up (4:26)

met Akon

4. Make Me Better (4:13)

met Ne-Yo

5. Baby Don't Go (3:26)

met T- Pain

6. Return of the Hustle (3:44)

met Swizz Beatz

7. Gangsta Don't Play (4:23)

met Junior Reid

8. Real Playa Like (4:07)

met Lloyd

12. I'm the Man (3:28)

met Red Café

13. Jokes on You (4:31)

met Pusha T

14. What Should I Do (4:41)

met Lil' Mo

15. This Is Family * (6:53)

met Ransom, Freck Billionaire, Red Cafe, Joe Budden en Paul Cain

|Joël|
Dit album is echt slecht. Vroeger was Fabolous altijd één van mijn lievelings rappers, toen ik dingen als Wu-Tang, Mobb Deep, Common, etc., nog niet ontdekt had. Ik had lang niets meer van Fabolous beluisterd en dit album zou daar verandering in gaan brengen. Het grootste probleem van dit album vind ik Fabolous zelf, en dan heb ik het over zijn rap skills (die hij naar mijn mening niet heeft). Op het eerste nummer wordt dit al meteen duidelijk, From Nothin' to Somethin'. Die beat vind ik trouwens ook alles behalve mooi en als hij er overheen rapt klinkt het echt niet meer als muziek.
Nigga tha slump is over we winnin again
Bring Some Money Out Homey
We Grinin Agian
Did He Say Agian
(Yes)
We Winning Agian
Hij rapt heel sloom en dat schuin gedrukte rapt hij niet eens maar dat zegt hij op een irritante manier, gelukkig komt dit niet het hele nummer terug na dit vreselijk zwakke begin gaat het nummer verder met sloom gerapte coupletjes die ook niet echt interessant zijn.
Dan hebben we het 2e nummer, Yep, I'm Back. Weer niet het soort beat waar ik van houd maar dat is eigenlijk bij dit hele album het geval, maar deze beat kan ik tenminste wel naar luisteren zonder het echt vreselijk te vinden zoals bij het eerste nummer. Helaas wel weer Fabolous die zwak rapt. Zo kan ik over elk nummer wel door gaan, Fabolous komt naar mijn mening bijna geen enkel moment op dit hele album met een redelijke rap dus ja dat is niet best. Er staan ook bijdrages van gastartiesten op dit album, bijvoorbeeld Jay-Z, Pusha T (Clipse), Ne-Yo, dat ziet er als je zo naar de tracklist kijkt niet heel slecht uit en gelukkig zijn deze gastartiesten ook echt een positieve toevoeging want had ik al gezegd hoe slecht Fabolous toch is op dit album. Op track nummer 3 komen we een artiest tegen waar ik over het algemeen nooit positief over ben, Akon. Dit nummer is toch opvallend genoeg naar mijn mening één van de beste nummers van dit album, Akon zorgt voor een redelijk refrein, de beat is gelukkig luisterbaar en Fabolous komt voor het eerst op het album met een naar mijn mening redelijke rap, zeker voor zijn doen. Some niggas change when they get change, Funny when they get money, Switch when they get rich… Verwacht hier niets hoogstaands maar de timing is deze keer naar mijn mening wel perfect met de beat, helaas zakt het niveau van deze verse helemaal in naarmate het nummer vordert en op de inhoud van de tekst moet je natuurlijk al helemaal niet letten.
Nummer 4 met Ne-Yo vind ik wel mooi, die beat klinkt goed zeker als je het vergelijkt met de rest van dit album en Ne-Yo heeft gewoon een mooie stem.
Nummer 5 Baby Don’t Go is met T-Pain, weer een artiest waar ik normaal niet positief over ben maar zelfs hij is een verademing als afwisseling voor de slome, daardoor vaak saaie en oninteressante, rap van Fabolous. Bij dit nummer val je absoluut niet in slaap en dit nummer vind ik nog wel vermakelijk, Baby Dont (Go) Baby Dont(Go) Baby Dont (Go) Baby Dont (Go)!. Het refrein van T-Pain houd je wakker en de slome rap van Fabolous heb je ook weinig last van door de beat en misschien is Fabolous op dit nummer wel weer gewoon ietsje beter dan normaal.
Ik zie dat we aan zijn gekomen bij track nummer 6... één woord VRESELIJK!
Cash rules everything around me, CREAM, its a new year- dolla dolla bill yall, yup- get that money - yup, dolla dolla bill yall, yup- get that money - yup, dolla dolla bill yall, yup, yup, yup!! Wat een vreselijk refrein echt niet om aan te horen en het lijkt absoluut niet op het origineel van Method Man wat we hier natuurlijk in terug herkennen als we naar de tekst kijken. Maar wat is er echt mis met die beat en hoe dat refrein wordt gezongen, verschrikkelijk echt niet om aan te horen, groot bagger nummer. Track nummer 7, Gangsta Don't Play, vind ik niets aan. Track nummer 8, Real Playa Like, is dan wel weer iets beter. Dan zijn we al weer bij nummer 9, die vind ik maar irritant met Rihanna maar is niet vreselijk. En dan zijn we bij Diamonds… hahahaha apart nummer, echt zo’n typisch Dirty South nummer met een daar bij horend Dirty South refreintje:
Diamonds In My Damn Chain!
Im like ooh daddy, I see you with that damn thang'
Not my fault, I'm feelin' ya campaign
I like you but, I really like your damn chain!
Diamonds In My Damn Chain!
It kinda explains the way she be actin'
She liked my necklace so she started relaxin'
Now that's what the fuck I call a chain reaction!

Typisch Dirty South.
Van nummer 11, Brooklyn, weet ik nog steeds niet echt of ik het juist een redelijk of irritant nummer vind. Opzich vind ik het wel aardig ook dat Brooklyn geroep in het refrein alleen gaat Fabolous er vreselijk irritant doorheen met zijn stem en dat verpest het echt, hij gaat héél sloom Brooooooooklyyyyyyyyyn zeggen. De rap van Fabolous is ook weer slecht maar daarna komt Jay-Z en dat vond ik toch wel weer redelijk dan heb ik weer even het gevoel dat dit een hiphop album is al komt Jay-Z ook niet sterk. Uncle Murda is geen geweldige rapper zelfs verre van maar wel beter dan Fabolous en dat is dus ook een goeie toevoeging aan dit nummer. Van nummer 12 is steeds het enige wat ik me kan herinneren Shorty Im the Man! en dat is ook ongeveer waar het hele nummer overgaat inclusief een Dirty South beat, zeer weinig aan dus. Dan hebben we nummer 13 Jokes on You slecht nummer en Pusha T kan daar absoluut niets aan veranderen. Gelukkig bijna afgelopen, nummer 14 is eindelijk weer een beetje rustig want van die dikke dreun beats heb je inmiddels echt genoeg geloof mij maar. Dan nummer 15... leuk een bonus track op een album als dit -_-’
Over dit nummer kan ik kort zijn, slecht nummer hadden ze net zo goed weg kunnen laten.

1,0* voor dit album
Favorieten nummers; heb ik eigenlijk niet echt ik zou hiervan nooit een nummer voor mijn plezier aan zetten. Als ik er een paar betere nummers uit moet kiezen dan neem ik: Change Up, Make Me Better, Baby Don't Go en Brooklyn maar nogmaals ook deze nummers zou ik absoluut niet voor mijn plezier opzetten.

Akonner
Ik ken het album niet maar het nummer wat ik ken U make me better ft Ne-Yo vind ik een erg lekker nummer ik ben benieuwd tog maar even downloaden.

Akonner schreef:
Verwacht er maar niet teveel van dat is zo ongeveer het enige nummer dat nog een beetje luisterbaar is en een erg lekker nummer is het naar mijn mening ook niet, niets bijzonders maar ook niet slecht.

Super..!

avatar van ferdi2307
ik ben iemand die niet veel geeft om lyrics.. ben meer iemand die gaat voor goeie beats en flows.. DUS.. dit album, vind ik ckr het bewaren waard Make me Better Ft. Ne-Yo.. (Y) super..
iedereen heb wel gelijk hur, Fab rapt sloom en soms saai, maar dat kan je ook weer one of a kind noemen.. ieder ze ding, dit album doet me qua stijl veel denken aan Rich Boy.. mjah.. ik vindt et tog een aanraden: 4*

KSPR
Als je om beats geeft, snap ik eerlijk gezegd niet wat je in the Doctor's Advocate ziet.

KSPR schreef:

the game is dope.. Flow, unieke stijl.. enne tog wel goeie beats hur!!
zie al uit naar 10 juli

SSS
Wat ik mij nou af vroeg is waarom dit album niet op de Releasedata staat? Ik kijk daar regelmatig om te zien wat er aanstaande is, maar deze heb ik er niet bij zien staan. Het is dat ik toevallig zocht op Fabolous en er toen achter kwam dat er een nieuw album uit was. Zijn jullie anti Fabolous of is er wat anders aan de hand?

avatar van MJ_DA_MAN
Hij is voor de meesten hier nou niet echt de rapper waar we het meest op letten...

KSPR
Niet per definitie anti-Fabolous maar idd niet de meest interessantste rapper.

bennyzuenny
vin het een lekker album, vooral Yep, im back , mjaa smaken verschillen he, ik houd wel van deze beats en op de lyrics let ik bij deze rapper dan ff niet op

Akonner
|Joël| schreef:

Ik luister voortaan maar naar jouw. Idd een waardeloos album.

mes-one
KSPR schreef:

Dat snap ik dan wel weer heel goed.

Van dit album had ik wel wat meer verwacht. Paar leuke producties, maar niks om over naar huis te schrijven. En waarom maakt Lil' Mo nog muziek?

3.0*

avatar van BStylezZ
Het titelnummer is qua raps, zoals al eerder gemeld werd, op bepaalde delen een beetje zeikerig. Fab legt de nadruk te veel op die delen, waardoor het traag en zeikerig overkomt.
Qua lyrics niet echt hoogstaand, maar de beat bevalt me wel.

Dan Yep I'm Back. Fab rapt op dit nummer over het algemeen wel beter, maar komt af en toe toch nog zeikerig over ('Now everybody, get your haaaands up!) Ook de beat vind ik iets te sloom. Een van mijn minder favoriete nummers op het album.

Change Up met Akon is een welkome bijdrage. Ben over het algemeen niet zo'n fan van Akon, maar hij zorgt wel voor wat afwisseling met zijn unieke stem, die een mooi contrast vormt met de stem van Fabolous. De beat ligt lekker in het gehoor.
De rap van Fabolous vind ik persoonlijk vrij sterk.

Dan mijn all-time favorite van dit album, Make Me Better met een bijdrage van Ne-Yo. Ne-Yo zingt erg goed, en de raps van Fabolous zijn over het algemeen wel aardig. Al is er wel een soort simpelheid qua raps, die Fab ook nog eens zo irritant sloom rapt (The cleaned up ice, when shawty comes around, I clean up nice).
De beat ligt heerlijk in het gehoor en is erg relaxed. Op wat schoonheidsfoutjes na, een toppertje!

Baby Don't Go met T-Pain gaat ook weer over de liefde, net als het voorgaande nummer. Het oplopende/aflopende riedeltje in dit liedje lijkt soms niet helemaal te passen, maar het zorgt er wel voor dat ik de beat wat beter vind. De rap van Fab is vrij in orde, en de zang van T-Pain maakt het geheel mooi af.

Het ietwat hysterische Return of the Hustle met medewerking van Swizz Beats gaat qua tekst eigenlijk nergens over (Ja, cliché geld..) maar qua beat is het wel aardig, een nummer wat ik persoonlijk het best tot zijn recht vind komen met het volume hoog.

Gangsta Don't Play is qua beats vrij standaard, maar alle geluidseffecten die toegevoegd zijn, maken dat het toch uniek is.
Soms weer wat irritant sloom gerap van Fabolous, maar over het algemeen een lekker nummer.

Real Playa Like met Lloyd klinkt gewoon erg goed. Aanrader!

First Time met Rihanna is weer wat minder. De zang van Rihanna word wat irritant af en toe, terwijl ik over het algemeen een groot fan van Rihanna ben. De raps van Fabolous zijn in orde, en de beat is wel aardig.

Diamonds met Young Jeezy is een erg goed nummer. Qua tekst gaat het nergens over, maar goed.. de beat is vrij repetitief, maar dat stoort me niet. Plus het feit dat Jeezy er op staat, is een pluspuntje.

Brooklyn met Jay-Z en Uncle Murda is wat agressief en up tempo. Het begint qua beat goed, maar het 'Broooooooklyn' van Fab komt toch wat irritant over. Over het algemeen zijn de raps prima en de beat ook.

I'm the Man met Red Cafe zit qua beat en raps ook vrij solide in elkaar.

Jokes on You is weer wat minder. De raps zijn over het algemeen wel aardig, maar de beat vind ik te eentonig.

What Should I Do is een iets rustiger nummer. De zang/raps zijn wel aardig, en de beat is ook wel goed, naarmate ik het vaker luister.
Een lekker relaxed nummer.

This is Family is één grote collabo met o.a. Red Cafe, Joe Budden en Paul Cain.
De raps zijn middelmatig, en het nummer is lang, bijna 7 minuten, waardoor de beat wat gaat irriteren af en toe.

Over het algemeen een goed album. Fabolous haalt niet het niveau wat ik van hem gewend ben, en hij rapt soms irritant traag en zeurderig, maar overall zit het album qua beats en raps wel goed.

4 Sterren

avatar van seanpuffy
change up is echt prachtig!!!!!!!!!!!!!

ferdi2307 schreef:

Ik ben het helemaal met je eens.. als je naar zijn multi's luisterd (voor diegene die weten wat het is) dan hoor je dat het gewoon super in elkaar zit.. de beats zijn ook de shit. (uitzonderingen daar gelaten)
Helaas zitten er ook nummers tussen die heel slecht zijn maar bijna op ieder album zitten wel eens mindere nummers, dus ook hier.

Gelukkig heeft iedereen een andere mening en smaak anders zouden we allemaal hetzelfde luisteren..

Greetz

|Joël|
Ja dan heb ik dus hele andere smaak want ik vind juist vrijwel elke beat van dit album niet mooi.

avatar van seanpuffy
weer is een fantastishe album van fabo. zijn muziek is geweldig

avatar van The SS
beste album op dit moment. wie dit slecht vind weet niet wat goede hip-hop is.
dit is een album die ik vaak ga opzetten.
return of the hustle is een ziek nummer.

The SS schreef:
beste album op dit moment. wie dit slecht vind weet niet wat goede hip-hop is.
Bedoel je mij daarmee?
Ik heb in een vrij lang bericht een poging gedaan te verklaren wat ik hier zo slecht aan vind. Vertel jij me maar eens waarom dit dan "de goeie Hip-Hop" is en probeer me te overtuigen...

MJ_DA_MAN schreef:
Ik hoef dit album niet eens te beluisteren om te beoordelen dat het slecht is. Fabolous kun je amper een rapper noemen, en gezien de gastartiesten zal het ook nog eens een half R&B-album zijn.
er is een verschil tussen rap en hip-hop. ik weet niet of je dat wist. maar als je het verschil niet weet dan moet je ook niet oordelen over deze album.

|Joël| schreef:
Bedoel je mij daarmee?
je zegt de hele tijd ''fabolous rapt heel sloom'' en dat soort dingen maar ook jij weet volgens mij niet het verschil tussen hip-hop en rap.

Paar berichten verwijderd.

The SS schreef:
Rap is een onderdeel van hiphop. Fabolous rapt op deze plaat, en alles bij elkaar (rap, beats) maakt hiphop. En probeer mij vooral niks wijs te maken of te leren want volgens mij heb je geen idee waar je het over hebt. Aan de tracklist te zien lijkt me dit overigens eerder R&B dan hiphop.

avatar van The SS
fabolous rap-stijl is gewoon zo. het is gewoon wat langzamer.je kan hem niet echt een rapper noemen maar ook geen R&B zanger.hij is gewoon een hip-hop artiest.
je hebt wel gelijk dat er veel R&B in voorkomt maar ik vind toch dat het gewoon hip-hop blijft.

avatar van MJ_DA_MAN
Dus Fabolous is niet echt een rapper maar wel een hiphop-artiest ?

avatar van psychonaatje
Hij schijnt heel goed te breakdancen.

SSS
Is Diamonds (on my Damn Chain) de nieuwe single? Ik zag de clip op youtube http://www.youtube.com/watch?v=c8a81g4hey4

|Joël|
Ja blijkbaar wel... slecht nummer (vind ik).

Ruzieberichten verwijderd. Word eens volwassen aub.