Ok
Kaaasgaaf ik begrijp je punt. Het maakt echter deel uit van het 'commerciële' kantje dat hij altijd al gehad heeft (en niet door iedereen gesmaakt dus). Die man heeft ondanks zijn palmares een enorme drang om zich te bewijzen, ook en vooral naar een jong publiek. Hij is er nooit vies van geweest om zich de sound van het moment aan te meten. In de jaren '80 maakte hij zo
Press to Play, door velen afgekraakt, maar ik vind het een zeer genietbare eightiesplaat. Als we nog wat verder teruggaan in de tijd ... neem nu een track als Helter Skelter. Nu wordt dat beschouwd als één van zijn classics, maar in feite was het in die tijd vooral een manier om zichzelf te bewijzen naar de opkomende hardrocktoestanden en The Who die op dat moment als luidste band ter wereld werd beschouwd. Sir Paul heeft gewoon - denk ik - een erg competitief kantje waarbij hij er niet voor terugdeinst om andermans kaarten te willen uitspelen. Op dat vlak zal hij nooit 's wereld meest authentieke artiest worden. Maar anderzijds zijn er velen die een been zouden geven om nog maar één song uit zijn catalogus geschreven te hebben (dit terzijde).