Big Daddy Kane - Long Live the Kane (1988)

Label: Cold Chillin'

1. Long Live the Kane (4:55)
  2. Raw [Remix] (5:44)
  3. Set It Off (4:05)
  4. The Day You're Mine (5:12)
  5. On the Bugged Tip (3:17)
  6. Ain't No Half Steppin' (5:19)
  7. I'll Take You There (4:55)
  8. Just Rhymin' with Biz (4:01)

met Biz Markie

9. Mister Cee's Master Plan (5:24)
  10. Word to the Mother(land) (3:08)
Ondank die corny albumcover (pff hoe kom je erop) is dit een wereld plaat. Ik draai m nog steeds sinds '88 en nog steeds even krachtig. They don't make 'em like this anymore these days

avatar van T.O.
Ain't no half steppin' blijft leuk. Mariah Carey zou die sample later nog in "Dreamlover" gebruiken .

avatar van Jordy
Ik ken die sample van LL's "Pink Cookies". Sowieso bevat elke track wel wat bekends, natuurlijk.

Erg leuk, maar echt wild word ik toch niet van de meeste oldschool albums van voor '92. Die vierde track is btw wel heeeel erg fout zeg

Jordy schreef:

Dat 4e nummer is dan ook het minste nummer van het album, volgens mij het enige "mindere" nummer op de plaat.

Maar mijn favorieten blijven toch: "Raw" en "Set it Off". Dit is echte hiphop-geschiedenis pur sang:)

avatar van luc011190
Ain't No Half Steppin' is misschien wel mijn favoriete oldschool-track. Heerlijke, laidback beat en origineel geflowd. Die clips en covers (zijn imago in het algemeen) zijn heel erg fout, maar hier heeft het wel wat. Toch die andere nummers ook maar eens beluisteren, want ik vind het een goede, originele MC.

#koen
"So full of action, my name should be a verb."

Voor zo'n classic als deze zie ik weinig stemmen.

avatar van Steez
Set it Off, écht een meesterlijk nummer. Snelle flow, snelle beat. Juweeltje!!

Album ook overigens verder. Toplblaat. Alleen jammer van die corny cover inderdaad

4.5 sterren

avatar van ewalk
Ach, in die tijd waren corny covers de hype! Een van de beteree platen van Kane! Set it off een vand e betere lyrics. Goed snelle flow!

avatar van FunkyMonk
Vind ik eigenlijk wel zn beste nummer

avatar van MJ_DA_MAN
Aardige plaat, maar geen klassieker imo. Wel wordt hier letterlijk geschiedenis geschreven door BDK, gezien hij met dit album hiphop weer een tree hoger zette. Maar persoonlijk vind ik hem nog wel meevallen, paar aardige nummers maar af en toe wat te saai. 3,5*, voornamelijk voor de lyrics. En o my god, wat is hier ongelofelijk veel van gesampled later door andere rappers .

avatar van P Jay
Na één aandachtige luisterbeurt geef ik dit album 4,5 *

Regelrechte klassieker. Ain't No Half Steppin kende ik al lang en is volgens mij één van de beste Golden Age-nummers ooit! Geniale rhymes én beat van Marley Marl.

Tweede favoriet is zeker "Just Rhymin With The Biz", wat flowen ze beiden daar toch heerlijk op!

De rest is gewoon erg goed materiaal voor in '88! Typische plaat ook voor die tijd: veel Sucka-MC-disses, één liedje voor de ladies (vind ik niet bepaald wansmakelijk, het hoorde er gewoon bij), een afro-centristische song (Word to the Motherland) wat ook in de mode was en ten slotte ook een DJ-cut (Mister Cee's Master Plan) waar ik érg van genoten heb, erg goede scratches...

MJ_DA_MAN schreef:
Aardige plaat, maar geen klassieker imo.

Vind dat je jezelf beetje tegenspreekt. Je geeft net de definitie van wat een échte klassieker moet zijn...

Topplaat uit de Golden Age! 4,5 * (voorlopig)

avatar van MJ_DA_MAN
Ik had het over de lyrics. Ik vind de beats nog wat te soft op vele momenten.

Social_Mask
Verrassend fijn album. Kane heeft een heerlijke flow en de beats vind ik best fjin. Nummer 6 en 8 herinner ik me als erg goede nummers.

avatar van Kill_illuminati
De stem van Humpty-Hump lijkt best een beetje op die van Big Daddy Kane op dit album.

RedLightCityBoy

Wejoo na dit filmpje ben ik wel overtuigt van zijn rapstijl (vooral het stukje waarin hij per ongeluk zijn mic laat vallen bij en er een zin op inprovisert, geniaal)

JET_JAGUAR
Veel mensen vergelijken deze beats met hoe beats nu klinken, bedenk je wel dat producers toen moesten werken met primitieve samplers met een zeer beperkt geheugen.

Dan is het ongelovelijk knap wat Marley Marl op dit album neer weet te zetten, en BDK blijft een van de grootste rappers allertijden, classic plaat dit.

Kill_illuminati schreef:

Huh?

RedLightCityBoy schreef:

Dat is zeker geniaal helemaal als je bedenkt dat het bij de act hoort!Of niet? De muziek stopt ook gelijk en gaat op het juiste moment verder.

..Drop shit and still makin' it look good!!

avatar van BoordAppel
ewalk kijk eens naar dat mooie rode kruisje rechtboven je bericht en doe er dan eens op klikken .

avatar van ewalk
Dank u wel Boordappel! Al zo lang op dit forum en nu pas doorhebben! Hahahaha! Ik ben altijd al wat traag.

avatar van Kill_illuminati
Die samples op dit album zijn echt geniaal!

avatar van Outblasty
Leuk album. Ain't no half steppin is een classic maar verder voel ik het album niet helemaal. Het klinkt allemaal wel prima maar niet heel speciaal.

avatar van principal2000
Ik erken BDK als een van de betere MC's in de geschiedenis van de hiphop, maar toch is hij nooit mijn persoonlijke favoriet geweest. Dit album bevat wel een aantal echte klassiekers. Maar ik hou niet zo van die combi soft en hard (net als LL).

avatar van Antie
Nice om te horen waar "Fonky Family" zijn sample heeft gehaald voor
"Check 1 1 1"
Van "Big Daddy Kane - Ain't No Half Steppin'"

avatar van Shelter
set it off, aint no half steppin vind ik de klassiekers der klassiekers...op elk hiphop feest te horen van underground shit tot toegankelijkere feesten... op zulke nummers ga je los!
BDK zijn style is echt apart maar goed verstaanbaar. Ik vind het een meesterlijke mc. Dit album is echt vet naar mijn mening, kan het nog altijd draaien en denken damn hiphop is de shit

avatar van Outblasty
Toch maar verhoogd naar 3,5*. Dat vooral vanwege ain't no half steppin, dat nummer is gewoon sowieso 5* waard en aangezien er eigenlijk geen onvoldoende nummers tussen zitten (Ja misschien The day you're mine) vind ik wel dat ik deze mag ophogen.

klassieker die bij geen enkele hiphop liefhebber mag ontbreken.
Kane flowt vooral op het nummer Set It Off op een geweldige manier en ook de producties op het album zijn van een zeer hoog niveau.
echt een toppertje!
4.5

avatar van Flipm0de
Ain't No Half Steppin - Raw - Set It Off - Just Rhymin' with Biz

Alleen voor deze DIKKE classics verdiend dit album de stempel van een classic hip hop album.
Het eerste verse van RAW staat hoog tussen mijn favoriete verses:

Here I am . . . R-A-W
terrorist, here to bring trouble to
phoney emcees, I move on and sieze
I just conquer, and stomp another rapper with ease
Cause I'm at my apex and others are be-low
nothing but a milliliter, I'm a kilo
Second to none, making emcees run
Also don't try to step to me, cause I ain't the one
I relieve rappers just like Tylenol
and they know it, so I don't see why you all
try to front, perpetrating a stunt
when you know that I'll smoke you up like a blunt
I'm genuine like Gucci, raw like sushi
The Sage of Rage is what rap did to me
To make me want to create chaos and mayhem
cold rock a party, until the A.M.
I'll make a muscle, grab the mike and hustle
while you stand dazed and amazed, I'll bust a little rhyme
with authority, superiority
and captivate the whole crowd's majority
The rhymes I use definately amuse
better than Dynasty or Hill Street Blues
I'm sure to score, endure for more without a flaw
Cause I get RAW!

avatar van Nr.4
Big Daddy Kane's smooth stijl vind ik heerlijk, kwam een paar jaar terug ook live verrassend goed uit de verf. Alleen The Day You're Mine kan ik niet echt naar luisteren, daarom geen regelrechte klassieker voor mij persoonlijk.