Talib Kweli - Eardrum (2007)

Label: Blacksmith

1. Everything Man (3:16)

met Sonia Sanchez

2. NY Weather Report (4:35)
  3. Hostile Gospel Part I (Deliver Us) (5:23)
  4. Say Something (3:42)

met Jean Grae

5. Country Cousins (4:31)

met UGK en Raheem DeVaughn

11. More Or Less (4:40)
  12. Stay Around (4:15)
  13. Hot Thing (3:48)

met will.i.am

14. Space Fruit (Interlude) (1:31)

met Sa-Ra

15. The Perfect Beat (3:49)

met KRS-One

16. Oh My Stars (3:41)

met Musiq Soulchild

17. Listen!!! (3:58)
  18. Go with Us * (3:59)

met Strong Arm Steady

19. Hostile Gospel Part II (Deliver Me) (4:21)

met Sizzla

20. The Nature (5:01)

met Justin Timberlake

21. Hush * (3:55)

met Jean Grae

avatar van thgryda
Naar aanleiding van gutter rainbows deze nog eens van onder het stof gehaald en damn hij is toch wel erg goed, zeker niet zwakker als gutter rainbows. Alleen de openingstrack al toch maar snel optrekken naar 4 sterren.

avatar van Raul
net als thgryda heb ik naar aanleiding van Gutter Rainbows deze weer eens onder het stof vandaan gehaald (lees: opnieuw gedownload, kon het album nergens meer vinden, heb mn hele harde schijf afgezocht... )

anyways, deze is toch wel een stuk sterker dan Gutter Rainbows vind ik
lijdt inderdaad wel een beetje aan het teveel-nummers-syndroom maar staat desondanks wel een hoop moois op, klinkt allemaal lekker

ik geef 3,5 sterren, favorieten zijn Country Cousins, Everything Man en Weather Report
Listen!! is ook lekker

avatar van Soulistic
Ik heb zonet de sample opgezocht van "Everything Man"
Serieus! Echt een geweldige track: "Daybreak - Everything Man"
Zeker checken!!!

avatar van Shelter
mmm interessant, waar ik Talib Kweli albums meestal een lange zit vind is dit toch echt goed over de gehele linie. Ik had hem al een beetje opgegeven, kwa solo werk.
Smaples zijn dope, beats tof, rappen kon die al. Say Something heeft die vette sample van Soul Purpose tof gebruikt. Holy Moly waarom zo kort...daaamn klinkt echt nice!
Soon The New Day vind ik wel ok maar had beter uitgewerkt konden worden naar mijn mening.
Talib heeft altijd minstens 1 kuttrack op een album, dit keer is het Hot Thing...die past ook helemaal niet bij de rest (die Will.I.Am zonde om hem erbij te halen, de beat is op zich best ok maar de rest ) Oh My Stars vind ik een standaard nummer, jammer.

avatar van Shelter
Eardrum schreef:
I call these rappers baby seals, cause they club you to death
I could call 'em Navy SEALs, cause they government feds
What become of the vets? They drugged up, they fucked up, they in debt
There ain't no love and no respect, it's like a gang it's like a club or a set
Hip-Hop's the new WWF

vind ik toch wel erg vet.

eens dat zijn dope lyrics!