Talib Kweli - Eardrum (2007)

Label: Blacksmith

1. Everything Man (3:16)

met Sonia Sanchez

2. NY Weather Report (4:35)
  3. Hostile Gospel Part I (Deliver Us) (5:23)
  4. Say Something (3:42)

met Jean Grae

5. Country Cousins (4:31)

met UGK en Raheem DeVaughn

11. More Or Less (4:40)
  12. Stay Around (4:15)
  13. Hot Thing (3:48)

met will.i.am

14. Space Fruit (Interlude) (1:31)

met Sa-Ra

15. The Perfect Beat (3:49)

met KRS-One

16. Oh My Stars (3:41)

met Musiq Soulchild

17. Listen!!! (3:58)
  18. Go with Us * (3:59)

met Strong Arm Steady

19. Hostile Gospel Part II (Deliver Me) (4:21)

met Sizzla

20. The Nature (5:01)

met Justin Timberlake

21. Hush * (3:55)

met Jean Grae

avatar van MJ_DA_MAN
Leuke plaat van Talib (met producties van o.a. Madlib en Pete Rock). Klinkt lekker fris, en luistert lekker weg. Helaas wordt ie halverwege wat eentoniger en zakt het wat in. Ik geef hem 3,5*, maar dan wel een dikke.

Everything Man vind ik overigens ook het beste nummer .

avatar van Jordy
Een krappe 3, met de mededeling dat ik het solo werk van meneer Kweli (dus uitgezonderd Reflection Eternal) eigenlijk allemaal toch een tikkeltje flauwtjes vind. Ook hier weer, aardige beats, aardige emcee (ietwat zeurderige flow), aardige subject matter, maar echt spannend of sprankelend is het niet.

avatar van Chrisseh
Jordy schreef:

Dat heb ik dus ook vaak met Kweli, het springt er vaak niet uit.

Weet dan ook niet of ik deze ga uitproberen.

Gekkenhuis
Ik denk dat deze hoes die van de Europese release is, kan dat kloppen?

avatar van waxs
Jezus wat lelijk.

Social_Mask
Wat hebben jullie gasten toch met hoezen

avatar van waxs
Ik "koop" ook veel CD's, als het hoesje dan afstotelijk is baal ik daar toch wel van, vooral die vieze lelijke nieuwe dingen met die ronde hoeken (ronde hoeken, hmm?).

avatar van Timo710
De nieuwe album art heb ik er bij gezet, het is de albumhoes die ze bij de fame hadden. Ik vind het een mooie hoes, vooral omdat die stad daar achter uit speakers bestaat....

Zoiezo mooier als de amerikaanse....

waxs schreef:

Je cd doosjes zijn lelijk. 2 doorzichte lelijk hoeken, met 2 gaten aan de achterkant.

cortez
Afschuwelijke doosjes inderdaad! Waarom zijn die uberhaupt
ingevoerd?

Eardrum zelf weet ik alsmaar beter te apprecieren, heel sterke
en toch samenhangende producties (ondanks het grote aantal
producers) die vaak een jazzy sfeertje oproepen. Talib vind ik
ook vrij sterk rappen, en ook dat typisch accentje van 'm ligt me wel.
De gastartiesten mogen er ook wel zijn, vooral Norah Jones voegt
echt iets toe aan de madlib track. Persoonlijk vind ik de Dirthy South
artiesten wat minder toepasselijk hier... Jammer van enkele serieuze miskleunen als Eat to live (PC, kinderlijk refreintje en
een te belerende Talib), de Sizzla track met bizarre distortion op
diens stem en dan de vreselijke Justin Timberlake track ... Die man
moet zich vooral geen hiphopproducer wanen.

avatar van FunkyMonk
cortez schreef:

De gastartiesten mogen er ook wel zijn, vooral Norah Jones voegt
echt iets toe aan de madlib track.

Zeker! Persoonlijke favoriet en hoort absoluut bij de beste tracks op dit album.

avatar van ferdi2307
is deze cover wel de goeie??

avatar van ferdi2307
cover klopt niet hur.. www.talibkweli.com

cortez
Klopt wel ... check de voorgaande berichten en je lokale
platenwinkel dude.

avatar van Osiris Apis
Misschien is dit de Europese versie.

hehe.. lokale platenwinkel.. de dichts bijzijnde zit op 40km

|Joël|
ferdi2307 schreef:
hehe.. lokale platenwinkel.. de dichts bijzijnde zit op 40km
Hier in Amsterdam ligt hij gewoon zo in de winkel als hier op Musicmeter staat.

E.Norton
Amsterdam is ook een stuk groter ..

Ben benieuwd hoor Talib is geen slechte MC maar zijn stem en flow klinken net als nagels op schoolborden die irritante mickey mouse-luister-eens stem van hem..
en ook bij Listen zeikt hij weer hoor, god is dat nou de nieuwe trend in hiphop ofzo..

Zeiken over hoe fokt op het nu is ofzo??, steeds meer MC's roepen uit het zin HipHop is Dead blabla.

avatar van J.M.
Ik ga hier voor een 4*, vind dit toch een erg lekker album van Talib en zijn beste solo-plaat. Het album begint verschrikkelijk lekker met één van mijn favorieten van dit album Everything Man: alles lijkt wel te kloppen aan dat nummer, ook Hostile Gospes is mijn favoriet, geweldige tekst en echt een nummer dat bij mij past. Ik vind alleen Hot Thing wel een erg matig nummer, maar ja met Wil.I.Am is dat wel vaker het geval. Het nummer met Hi-Tek bevalt me ook erg goed, hopelijk komt er nog een Reflection Eternal 2 want het blijft gewoon de perfecte combinatie.
Het nummer met Kanye west vind ik ook een matig nummer, meestal wel onder de indruk van de producties van Kanye, maar de laatste tijd gaat het toch wat de verkeerde kant op.

Dit is gewoon een album wat heerlijk wegluistert en waar geen skip materiaal tussenzit, een verdiende 4* dus

E.Norton schreef:
Amsterdam is ook een stuk groter ..

Tsja, is er iets waar jij je niet aan irriteerd bij hedendaagse hiphop?

E.Norton
Wat wil je daarmee zeggen

Iki vind kweli gewoon saai man !! er staan teveel tracks, en trouwens ik vind Liberation wel dope hoor van hem maar goed

dat is weer met Madlib erbij he !! Dat is pas HipHop !!! En kweli zegt HipHop is niet meer wat het was?? Klopt ook, voorals als hij naar zijn eigen shit luistert.

E.Norton schreef:
en trouwens ik vind Liberation wel dope hoor van hem maar goed
Er staan drie producties van Madlib op, plus o.a. twee van Pete Rock en ook nog een van Hi-Tek . Geen echte hiphop?

E.Norton
Dus ik moet een album gaan beoordelen door het toevallige 3 of 4 goed geproduceerde tracks??

Deze album slaat gewoon niet aan bij mij, Liberation wel

avatar van MJ_DA_MAN
Apart, gezien Madlib hier echt veel sterkere beats aflevert en dit gewoon grotendeels pure hiphop is. Niet altijd even sterk, maar het is zo'n beetje alles behalve commercïël.

avatar van Osiris Apis
Nou, ik dit album best commercieel klinken. Bijvoorbeeld het refrein van Hot Thing.

avatar van Timo710
Ik vind dit album steeds mooier worden. Ik vind Everything Man echt mooi, alleen de intro is wat overdaan : Eerst een pratende vrouw, dan Talib Kweli die Ah, en Uh loopt te roepen, had van mij er beter uitgelaten kunnen worden. Maar goed, thats me.

Hot Thing , tsja, als mijn verdenkingen kloppen is het zo dat als je op een Will.I.Am beat gaat rappen, je onder een door will ingezongen refrein niet uit gaat komen... Irritant. Die gozer vind ik zoiezo echt enorm irritant.

Zoiezo, als ik dit album nu luister, vind ik track 1 t/m 5 al meteen dik er staan zeker 13 lekkere tracks op dit album als je het mij gevraagd, maar zoiezo, die bonus tracks verpesten zijn enorm minder. na track 12 steekt eigenlijk nog alleen Listen!!! er bovenuit, voorderest is het een beetje CD-Opvulling....

Relax
Kan iemand mij een lijst geven van alle nummers die door Madlib geproduceerd zijn op deze album ?

MJ_DA_MAN schreef:

Liberation heeft een aparte sfeer het gaat niet alleen om hardcore beats zoals op Get Rich or Die tryin..
Madlib is een beat creator met een nog al soort city-life niveau de sfeer is op Liberation gewoon te dope !!!

avatar van Chrisseh
Relax schreef:

Discogs zegt:

Producer - Madlib (tracks: 1, 7, 9)

avatar van J.M.
Klopt, ik heb hem namelijk hier origineel liggen