Wendy & Lisa - Wendy & Lisa (1987)

Label: Virgin

1. Honeymoon Express (3:46)
  2. Sideshow (4:41)
  3. Waterfall (5:03)
  4. Stay (4:27)
  5. White (5:37)
  6. Blues Away (4:58)
  7. Song About (4:28)
  8. Chance to Grow (3:31)
  9. The Life (4:07)
  10. Everything But You (5:03)
  11. Light (4:54)
  12. Honeymoon Express [Honeymoon Express 12"] * (4:57)
  13. Sideshow [Extended Version] * (6:31)
  14. Waterfall '89 [Alice & Sundial Seven] * (4:17)
  15. Waterfall [Psychedelic Teepee Twelve] * (7:16)
Het eerste album van de dames na de split-up van de Prince begeleidingsband the Revolution.
Waterfall vond en vind ik een zeer goed nummer. De rest is eigenlijk ook zo slecht nog niet.

Vind het eerste nummer altijd bijzonder goed, maar daarna zet de teleurstelling altijd een beetje in. Had die Wendy niet een of andere beroemde vader?

Geloof het wel, maar ook broer-lief was niet onbekend. Is bij Smashing Pumpkins toetsenist geweest en is tijdens hun tour overleden aan overdosis. Dat was ook voldoende reden voor de Pumpkins om hun drummer te ontslaan, want ook die was lekker bezig op dat gebied.

avatar van FunkStar
Een erg goed debuut album van de 2 dames wat ik nog regelmatig draai.
Het album staat vol met lekkere songs en sommige songs doen je denken aan Prince.
Mijn fav tracks zijn Stay, Waterfall, Chance To Grow, The Life en Everything About You.

Waterfall!

Zo'n heerlijk meeschreeuwnummer destijds, erg leuk om die video weer eens te zien. Maar die stempel dat ze uit de Prince-stal kwamen raken ze nooit meer kwijt denk ik. Vind ook eigenlijk alleen Waterfall de moeite waard, nummers als Lolly Lolly en Are You My Baby zijn te melig..

FunkStar schreef:

Dat vind ik op dit album nu juist totaal niet. Op de opvolger was dit weer wel het geval (logisch ook want daar werkte hij een beetje aan mee).
Op dit album wilden ze totaal geen inmenging om dat stempel wat van zich af te schudden. Dat is ze qua composities op dit album zeker gelukt. Het doet mij dus totaal niet aan Prince denken. Dat als je deze namen hoort je wel moet denken aan de hoogtij-dagen van the Revolution is een andere zaak.

avatar van FunkStar
Als ik Waterfall, Honeymoon Express of de laatste 2 tracks van het album hoor doet het me op de een of andere manier aan Prince denken. Het funky gevoel...

FunkStar schreef:

Waterfall funky?? Vind ik nou totaal niet. Is meer een goede popsong. Ik hoor Prince in de verste verte niet in dit nummer.

avatar van Kos
Kos
Het refrein misschien niet, maar de muziek tijdens de coupletten is wel erg funky-Prince.

fastpulseboy
Kos schreef:

neuh, daar hoor ik het ook niet.......

fastpulseboy schreef:

neuh, daar hoor ik het ook niet.......

Ik ook niet.
Hun tweede album bevatte pas weer herkenbare Prince-dingen.
Mijn gevoel zegt juist ook dat ze daar met dit debuut enorm afstand van wilden nemen.

EVANSHEWSON
aERodynamIC schreef:

Ik ken helaas enkel dat mooie Waterfall...

Bekijk de andere 2 clips en je kent er 3

EVANSHEWSON
aERodynamIC schreef:
Bekijk de andere 2 clips en je kent er 3

Dat klopt natuurlijk.

Ik heb ze even vluchtig bekeken, die twee nummers gaan veel meer richting Prince, hé ?

Aan de hand van deze drie nummers zou ik de plaat in een afprijsbak wel eens durven mee te nemen...

Die 2 wel en daar blijft het dan wel bij. De rest is veel rustiger van opzet en klinkt erg laidback. Best een fijne cd (ik heb hem op LP en later vervangen op cd).

musicfriek schreef:

Kos schreef:

Bij het nummer Sideshow heb ik dat gevoel absoluut wel. Die draait nu en destijds was ik er helemaal weg van en nog steeds eigenlijk. Echt een heerlijke drive zit er in dat nummer. Misschien vind ik deze nu wel mooier dan Waterfall (wat natuurlijk een fantastisch popnummer blijft).

avatar van Thuurke
In de videoclip van het nummer 1999 van Prince zie je een paar van die lekkere hoeren in de begeleidingsband: Lisa Coleman en Vanity van Vanity 6. De 2e zanger van 1999 en gitarist van The Revolution, Dez Dickerson is daarna uit de band gestapt en vervangen door Wendy Melvoin. Van Dez Dickerson (Jimi Hendrix lookalike) is niks meer vernomen.

De zus van Wendy Melvoin, Susannah, was achtergrondzangeres by Pink Floyd op The Delicate Sound of Thunder en bij Roger Waters solo.

avatar van Snakeskin
met de aan Prince verwante artiesten was het altijd moeilijk om er achter te komen in welke mate hij de hand in het eindresultaat heeft gehad en datgene wat op eigen kracht gedaan is door de artiesten op wiens naam het is uitgebracht. Alles bij elkaar is het een leuke plaat.

avatar van blur8
Prince heeft met deze CD van W&L niets te maken. Alle songs zijn van de hand van Wendy Melvoin & Lisa Coleman met hulp van een ander Revolusion-lid Bobby-Z.

avatar van lennon
Dit is de sterkste W&L plaat!

Waterfall staat nog steeds als een huis!

avatar van rtm
rtm
Het debuut dat bewees dat Prince dus niet alleen verantwoordelijk was voor al die geniale muzikale invallen in de jaren 80 tijdens the Revolution periode. W&L bewijzen hier samen waarom zij zo belangrijk waren voor de sound van Prince op platen als ATWIAD, Parade en het onuitgebrachte 'Dream Factory' waarvan later bijna alle trax op SOTT terecht zouden komen.

W&L kunnen prima als duo funken en komen met verrassend mooie melodieën en dito songs.

Standout trax:

Honeymoon Express
Sideshow
Waterfall
White
Song About (Over de split met Prince & the Revolution)
Everything But You

avatar van dennisversteeg
Dit is een uitstekende popplaat. De link met Prince is natuurlijk snel gelegd, maar is juist voor dit W&L album niet zo sterk. De muziek is vooral laidback en heeft soms meer overeenkomst met een artiest als Sting in diezelfde periode (een niet erg gedateerd jaren 80 geluid). De liedjes zijn over het algmeen goed verzorgd en zeer onderhoudend, met enkele uitschieters naar boven (Waterfall, White, The Life).

avatar van pureshores
mijn cd heeft een andere voorkant.

Vandaag gedraaid-lag al heel lang in een doos stof te happen. Eigenlijk puur gekocht voor Waterfall wat ik een popclassic vind. Echt een heel mooi nummer met mooie solo ook.
Ook Honeymoon Express, Sideshow, Blues away, Light en in mindere mate White zijn goed te noemen.
Wat bij mij vooral opvalt is de zwaarmoedigheid van dit album, niet zozeer tekstueel maar het klinkt allemaal zooooooooooooooooooooo serieus en lichtelijk deprimerend, helemaal als je dan aan Lolly lolly van Fruit at the bottom denkt, waar ze zichzelf van een veel uitbundiger en meer vrolijke kant laten zien.

pureshores schreef:
mijn cd heeft een andere voorkant.

Die roze? Dat is de Amerikaanse hoes dacht ik (die heb ik nog op LP) en deze de Europese (heb ik op cd).

avatar van pureshores
ja roze oranje achtig en een andere foto op de voorkant

avatar van Bakema NL
Ik heb de lp al sinds die uit kwam, maar doe niks meer met vinyl. De re-master van deze cd plofte van de week op de mat, dus eindelijk dit album weer beluisterd na jaren. En het is nog steeds een erg lekker album van de dames. Natuurlijk hoor je er overduidelijke Prince invloeden in, maar het heeft ook meer dan genoeg eigen smoel om te laten horen dat de dames zelf ook wel wat in de melk te brokkelen hadden.
En dat maakt al met al dat dit een erg prettig te beluisteren geheel is.

Vandaag ook weer eens beluisterd. Ondanks dat het me niet verbaasde was het ergens toch ook wel weer een verrassing dat Wendy & Lisa jarenlang een liefdesstel zijn geweest (en ook ten tijde van Purple Rain).

Gelijk de hoes maar aangepast naar die van de eerste release.

avatar van Snakeskin
Sommige platen lenen zich er voor om uitsluitend keihard te worden gedraaid, Waterfall is daar een goed voorbeeld van

avatar van pureshores
ben White nu enorm aan het herwaarderen vreemd genoeg-straalt een grote rust vanuit en kan het op repeat zo een half uur draaien

avatar van edje1969
Geen sterk album. Enige goede (en dan ook gelijk erg goede) nummers zijn Sideshow, Waterfall (is wel wat minder krachtig dan singleversie) en Stay.