Whispering Sons - Several Others (2021)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Dead End (3:55)
  2. Heat (3:38)
  3. (I Leave You) Wounded (4:04)
  4. Vision (4:09)
  5. Screens (4:08)
  6. Flood (4:04)
  7. Surface (3:20)
  8. Aftermath (4:07)
  9. Satantango (3:58)
  10. Surgery (2:34)
avatar van jorro
Om positief te beginnen, dit album bevat 10 erg fraaie composities. Maar.....het is alleen zo jammer dat de zang nogal tegenvalt. Een erg monotone wat gekunsteld overkomende stem die meer praat dan zingt.
En dat heeft tot gevolg dat ik op 3,5* blijf steken. Misschien wen ik er nog aan. Dan gaat de score op zeker omhoog.

avatar van blur8
This is 'Tilt', a song that did not make the cut for 'Several Others', but that we felt still deserved a release of its own.
` Tilt (Youtube)

avatar van matthijs
Prettig verrast dat dit heel anders klinkt dan 'Image'. Die vond ik heel goed, maar ook een beetje veel van hetzelfde, was bang dat dit nog meer daarvan was. Klinkt experimenteler. Ga ze volgende maand live zien, wel benieuwd!

ik vind WS wel ok als band, maar om echt eerlijk te zijn, had ik met dit album al heel snel het gevoel dat er weinig meer inzit dan constant hetzelfde truukje te herhalen. Wat op het eerste album werkte, wordt gewoon hier terug opnieuw gedaan. Soms heb ik live het gevoel dat ik hetzelfde nummer al eens eerder in de set hoorde. Het is constant hetzelfde truukje met de stem en met de gitaar. Wil niet zeggen dat naar losse nummers ik een WS best goed vind om te beluisteren, maar er ik heb niet het gevoel dat in deze band veel meer potentieel zit dan ze al lieten horen. op hun eerste ep en hun debuut. Zullen echt uit een verrassend ander vaatje moeten gaan tappen indien ze willen blijven boeien in de toekomst. Het verrassende aan de vrouwenstem die zwaar klinkt is ondertussen ook al lang weg dus dat is geen extra meerwaarde meer bij het ontdekken van de band. Gezien ze echt in elke uithoek staan te spelen en op elk festival in belgie heb ik de indruk dat ze ofwel zichzelf muzikaal en live helemaal aan het uitknijpen zijn of dat iemand anders hen aan het uitknijpen is. Niet bevorderlijk om lang als band te bestaan.

stefankluge schreef:
ik vind WS wel ok als band, maar om echt eerlijk te zijn, had ik met dit album al heel snel het gevoel dat er weinig meer inzit dan constant hetzelfde truukje te herhalen. Wat op het eerste album werkte, wordt gewoon hier terug opnieuw gedaan. Soms heb ik live het gevoel dat ik hetzelfde nummer al eens eerder in de set hoorde. Het is constant hetzelfde truukje met de stem en met de gitaar. Eigenlijk irriteert de zang me meer en meer. Waar het op Image nog leuk en verrassend was, heb ik er nu nog weinig mee: het is saai, altijd hetzelfde (declameren uithalen declameren uithalen en climaxen, klaar). Wil niet zeggen dat naar losse nummers ik een WS best goed vind om te beluisteren, maar er ik heb niet het gevoel dat in deze band veel meer potentieel zit dan ze al lieten horen. op hun eerste ep en hun debuut. Zullen echt uit een verrassend ander vaatje moeten gaan tappen indien ze willen blijven boeien in de toekomst. Het verrassende aan de vrouwenstem die zwaar klinkt is ondertussen ook al lang weg dus dat is geen extra meerwaarde meer bij het ontdekken van de band. Gezien ze echt in elke uithoek staan te spelen en op elk festival in belgie heb ik de indruk dat ze ofwel zichzelf muzikaal en live helemaal aan het uitknijpen zijn of dat iemand anders hen aan het uitknijpen is. Niet bevorderlijk om lang als band te bestaan.

avatar van Premonition
Dit album vind ik helemaal niet meer van hetzelfde. Helaas wil ik bijna zeggen, Image was best een redelijk album, met zijn (uitstekende) momenten, maar overall niet helemaal geslaagd. Dit album is maar slappe synthwave hap, bijna nergens veer je echt op. Teleurstellend, deze band heeft veel meer in hun mars…

avatar van WesleyX16
Vorig jaar dit vinyl gekocht. Nu eindelijk op de platenspeler. Ik heb hem wel geregeld op Spotify beluisterd. Het is toch wel leuk een keertje weer de platenspeler te gebruiken.

Ik ben het eens dat de sound een beetje is gewijzigd. Maar wat mij betreft is dit een evensterk album als de voorganger. Het had slechts enkele afspeelbeurten meer nodig om aan de "nieuwe" sound te wennen.

avatar van malheur
Dreigend en obscuur, zonder nep te klinken. Waanzinnig knap en origineel.
Ben het wel met de comments eens dat er op zang is ingeleverd ten opzichte van het eerdere werk: doch dat prekende, omderhuidse past wel enorm goed op de composities. Twijfel tussen 3,5 en 4. 4 omdat ze zo’n eigen sound hebben dan maar.