Korn - Untitled (2007)

Label: EMI

1. Intro (1:57)
  2. Starting Over (4:02)
  3. Bitch We Got a Problem (3:22)
  4. Evolution (3:37)
  5. Hold On (3:05)
  6. Kiss (4:09)
  7. Do What They Say (4:17)
  8. Ever Be (4:48)
  9. Love and Luxury (3:00)
  10. Innocent Bystander (3:27)
  11. Killing (3:36)
  12. Hushabye (3:52)
  13. I Will Protect You (5:29)
  14. Sing Sorrow * (4:33)
  15. Overture or Obituary * (3:02)
  16. Evolution [Dave Garcia + Morgan Page Remix] * (7:38)
  17. Haze * (2:48)
  18. Evolution [Dave Aude Remix] * (7:38)
Kid A(cid)
kaztor schreef:
je bedoelt: Zonder Faith No More en Helmet waren we nergens?

En Rage Against the Machine en niet te vergeten Urban Dance Squad dan?

avatar van kaztor
Laat die eerste dan maar weg, want ik vind RATM vrij direct in het verlengde liggen van UDS. Ik vind Korn, behalve de hiphop-tempo's, toch niet veel op deze bands lijken. Ik zou eerder nog RHCP als invloed willen noemen. Nu lijkt Korn m.i. nergens meer op, natuurlijk.

avatar van laurensio
Dit album verschilt echt van de vorige, rustiger en spookier. Na de eerste luisterbeurt vond ik het album eigenlijk maar niks, maar ik nam mezelf voor er vaker naar te luisteren. Na zo'n 5 luisterbeurten begon dit album mij steeds meer te boeien, tot ik het op een gegeven moment echt geweldig vond. Vooral het drummen is erg vet, net als de gitaar rifs, erg simpel maar toch krachtig. Mijn favoriete nummers: Starting over, Innocent Bystander, Killing en I will protect You. Ik geef iedereen de tip: sta open voor het album en wees niet bevooroordeeld door wat Korn was/is; het gaat hier om de muziek en niet om wat je van de mensen vind.

Ik geef het album 3,5*. Niet veel hoger omdat ik toch iets mis, de energie. Vooral live (laatst heb ik ze gezien in HMH) komen de nieuwe nummers veel minder goed over dan de oude nummers.

ben het helemaal met je eens laurensio. nieuwe nummers vielen live tegen!! rest was helemaal ok!! korn is idd niet meer wat ze waren maar live maken ze toch nog wel een feestje, routinematig maar jon zie je toch genieten. beste cd vind ik take a look in the mirror maar dat is een kwestie van smaak...

jill123 schreef:

Tuurlijk, die smeerpijp verlekkerd zich wel aan de 'front rows' en wat nadien gebeurd.

Ik zou dat als enigste drijfveer kunnen verzinnen wat betreft hun bestaansrecht, maar dat is dan puur mijn mening...

hugo#9
De drums zijn op deze cd inderdaad heel vet, dat komt omdat DE Terry Bozzio op deze cd de drumpartijen voor zijn rekening neemt.

avatar van Dhr. Bitterbal
laurensio schreef:

Vind ik een goede uitspraak. Ik doe dit heel vaak bij muziek die mij niet ligt (behalve R&B, daar kun je van alles mee proberen maar dat vind ik nix an) neem nou disco: dan let ik op de baslijntjes en vind ik hjet nummer toegankelijker.

avatar van Guinness1980
Heb lang moeten wennen om dit album enigszins aardig te vinden. De eerste paar luisterbeurten viel het behoorlijk tegen ten opzichte van de vorige albums. ach, nog altijd beter dan de laatste van Linkin park

De beste nummers van dit album werden live niet eens gespeeld! Bitch we got a problem,Love & luxury en Killing.

3,5 sterren

fohfreak schreef:
I'm the one word al 5 jaar gebruikt als intro bij shows!
JD heeft al aangegeven dat hij Bitch weve got a problem het beste korn nr ooit vind..

Wel raar dat ze hem niet live speelde tijdens hun Bitch we got a problem tour.

hugo#9 schreef:

Dezelfde Terry Bozzio die op een briljante manier in Zappa's begeleidingsband speelde????????

Wat een onaangename verassing eigenlijk!

Joy
fuk

wat doet een geniale drummers als hij nu bij korn

hoewel,de man is wel divers

negagativitiet is ook een vak, als je er niet van houdt, kraak het dan niet contstant af en hou je bezig met je eigen interesses! baal een beetje van joy, die meent dat zij/hij de wijzheid in pacht heeft. laat ieder zijn eigen mening/smaak.... alle mensen zijn gelijk,vraag maar aan rage......

bedoel natuurlijk wijsheid... schrijffoutje....

avatar van kaztor
Ik vind em wel leuk, wijzheid!

Net zoals Korn Korn verkeerd spelt....

RedLightCityBoy
Nas is hierbij on orgineel

avatar van MDV
MDV
Er zijn van die albums die je wel slecht moet vinden, we kennen natuurlijk allemaal het schoolvoorbeeld 'St. Anger' van Metallica, maar ook dit naamloze schijfje van Korn hoort thuis in de categorie van verplichte pispalen. Ik wilde natuurlijk ook bij het stoere groepje haters horen en heb me dan ook een tijdje flink tegen Untitled en eigenlijk al het materiaal van Korn uit het nieuwe millenium afgezet.

Maar ik werd na een tijdje toch nieuwsgierig naar hoe slecht Untitled in werkelijkheid was en ik heb 'm maar beluisterd. En het spijt me zeer, ik heb echt mijn best gedaan om het slecht te vinden, maar tevergeefs. En natuurlijk haalt Korn op dit album niet meer het niveau van hun gloriedagen rond Life Is Peachy en Follow The Leader, dat neemt alleen nog niet weg dat dit best een vermakelijk plaatje is.

Poppy? Ja. Ontzettend ruig? nee. Gemaakt? Absoluut. Maar het weet me toch te boeien. Het drumwerk in mummers als Starting Over en Killing is gewoon goed, en ook zanger Jonathan Davis levert in mijn oren zijn beste prestatie sinds Issues af. Ik krijg soms zelfs het idee dat hij het eindelijk weer eens een keer ook echt meent (Starting Over, Ever Be) De teksten zijn hier en daar wat vaag, maar klinken toch best leuk en uitnodigend om mee te zingen. Begrijp me niet verkeerd, dat popgedoe past eigenlijk helemaal niet bij Korn. Maar zeg eens eerlijk, dat oude Korn-geluid was toch al lang uitgekouwd en leeggezogen? Ik kan het me best voorstellen dat ze naar een nieuw geluid zoeken. Ik ken nog wel twee andere bands die meneer Davis nogal hoog heeft zitten waarbij zo'n verandering in stijl alleen maar goed uitpakte. (1, 2). Aan de andere kant, zo goed gaat Korn niet meer worden. Maar ik denk dat het wel duidelijk is wat ik bedoel.

Verklaar de band uit Bakersfield maar dood als jullie dat willen, daar word niemand slechter van. Ik blijf in ieder geval nog naar ze luisteren, ook naar dit album. En misschien is het omdat ik hun beste jaren nog te jong was om ze goed te vinden, maar ik vind dat ze het nog steeds kunnen.

avatar van laurensio
MDV schreef:

Mooi gesproken! Het valt inderdaad meer dan op dat St. Anger en de dit nieuwste album van Korn(en zo nog een hoop nieuwere albums van bands die iets nieuws probeerden wat commerciëler klonk) vooral negatief benaderd worden. Dit album vind ik nog steeds een erg goed Korn album. Op dit album wordt wat anders geprobeerd(zelfde als op St. Anger) en dat pakt goed uit(net als op St.Anger vind ik). Dit album vind ik minder eentonig qua nummers, veel minder èchte cliché nummers, wat veel Korn nummers toch wel zijn. Ik hoop dat meer mensen het album een kans willen geven, want dat is het album toch wel waard!

avatar van freakey
hugo#9 schreef:

Tsja, die man kan echt alles he... . Hij was ook de reden dat ik deze cd maar weer eens heb aangeschaft (dat en het feit dat ie maar € 5,00 koste ).

Ik moet zeggen dat ik het een heel vermakelijke cd vind. Hij heeft in ieder geval een erg vet geluid en de nummers zijn over het algemeen prima. Dit is op dit moment de meest gedraaide cd in huize Freakey.

Misschien moet ik die nieuwe cd binnenkort ook maar eens gaan checken.....

PriestMaiden
Dit is al een hele verbetering tegenover de voorganger. Bitch We Got a Problem, Evolution, Do What They Say en Starting Over zijn de betere nummers. Heb ze tijdens de tour na de release van dit album live gezien, was zeker de moeite .

avatar van metalforever78
een woord:

LEKKER

Berichten verplaatst naar Korn

avatar van Kraay
onderschat album dit

avatar van Madjack71
Een stevig album dat mij maar niet weet te overtuigen.