Korn - Untitled (2007)

Label: EMI

1. Intro (1:57)
  2. Starting Over (4:02)
  3. Bitch We Got a Problem (3:22)
  4. Evolution (3:37)
  5. Hold On (3:05)
  6. Kiss (4:09)
  7. Do What They Say (4:17)
  8. Ever Be (4:48)
  9. Love and Luxury (3:00)
  10. Innocent Bystander (3:27)
  11. Killing (3:36)
  12. Hushabye (3:52)
  13. I Will Protect You (5:29)
  14. Sing Sorrow * (4:33)
  15. Overture or Obituary * (3:02)
  16. Evolution [Dave Garcia + Morgan Page Remix] * (7:38)
  17. Haze * (2:48)
  18. Evolution [Dave Aude Remix] * (7:38)
clutch schreef:
ik denk dat je je schietijzer rustig in de kast kunt laten liggen

avatar van Facedown
kaztor schreef:
Voor de eerste keer?

Jep

clutch

en kijk ook eens wat ik daarna zei

Raekwon the chef
die Puk van de Petteflet tekening is niet echt heel mooi nee, maar ik heb ze wel lelijker gezien.
eigenlijk is korn nooit al écht goed geweest, hun eerste album was ook meteen hun beste album, maar als dit in de trend van Twisted Transistor is dan hoef ik dit album niet eens aan te horen.

avatar van tom broshuis
ik zou eerlijk zijn, het liefst zie ik korn keihard onderuit gaan vooral op dit moment, eerder vond ik ze best goed, maar de laatste jare proberen ze alleen maar geld te verdienen en zijn ze alleen maar commercieel bezig.
maar GVD, ik heb nu de eerste 3 nummers geluisterd en het klinkt heel goed, duister, freaky. de intro doet me een beetje denken aan zo nightmare fore christmas deuntje denken en starting over en bitch we got a problem klinkt best vet.
zou wel komen door joey jordison die nu bij hun drumt

WAT??????????????

Een der allerbeste metaldrummers..... BIJ KORN!!!????????????

avatar van Facedown
Jepjep, check bv. dit maar eens:

Joey @ Korn

neh, hij heeft niet met hun opgenomen. Jonathan Davis heeft stukjes percussie gedaan, Terry Bozzio (Zappa, Fantomas live o.a) en de huidige Bad Religion drummer hebben gemept op het album. Joey doet alleen maar de toer met hun. Dus nee, t album kan niet sterker zijn omdat Joey erop drumt. De ritmesectie is echter wel vrij goed, want die bassist is ook weer sober en die speelt ook best wel ok. Echter vind ik Davis best een beroerde zanger, jammer is dat, zonder hem zouden ze een eind komen.

Echter, de stukjes die ik door mn leak heen heb gezapt gaven me niet gelijk kotsneigingen, dat is voor Korn principes al een compliment.

ThirdEyedCitizen schreef:

Bij die gortdroge produktie van Ross Robinson leek het nog ergens op, maar daarna lijkt het ook of ie anders is gaan zingen.
En daar word ik niet blij van.

avatar van tom broshuis
ja eigenlijk best jammer dat Korn geen andere zanger heeft( bijv aaron lewis ofzo, alhoewel ik niet echt denk dat ie bij die style past). dan zou ik ze namelijk een stuk beter vinde. maarja korn zonder J. Davis...???

Mja, de echt Korn fans zullen dat wel niet kunnen voorstellen. Ik zou het welles willen horen, want de band om m heen is veel beter dan hij zelf.

Raekwon the chef
Die nieuwe single is eigenlijk nog niet eens zo heel slecht. Grote vooruitgang in vergelijking met dat Twisted Transistor geval. Niet iets wat ik nu razendsnel wil downloaden, maar ik zou de radio er niet voor uit zetten

avatar van WBN
WBN
dit album kwam voor mij als een verrassing ik heb nog niet het gevoel dat het vorige album al 2jaar geleden is, maar ik ben positief verrast , op het moment toch wel een 4* na 2 keer luisteren

avatar van tom broshuis
ik ben ook positief verrast ik had niet gedacht dat korn nog een goed album kon maken, maar toch. het valt me op dat dit album veel meer spookycore is dan de andere, het klinkt ook wat meer electro achtig, af en toe heeft het haast iets weg van nine inch nails.
vooral starting over en kiss vind ik erg goed klinken, maar love and luxury vind ik echt verschrikkelijk.

voorlopig 3,5 sterren maar kan wel hoger worden.

Ddk
vergelijk y'all want a single met killing...

avatar van james_cameron
Na een eerste luisterbeurt ben ik niet echt onder de indruk, maar ik hoorde wel al een aantal sterke songs voorbijkomen. Qua stijl iets meer de Korn van vroeger dan op het vorige album: minder electronische elementen en iets sterkere composities. Maar het zal op de lange duur helaas geen topper worden vrees ik.

Ik hoorde het album gisteren voor het eerst en wist eigenlijk niet wat me overkwam. Het is goddomme niet eens zo vreselijk als ik me had voorgesteld. Ik dacht dat het weer iets a la See You on the Other Side was, maar dat was het totaal niet. Ik zou nou ook weer niet willen zeggen dat ik het album helemaal geweldig vind, maar het weet me in ieder geval weer te boeien. Hoewel het ontzettend verschilt van het album Korn, doet het me er toch een beetje aan denken. Misschien vanwege de duistere klanken die hier en daar voorbij komen. Ook Jon's stem wordt weer eer aan gedaan. Soms.

Ik vind vooral Do What They Say een geslaagd nummer.
Maar ik weet niet helemaal zeker of ik dit een geslaagd album vind. Ik weet ook niet in hoeverre ik beïnvloed ben door mijn verwachtingen (iets om te janken). Want dat het niet om te janken is, maakt het nog geen goed album... beetje moeilijk uit te leggen.

Ik kan (nog) geen rating geven.

bro
ik vind hem toch alsmaar beter en beter klinken. eerste luisterbeurten vond ik er niet veel aan, het klinkt alemaal niet meer zoals het vroeger klonk, daarmee die tipische teleurstelling. maar, net zoals ik dee bij see you on the other side, als ik naar deze cd luister zonder echt aan korn te denken is dit echt nog heel aardige...nja, soort van rock/metal-cd 4* toch voor mij. geen idee of het zo zal blijven

Kid A(cid)
Bands hebben tegenwoordig veel zelfspot. Nadat Kaiser Chiefs het nummer "Everything is average nowadays" hebben uitebracht (terwijl die tegenwoordig niets unieks meer hebben), brengt Korn als eerste single van hun nieuwe album "Evolution" uit. Humor dat ze hebben

ik denk dat jullie je allemaal eens moeten realiseren dat iedere band volwassen word en niet eeuwig op puberal afzettingsgedrag kan voortborduren, korn is en blijft 1 van de beste bands die deze aardbodem ooit heeft voorgebracht!! ik vind ook niet alles even goed. noem mij 1 band die dat wel klaarspeelt. dank god op de knieen dat korn bestaat. zonder korn waren we nergens... dat is mijn bescheiden mening! ze zijn veranderd qua stijl, ben de eerste die dat toegeeft maar nog steeds niet te overtreffen!!!

Bobiej
Ik vind ook dat Korn in het rijtje van Julius Ceaser, Jezus Christus, C. Columbus en Karel de Grote niet misstaat.

voltazy
jill123 schreef:

en je meent het ook nog echt heh ?

Dat echt menen dat is een goed recht. maar "Dat is mijn BESHEIDEN mening"? Naar mijn mening is er niks bescheiden aan die mening.

jill123 schreef:
zonder korn waren we nergens...

je bedoelt: Zonder Faith No More en Helmet waren we nergens?

hmm Pattons bandje een grote invloed gehad op Nu-Metal en dan vooral Korn? hoor het er niet aan af.

ok? discussie? ben ik zo klaar mee! ieder zijn ding! proef uit jullie reactie dat jullie er meer "verstand" van hebben. ben kornfan altijd geweest, zal het altijd blijven. sommige mensen zijn trouw op dat gebied. ben ook fnmfan maar daar hoeven we niks nieuws meer van te verwachten .. helaas. en toegegeven; heb wel betere albums in mijn kast staan..untitled is niet mijn favoriet hoewel ik ever be en innocent bystander wel lekker vind.

ps. ben nu eenmaal niet bescheiden, niks mis mee,toch?

1,0
ik ben bestwel een korn liefhebber maar dit is gewoon prutswerk

Joy
en ik vind 1 korn nummer meer dan genoeg en derhalve deze cd niks

korn een van beste bands ter wereld?

dan denk ik dat je nog een heeeeeeeeele lange weg te gaan hebt in muziekland