Danilo Plessow - fabric presents (2021)

Duitsland
Dance
Label: Fabric

1. Danilo Plessow - Intro (0:36)
  2. Kaitlyn Aurelia Smith - Understanding Body Messages (0:50)
  3. SKUAS - Traversée (1:04)
  4. Rhythm & Sound - Music a Fe Rule, Pt. 1 (1:49)

met Paul St. Hilaire

5. Scientist - In Orbit (2:35)
  6. Recloose - Can't Take It [Herbert's Some Dumb Dub] (3:28)

met Dwele

7. Moogroove - Dark Room (3:25)
  8. Jeroen Vink - Waka Wakah (1:01)
  9. Powder - Random Ladder with 40 (2:20)
  10. Danilo Plessow - Nightfall (4:05)

met Francesco Geminiani en Peter Schlamb

11. Proxyan - Sky Walkers (2:55)
  12. Basic-Variation - Decay / Sustain / Release (3:10)
  13. Ciel - Rain Dance (1:08)
  14. Hypnobeat - Can God Rewind? (Pt. 2) (1:23)
  15. Cabaret Voltaire - Taxi Mutant (3:09)
  16. THE ORDER - E.W.R. (Sex) (2:54)
  17. The Other People Place - It's Your Love (3:00)
  18. $tinkworx - Mnemosyne (3:06)
  19. Roy Davis Jr. - Broken Machines (2:08)
  20. Jonny L - This Time [Carl Craig Mix 2] (2:51)
  21. Logue - Keep Me from Pain (3:05)
  22. - Rebirth (2:03)
  23. Sansibar - Absence of Being (1:37)
  24. Family Unit - Freak [House Mix] (4:14)
  25. Iridium - Ill America (2:40)
  26. Jean-Claude Petit - Stones of Law (5:07)
  27. Moonstarr - Detriot (5:57)
  28. John Kongos - I'm Dreaming (Any Moment I May Wake Up Screaming) (4:27)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik heb deze nu een paar keer beluisterd, en ik kan alvast concluderen dat Plessow als DJ zeker geen stap achteruit heeft gedaan ten opzichte van de DJ-Kicks entry die hij als Motor City Drum Ensemble mixte - hooguit een stap opzij. Zijn bijdragen aan de twee meest prestigieuze series mixalbums zijn DJ-technisch van hetzelfde hoge niveau: beide zijn retestrak gemixt en met veel liefde samengesteld. Die DJ-Kicks heb ik helemaal grijs gedraaid, waardoor ik deze daar (nog) niet los van kan beoordelen, maar gezien de overeenkomsten tussen de twee is de vergelijking een logische en ook waardevolle.

Met die vergelijking in het achterhoofd is mijn eerste indruk in ieder geval dat deze mix stilistisch minder gevarieerd is, want na een heerlijk dubby begin gaan we direct het houseterritorium in en komen daar eigenlijk niet meer uit, en daardoor is het als een mixalbum wellicht iets minder indrukwekkend. Daar staat tegenover dat het wél weer een ijzersterke selectie is, bestaande uit voornamelijk minder bekende pareltjes (zoals Dark Room, wat een vette track!), en zoals gezegd ook fantastisch opgebouwd en gemixt. Weer een aanrader dus, zeker voor de houseliefhebbers onder ons (ik denk zo aan trebremmit, -SprayIt-, Poa, tomtom137, GrafGantz, herman, Gyzzz, Ploppesteksel, T.O., Noere, I-do-not-exist, Cellulord, Mausie, Snoeperd, en Crushlyy).

Voor nu een 4,0*, maar wellicht wordt dat later meer.