menu

Cuby+Blizzards - Live at Bellevue Assen (2021)

mijn stem
geen stemmen

Nederland
Blues
Label: Blues Notes

  1. Session (3:38)
  2. That's All Right (12:14)
  3. On the Road (6:00)
  4. Here I'm Standing (9:36)
totale tijdsduur: 31:28
zoeken in:
avatar van nlkink
geplaatst:
Cuby+Blizzards Live at Bellevue Assen, daar mag wel wat achtergrondinformatie bij. En een stukje Asser geschiedenis. Tegenwoordig is Bellevue een apartementencomplex, maar vroeger (vanaf 1880) was het een café-restaurant-zalencentrum. Toneel, feesten, liveconcerten en bijeenkomsten. Bellevue was een geducht concurrent van Theater de Kolk. In de loop van de tachtiger jaren raakte het zalencentrum doordat er niet werd geïnvesteerd in verval en ontkwam dientengevolge in de negentiger jaren niet aan de sloophamer.
Assen staat bij een brede groep bekend als de stad van de TT-races. Voor jong volleyballend Nederland is Assen echter al tientallen jaren de plaats waar het Kerst Volleybal Toernooi (KVT) plaatsvindt. Elk jaar werd het KVT afgesloten met een feestavond in Bellevue. Eind zestiger/begin zeventiger jaren werden voor het eerst voor deze feestavonden bekende groepen en artiesten gecontracteerd. Golden Earring, Shocking Blue, Herman Brood en Cuby & The Blizzards sloten de week van het KVT af. De groepen die er optraden deden dat bovendien graag en boden vaak hun diensten voor het volgende jaar alvast weer aan. Toen Golden Earring een jaar niet geboekt werd, kwamen George Kooymans en Rinus Gerritsen toch langs om mee te doen met de traditionele afsluitende groepsjam, die vaak net zoveel tijd in beslag nam als een gewoon optreden.
Het is niet duidelijk uit welk jaar deze opnames stammen. Op Discogs wordt gesuggereerd dat de opnames uit 1973 stammen. Dat zou betekenen enkele weken voor het afscheidsoptreden dat op 15 januari 1974 is opgenomen.
De setlist wijkt echter enorm af. De mogelijkheid bestaat dat dit opnames zijn van de afsluitende jamsessie. Dat verklaart de aanwezigheid van Herman Brood en de namen van Rob Hoeke en Robert 'Tokkel' Imker. Die laatste was vooral in Assen bekend als gitarist van Sound Of Imker.
Dit album is al eens verschenen in 1979 maar voor de heruitgave zijn de opnames geremastered. Het geluid is er behoorlijk op vooruitgegaan. Het album is geperst op donkerblauw vinyl en wordt uitgebracht in een beperkte oplage. Ik heb van mijn muziekvrienden van de Muziekafdeling Vanderveen in Assen begrepen dat ze een behoorlijk aantal exemplaren hebben besteld. Het zou toch van een ongekende treurigheid zijn als je het album niet kunt kopen in de woonplaats waar C+B oorspronkelijk vandaan komen.
Dank voor het plaatsen, WhoAmI.

avatar van nlkink
geplaatst:
Naschrift:
Op 20 mei 2021 heb ik van een oud-bestuurslid van het Kerstvolleybaltoernooi bevestigd gekregen dat de liveopnames van december 1973 zijn.
De groep lag in feite in dat jaar uit elkaar. Tijdens een vergadering vooruitlopend op het toernooi en de afsluitende avond suggereerde iemand dat Cuby & The Blizzards wellicht gecontracteerd konden worden. Toen daarop geantwoord werd dat de groep niet meer bestond verklaarde een bestuurslid dat hij Eelco Gelling had gesproken en dat die wel zin had om op te treden. Daarna zou er met ex-manager Jan Venhuizen worden overlegd om Harry Muskee te vragen. Later is op de een of andere manier ook Herman Brood aangehaakt. Omdat niet alle ex-Blizzards konden of wilden is de groep verder aangevuld met Robert 'Tokkel' Imker en Rob Hoeke.
Een bestuurslid hoorde Harry Muskee een paar minuten voor aanvang vragen: "Wat gaan we spelen?".

Gast
geplaatst: vandaag om 07:20 uur

geplaatst: vandaag om 07:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.