Common - Finding Forever (2007)

Label: GOOD

1. Intro (1:17)
  2. Start the Show (3:14)

met Kanye West

3. The People (3:24)

met Dwele

4. Drivin' Me Wild (3:42)

met Lily Allen

8. U, Black Maybe (5:02)

met Bilal

9. So Far to Go (4:27)

met D'Angelo

10. Break My Heart (3:39)
  11. Misunderstood (4:46)
  12. Forever Begins (7:36)
  13. Play Your Cards Right * (3:07)

met Bilal

14. A Dream * (3:39)

met will.i.am

avatar van waxs
Ik ben erg benieuwd, ben ook van plan gewoon orgineel te bemachtigen maar kan nu ook niet meer wachten.

Gekkenhuis
Ik luister hem nu Intro is al heerlijk.

avatar van luc011190
Wat een afschuwelijke hoes.

avatar van Seedorf
So Far to Go staat er dan toch wel op

Seedorf schreef:
So Far to Go staat er dan toch wel op

produced by J Dilla; slightly differing from the version on J Dilla's album The Shining

avatar van MJ_DA_MAN
Overigens is het nu 100% zeker de retail, de tracklist klopt zoals ie hier staat. So enjoy it .

avatar van MFPascal
Heb alleen die laatste track niet, maarja die zal ook wel lekken binnenkort. Of heeft iemand anders die wel al?

Iig erg lekker album, paar keer beluisterd nu.

avatar van MJ_DA_MAN
Mijn versie heeft hem wel, track is lekker overigens.

avatar van JAHJAH
Common gaat gewoon verder waar hij goed in was: ijzersterke lyrics gecombineerd met heerlijke beats. Dit album 2 keer beluisterd en dit wordt waarschijnlijk net zo'n succes als Be. Beste hiphopalbum tot nu toe in 2007. (al is die van talib ook heerlijk)

RvL
fak ben m nu aan het binnehalen.. ben zooooo benieuwd!

RvL
Jezus die "Start the Show" is echt een kippevel track!! erg nice!

Echt een strakke cd weer! (1 luisterbeurt)

avatar van Chrisseh
Ik vraag me af, is hij iets meer 'up-tempo' of iets dergelijks dan Be? Ik vond Be erg lekker, maar iets te mellow over het algemeen voor mijn doen, wat best jammer is. The Game (het liedje) vond ik daarom een erg aangename afwisseling, iets meer... actie, als je snapt wat ik bedoel . Iemand?

Gekkenhuis
Hij ligt in het verlengende van Be. Alleen The Game is inderdaad wat anders.

avatar van JAHJAH
Zal track 13 op de officiele versie staan? Zal hem sowieso kopen, maar ben toch benieuwd.

De beat op Forever begins is trouwens ge-wel-dig

Ik vind het ook moeilijk om er achter te komen wat nu het verschil is met Be want die vind ik op de een of andere manier (op dit moment) toch lekkerder. Toch is ook dit album weer heerlijk. Voorlopig 4*

avatar van J.M.
JAHJAH schreef:

De beat op Forever begins is trouwens ge-wel-dig

Ik denk niet op de originele versie omdat de cd meestal eindigt na dat gepraat van die pa van hem

Improvision
^^Inderdaad, misschien op de UK versie of zo, die krijgen belijkbaar altijd iets extra.

Goed album, ik vind hem niet beter dan Be, het is ook wat kort.
Maar wel een goed album.

avatar van MJ_DA_MAN
Die bonustrack staat idd op de UK-versie.

Gekkenhuis
Hoe kan je een album van 53 minuten nou kort vinden?

avatar van MJ_DA_MAN
Hij is niet zo lekker als Be, maar wederom een goed en warm album van Common (en Kanye). Wat minder soulvol ook, en jammer dat Dilla niet heeft kunnen meewerken aan deze plaat. Toch wel leuk dat ze het nummer So Far To Go erop hebben gezet, maar ik had liever gewoon een nieuw Kanye-nummer erop gehad i.p.v. die. Ik heb niet echt een grote favoriet, maar Forever Begins is geweldig in elkaar gezet. Ook krijg ik bijna kippenvel bij de intro van The People, zo mooi gedaan . Ik zou hem het liefst een 3,75 geven, maar helaas kan dat (nog steeds) niet. Een 3,5 is te laag, daarom de voordeel van de twijfel: 4*.

avatar van Timo710
Die stem van Kanye aan het einde van Soutshide het klinkt alsof hij gecastreerd word volgens mij was het daarom ook een Snippet op de Can't tell me nothing mixtape...

Wel een goed nummer, Soutshide.

Timo710 schreef:

Wel een goed nummer, Soutshide.

Ja die melodie blijft echt in je kop hangen haha.. wel strak ja!

Improvision
Gekkenhuis schreef:
Hoe kan je een album van 53 minuten nou kort vinden?

Zo voelt hij aan, mede doordat er twee tracks zijn die ik niet echt goed vind, en dan verlies ik mijn aandacht, en gaat hij korter klinken, geloof het of niet.

avatar van waxs
Ik vind Southside tamelijk irritant tijdens het refrein, ook Kanye voegt niet echt wat toe aan het geheel en de productie wekt bij mij ook irritatie op. Door nummers als deze wordt mijn inziens de CD een beetje opgebroken, matig, goed en slecht wisselen elkaar af en dat stoort mij om de CD van het begin tot het eind door te komen. De intro vind ik bijvoorbeeld ook lang niet zo spectaculair als op Be, tamelijk simpel en eentonig. De afsluiter is mijn inziens wel goed maar past niet binnen het geheel, sommige nummers vloeken met elkaar. De CD is absoluut niet slecht, maar het tempo en de sfeer op de verschillende tracks is veelal totaal niet te vergelijken.

avatar van Osiris Apis
MJ_DA_MAN schreef:
Die bonustrack staat idd op de UK-versie.

Die track is van de film Smokin' Aces. Common heeft ook een rol in die film. (Alicia Keys ook trouwens, haar vond ik beter acteren).

MJ_DA_MAN schreef:

Ben het helemaal eens met MJ eens, wat een gemis dat dilla niet heeft kunnen meewerken. Toch verdient dit album minimaal 4 sterren en kanye laat weer zien dat hij ondanks zijn cocky persoonlijkheid toch de beste producer van de laatste jaren is.

avatar van Reijersen
Common gaat met dit album toch aardig verder op de weg van zijn vorige plaat: "Be". Persoonlijk vind ik zijn flow altijd erg relaxed. Daarbij voegen de meeste features ook echt iets toe. Erg net album. 4 sterretjes.

avatar van waxs
Vind trouwens zo overdreven dat Premier altijd wordt gefeatured als hij paar scratches of woordjes verzorgd.

avatar van MJ_DA_MAN
Idd, ik weet niet wie het er neer heeft gezet maar Primo is gewoon géén featering op dat nummer. Je hoort hem niet, alleen zijn scratches dus. Dan kan je Kanye ook wel overal neerzetten als gastartiest.

avatar van Jordy
Ik begin op een dikke 3,5. Het is weer erg lekker, maar het voelt niet echt als een geheel en er staan wel 1 of 2 mindere tracks op.