Adrian Borland - Lovefield - Neon and Stone (2021)

Label: Sounds Haarlem Likes Vinyl

1. Dangerous Stars (3:31)
  2. Take This Candle (5:30)
  3. Overground (4:27)
  4. Nothing (5:01)
  5. Dream Demolition (3:39)
  6. Sweet Way (4:01)
  7. Euro Song (6:28)
  8. End of the Line (5:05)
  9. Neon and Stone (5:06)
  10. Midnight Girl * (4:45)
  11. Summer Road * (5:48)
  12. Coal * (3:44)
avatar van Alicia
Het is natuurlijk fantastisch dat er 'nieuwe' en/of nooit officieel uitgebrachte liedjes van Adrian zijn verschenen. Helaas - net als in 't geval van het Lovefield album nummertje een - is de geluidskwaliteit niet echt super en lijkt de stem van voormalig zanger van The Sound nu meer dan ooit wat timide, soms zelfs bijna onhoorbaar zacht. Ik ben dan ook benieuwd wanneer deze liedjes - die nog altijd de moeite waard zijn om te beluisteren - zijn opgenomen.

Maar hey... ik ben er erg blij mee!

Edit: Een liedje met de titel Neon and Stone staat ook op Cinematic en Coal staat ook op The Amsterdam Tapes. Echter, het lijken wel (bijna) andere songs, zo te horen. Vooral Neon and Stone. Hoe dan ook, het blijven interessante opnamen.

avatar van RealChameleon
Altijd weer een feest om een lp van Adrian Borland aan te schaffen. Heel veel dank aan Adrian’s familie die hebben gezirgd dat zijn rechten bij vrienden van Adrian terecht kwamen. Verwachtingen van zijn albums zijn altijd hoog en worden vrijwel altijd bevestigd. Voor mij ook deze keer. Jullie hebben gelijk: zijn stem klinkt ingetogener, de productie klinkt wat bassig. Maar wat geeft Adrian elk liedje weer een fantastisch gevoel en Adrian-vibe mee. Ik word er altijd melancholiek en tegelijkertijd blij van. Ik krijg er zeker geen disco-dip van want die had ik al.