Animal Collective - Strawberry Jam (2007)

Folk / Electronic
Label: Domino

1. Peacebone (5:13)
  2. Unsolved Mysteries (4:25)
  3. Chores (4:30)
  4. For Reverend Green (6:34)
  5. Fireworks (6:50)
  6. #1 (4:32)
  7. Winter Wonder Land (2:44)
  8. Cuckoo Cuckoo (5:42)
  9. Derek (3:01)
avatar van nevyn

2007, wat een rampjaar. Hoe moet ik nou een top 10 maken als ik er minstens 20 albums in wil proppen ?

Deze maakt ook weer een flinke kans. De ep People van dit jaar van Animal Collective beviel me al heel erg, maar dit is zowaar nog toffer. Het begint al gefreakt en vrolijk, en blijft dat de hele tijd aanhouden. Nog steeds erg trippy maar met een vrolijker achtergrondje. Beetje meer Feels dan Sung Tongs, maar toch een heel eigen geluid weer. En in Fireworks komt het tofste chinese klanken/diergeluiden/mafheid-combiding ooit voor.

Ik hou van Animal Collective. Kan ook niet wachten op het concert zondag in Groningen. Dit albumpje zal de komende tijd nog wel vaak voorbij komen. Heerlijk

avatar van avdj
Goh wat weet deze band me aangenaam te verrassen! Geslaagde combinatie van folk en electronic zoals ik die niet vaak gehoord heb. Dit ga ik zeker nog vaak beluisteren. Ook eens kijken wat de band nog verder te bieden heeft... 4*