Drake - Certified Lover Boy (2021)

Canada
Hip-Hop / R&B
Label: OVO

1. Champagne Poetry (5:36)
  2. Papi’s Home (2:58)
  3. Girls Want Girls (3:41)

met Lil Baby

8. TSU (5:08)
  9. N 2 Deep (4:33)

met Future

10. Pipe Down (3:25)
  11. Yebba’s Heartbreak (2:13)

met Yebba

12. No Friends in the Industry (3:24)
  13. Knife Talk (4:02)

met 21 Savage en Project Pat

14. 7am on Bridle Path (3:59)
  15. Race My Mind (4:29)
  16. Fountains (3:12)

met Tems

17. Get Along Better (3:49)

met Ty Dolla $ign

18. You Only Live Twice (3:33)

met Lil Wayne en Rick Ross

19. IMY2 (4:12)

met Kid Cudi

20. Fucking Fans (4:05)
  21. The Remorse (5:51)
Klinkt op het eerste oor erg als Nothing Was The Same. Wat erg positief is.

avatar van Benjaminjow
Jezus wat een lelijke album cover…

best saai, maar Fair Trade klinkt goed

avatar van Roscovitsch
Een nieuwe Drake altijd de moeite. Lange speelduur heeft niet mijn voorkeur maar er zitten zo op het eerste gehoor meer dan genoeg goede nummers tussen.

avatar van Slowgaze
Benjaminjow schreef:
Jezus wat een lelijke album cover…

Wel een eckte eckte Damien Hirst (wat ook de lelijkheid wel verklaart).

avatar van lowieke
Wat is dit (op het eerste gehoor!) saai zeg.... Niet slecht per se maar dat dit wedijverde met Donda lijkt achteraf een grap.

Inderdaad, erg saai. Z'n 'laid-back' flow slaat hier echt de plank mis en op sommige momenten klinkt 't letterlijk alsof hij z'n verse tijdens het wegdommelen in bed heeft opgenomen.

Ik had er niks van verwacht en het valt toch tegen. Take care en Nothing was the same heb ik zeer hoog zitten en zet ik nog geregeld op. Zit ook wat nostalgie bij, vooral bij take care, maar dat vind ik oprecht sterke platen.

2e helft van het album is iets beter maar drake komt over de gehele erg monotoon over en de producties zijn gewoon, ja, saai. Dat is zonde want ik geloof dat Drake nog steeds met '40' samenwerkt en die hebben samen aardig wat juweeltjes gemaakt. Die staan hier mijn inziens niet op. Track met Rick Ross en Lil Wayne is wel ok maar in vergelijking met tracks als Lord Knows, HYFR, The Real Her en meest recent Gold Roses kan dat echt veel beter.

Gek is het wel, want ik heb niet het idee dat dit een schot op de hitlijsten is. Ik luister te weinig top 40 muziek om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen maar eerder kon ik bij een recent uitgegeven Drake album zo op 't eerste oor een 4-5tal tracks aanwijzen die waarschijnlijk wel in de hitlijsten terecht komen, bij deze plaat zou ik het echt niet weten. Ik weet niet zo goed wat dit album probeert te zijn, mij raakt het in ieder geval op geen enkel vlak.

Ik zet zo Take care maar op om dit weg te spoelen.

Oh, de cover en animatie op spotify zijn een grote schande. Je zou maar zo'n LP in je collectie hebben staan.

avatar van Harderwiek

bennerd
Harderwiek schreef:
Boeit iemand dit nog?
Mij niet en dat is eigenlijk best jammer, gezien Drake toch wel wat moois gemaakt heeft. En dat terwijl ik Scorpion een van zijn beste platen vind.

avatar van Yestsida
Harderwiek schreef:
Boeit iemand dit nog?

Blijkbaar heel wat mensen. Het heeft zowel op Spotify als op Apple Music het record verbroken van meest gestreamde album in één dag.

Maar het mag sowieso niet meer wedijveren met zijn beste werk van voorheen. Toch staat hier nog genoeg leuks op voor mij waar ik van kan genieten, al spelen sommige gastartiesten hier ook een grote rol in.

avatar van Frank West
Op eerste gehoor was ik lichtelijk teleurgesteld in dit album, het heeft mijn hoge verwachtingen helaas niet waar kunnen maken. Toch zijn er echt weer nummers die telkens op repeat gaan bij mij, met name 7am, IMY2, In The Bible en de tweede helft van N 2 Deep. Ik sluit zeker niet uit dat de plaat nog gaat groeien. Wel had die absoluut een stuk korter gekund.

Absoluut geen plaat die je als niet-liefhebber van Drake gaat overtuigen, maar voor de fans staan er zeker mooie dingen tussen.

avatar van Tha)Sven
Goeie tiktok plaat, dat zegt denk ik alles toch?

avatar van overmars89
In albumvorm niet om doorheen te komen. Ik kom op 7 aardige tracks waarvan weer een aantal vooral aardig is door de feature. De grootste tegenvaller zijn dan nog wel de producties. "40" vond ik altijd wel de stille kracht achter de muziek van Drake, maar op dit album veel generieke beats die niet echt een meerwaarde hebben.

Van Drake zelf verwacht ik niet zoveel en eigenlijk stelt hij mij daarom ook niet echt teleur.

avatar van lowieke
Okeoke.... Hoor opeens toch wel wat pareltjes..

Zat misschien te vast in Dondaland en dat is appels en peren vergelijken

avatar van thomzi50
Tha)Sven schreef:
Goeie tiktok plaat, dat zegt denk ik alles toch?

Gevoelsmatig ben ik het hiermee eens maar ik heb eigenlijk geen idee van de TikTok-wereld, wat bedoel je precies?

avatar van Tha)Sven
Quotes en melodietjes die leuk zijn voor 10 seconden max en waarbij je dan leuke dingen kan verzinnen of grappige dansjes. Way too sexy and girls like girls zijn goede voorbeelden.
Maar als je echt alleen naar de muziek en tekst luistert dan ga je toch een beetje kapot van binnen, als muziekliefhebber. Maar dat is natuurlijk iets wat tiktokkers niet deert.

avatar van lowieke
Oke, ik zat echt in Dondaland want dit is gewoon een prima album. Het is alleen verre van een goed geheel. Maar de liedjes zijn echt wel tof op zichzelf. Zelfs wat op het eerste gehoor een right said draak was is eigenlijk gewoon een oke en leuk liedje

Mijn voornaamste kritiek is nu wel dat er, behalve Drakes stem, weinig eigen gemaakt wordt. De sample in Champagne Poetry vond ik bijvoorbeeld briljant tot ik merkte dat het 1 op 1 overgenomen is. Dat steekt dan toch een beetje ergens..

Boetiek9999
She like eating pussy, I'm like, "Me too"‍♂️

avatar van Ralph.
No Friend gevolgd door Knife Talk is een hard duo!

Daar is verder alles ook zo'n beetje mee gezegd.

avatar van sj0n88
Ik sla ook vooral aan op de tracks met features. Ik was aanvankelijk nog wel enthousiast, maar ben nu eens iets kritischer gaan luisteren. Conclusie: niet heel veel soeps en weinig hoogtepunten of vernieuwingen.

avatar van Mausie
Ik hoor net Girls Want Girls op de radio, wat een draak van een track. Tenenkrommende tekst en een bizar slechte autotune verse van Lil Baby

avatar van Yestsida
Absoluut niet zijn beste werk.

Certified Lover Boy kan niet tippen aan de meeste albums die hij hiervoor uitgebracht heeft en mag eigenlijk zelfs niet in de schaduw staan van zijn magnum opus Take Care. Met een speelduur van anderhalf uur mocht hier ook best in geknipt worden uiteraard en wat een spuuglelijke cover heeft dit werk ook. Dat laatste schijnt wel een trend geweest te zijn dit jaar in Hip Hop, ook kijkende naar Kanye West, Meek Mill en Lil' Wayne & Rich the Kid bijvoorbeeld.

Toch staat er hier zeker nog voldoende leuks op voor mij persoonlijk. De eerste 2 tracks, Love All, Fair Trade (die vocale sample!), Yebba's Heartbreak, No Friends in the Industry, Knife Talk, 7am on Bridle Path en You Only Live Twice komen nog regelmatig langs in mijn playlist.
De eerste helft vind ik een heel stuk sterker dan de tweede.

De haat op Way 2 Sexy snap ik wel maar vind dit ook gewoon een enorm leuk nummertje, grappige videoclip ook!

Slechte nummers staan er niet op wat mij betreft, de rest voelt jammer genoeg aan als Drake op automatische piloot. Maar als liefhebber van deze zingende rapper is dat voor mij geen struikelblok.
Zijn vaste producer, Noah "40" Shebib, heeft al in interviews vermeld dat Drake-albums steeds zo lang moeten zijn omdat hij veel verschillende stijlen in zijn albums wil stoppen, zo zijn er veel verschillende en uiteenlopende fans van deze gastheer. Toch zou ik graag zien dat zijn volgende album compacter uitvalt.

Misschien is de beoordeling wel net iets te hoog maar voor nu hou ik hem toch op 3,5*.

avatar van Kondoro0614
Ik vind dit album 'Certified Boy Lover' opzich wel nice. Lekker mainstream, gewoon niet teveel van verwachten.