Radiohead - Kid A Mnesia (2021)

Alternatieve titel: Kid Amnesia

Rock / Electronic
Label: XL

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:15)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:00)
  11. Packt Like Sardines in a Crushd Tin Box (4:00)
  12. Pyramid Song (4:49)
  13. Pulk / Pull Revolving Doors (4:07)
  14. You and Whose Army? (3:11)
  15. I Might Be Wrong (4:54)
  16. Knives Out (4:15)
  17. Morning Bell / Amnesiac (3:14)
  18. Dollars and Cents (4:52)
  19. Hunting Bears (2:01)
  20. Like Spinning Plates (3:57)
  21. Life in a Glasshouse (4:34)
  22. Like Spinning Plates ['Why Us?' Version] (5:04)
  23. Untitled V1 (1:48)
  24. Fog [Again Again Version] (2:25)
  25. If You Say the Word (4:22)
  26. Follow Me Around (5:19)
  27. Pulk / Pull [True Love Waits Version] (2:46)
  28. Untitled V2 (0:46)
  29. The Morning Bell [In the Dark Version] (2:00)
  30. Pyramid Strings (1:18)
  31. Alt. Fast Track (1:32)
  32. Untitled V3 (1:16)
  33. How to Disappear Into Strings (5:32)
  34. Kinetic * (4:06)
  35. Fast-Track * (3:17)
  36. Cuttooth * (5:24)
  37. The Amazing Sounds of Orgy * (3:38)
  38. Trans-Atlantic Drawl * (3:02)
avatar van Kaaasgaaf
Het blijft een bizarre keuze dat op deze boxset geen ruimte is gemaakt voor de fantastische b-sides (enkel op de cassette-editie, maar daar ook slechts een paar). Het was tof geweest om die allemaal bij elkaar op een plak vinyl te hebben staan, zoals bij OKNOTOK het geval was. Kid Amnesiae is als toevoeging daarentegen wel vele malen intrigerender. Als geheel is het haast een soort collage, bij sommige overgangen moest ik een beetje aan Revolution 9 denken. Zoiets als de strijkers van How To Disappear los horen, zou op papier weinig toevoegen en lijkt ergens ook niet echt bij Radiohead te passen, maar werkt hier als wonderschone apotheose. Na alle verschillende incarnaties viel deze sobere Follow Me Around mij aanvankelijk ietwat tegen, maar begin hem inmiddels steeds meer op zichzelf te waarderen. If You Say the Word blijft toch ergens de grootste traktatie, aangezien we daar (op wat notities uit Ed's dagboek na dan) nooit eerder van gehoord hadden en het zo verrassend 'af' is. Had zeker niet op deze twee albums gepast, maar toch fascinerend dat het daarna nooit elders terecht kwam. De rest is een kijkje in de Radiohead-keuken, zonder dat er ook maar iets van het mysterie verloren gaat. Integendeel zelfs. Al met al een prachtig geheel!