The Scene - Open (1992)

avatar van titan
titan (crew)
Beste plaat van the scene als je het mij vraagt. 4*

avatar van twin
dit is wat mij betreft het beste album van de scene vooral maan en thuis zijn voor mij toppers

avatar van MarkV
Volledig mee eens. De beste van de Scene

Ook mee eens.
Vooral Kans is erg mooi.

Dè ultieme Scene-plaat, het nummer Open is mijn favoriet.

volledig mee eens

avatar van twin
goh wat zijn we het eens

avatar van Flipper
titan schreef:
Beste plaat van the scene als je het mij vraagt. 4*

Ook al mee eens !!!

Marcel²
Dit album en het album Blauw heb ik wel in mijn bezit, maar echt goed nee. Waarom heb je ze dan, zal men vragen, ja je koop wel eens wat te snel.

En ik maar denken dat ik de enige was die er zo over dacht. Gelukkig niet! Open = geweldige plaat. Toch blijf ik 'tegen' de tekst van het titelnummer ('er is te veel verlangen, er is te weinig tijd' had voor mij 'er is te veel verlangen en veel te weinig tijd' moeten zijn, maar goed: laat mij maar zeiken!!!!!).

The Scene kruipt dit jaar overigens weer uit de zak met mottenballen en gaat touren. Ondermeer in Paradiso & diverse festivals. Meer info op www.behindthescene.nl

open is vele malen beter dan blauw ...

EVANSHEWSON
mark schreef:
Dè ultieme Scene-plaat, het nummer Open is mijn favoriet.

Deze kan wel wedijveren met Blauw voor titel beste Scene plaat, dat klopt. Ik ben er nog niet uit of ik deze nu nog iets beter vind, of niet.

Toch ook maar 3.5 zoals Blauw!
***1/2

Ik blijf Thé Lau wel een goede zanger vinden, zeer aparte wat krakerige stem.

bijna allemaal pareltjes

avatar van Fairy Feller
Ben liefhebber van The Scene en Thé als tekstschrijver in het bijzonder. Deze en Blauw zijn favoriet.
De "eenvoudige" en stampende groove in veel Scene nummers spreekt me wel aan.
Met oud gitarist Eus heb ik nu beroepshalve nog wel eens te maken

bikkel
Het beste album van de Scene. Donkerder, melanchonischer en rauwer.
Blauw was toch wat netter geproduceerd, maar juist bij de poezie die Lau tentoonstelt is deze wat kille sound absoluut een must.
Ondanks goede bedoelingen konden ze Open artistiek niet meer overtreffen.

avatar van rkdev
Een van de beste Nederlandstalige rock-albums, en samen met de vorige plaat Blauw de beste van The Scene. Al gaat bij een gedwongen keuze voor mij de voorkeur uit naar deze.

avatar van Madjack71
Samen met Blauw zijn dit de 2 albums van The Scene die ik toen veel gedraaid heb. Daarna ben ik ze uit het oog verloren. Doet m.i niet onder voor Blauw en is misschien zelfs nog wat iets meer in balans. Hier was The Scene op hun hoogtepunt van bekendheid. Hoewel ze binnen Vlaanderen altijd eigenlijk al meer waardering hebben genoten als binnen Nederland, getuige ook het feit van het optreden op torhout/werchter.

avatar van Helicon
Prima album! Staan een aantal erg sterke nummers op 'Kans' vind ik wel het hoogtepunt

Voor mij is 'Maan' het hoogtepunt van deze plaat. 'Soldaat' is ook erg goed. Ben het ermee eens dat dit een beter album is dan Blauw.

De nieuwste is uit, Code, klinkt weer als vanouds !!

avatar van rkdev
paolo schreef:
De nieuwste is uit, Code, klinkt weer als vanouds !!

[/quote]Maar het niveau van deze plaat wordt toch nergens gehaald. Dit blijft de beste Nederlandstalige rockplaat ooit gemaakt voor mij.

Mee eens, niettemin petje af voor The Lau en consorten om 20 jaar na Open nog zo gedreven voor de dag te komen.

avatar van bikkel2
Open staat nog steeds als een huis. De nummers zijn broeierig en de heerlijke basic produktie is helemaal mijn ding.
Eens dat dit tot de betere albums op Nederlands gebied behoort.
Ik vind dat ik met een 4. toch wat te laag zit. Halfje erbij.

avatar van Twinpeaks
Uitstekende plaat van The Scene.Prima strakke productie van Rick de Leeuw(Trockener Kecks) en alle 10 nummers zijn top.Maan hakt er goed in met die dreinende saxofoon en Lau houdt het hele album spannend tot de laatste tonen van Thuis .

avatar van Dibbel
Misschien dan toch wel het beste album van The Scene.
Met deze braken ze dan ook nog wat meer door dan met Blauw (al was het dan vooral in Vlaanderen en Nederland) en er werd erg veel getoerd.
Kan me nog een aantal geweldige concerten herinneren.

Strak en zonder franje geproduceerd en ieder nummer klopt nog steeds.
En ze zijn blijven hangen, constateerde ik verheugd na weer eens een paar keer gedraaid te hebben.
Kon bijna alles zo weer meezingen.
Uitstekende rockplaat dus die de tand des tijds ruimschoots heeft doorstaan en mag van mij bij de beste Nederlandstalige albums aller tijden.

Ieder nummer is goed, maar Samen, Kans, Open (beste nummer van de plaat) en Soldaat zijn nog wat beter.
Dat wordt een 4,5 dus.

avatar van Frenz
De beste Nederlandstalige teksten, strakke band en nog steeds een album dat niet ingehaald is door de tijd.
Maan is door een persoonlijke herinnering mijn absolute favoriet

avatar van vigil
Nog drie optredens voor The Scene en dan stoppen ze, The Lau heeft, volgens zijn behandeld arts, nog 6 tot 9 maanden te leven.

avatar van freakey
vigil schreef:

Godver, wat een rot bericht...

avatar van Droombolus
Dat zijn zeker geen leuke berichten en het is natuurlijk voor een ieder anders, maar Wilko was vorig jaar oktober al afgeschreven en die treed nog steeds op .......