Op dit album gaat het weer alle kanten op. "Roine Stolt parkeert nooit eens nummer maar brengt echt alles uit wat hij schrijft/opneemt", zegt Ozric Spacefolk op 25-8-2010, en gezien Stolts enorme produktiviteit zou dat best kunnen. Het is dan ook niet allemaal even pakkend, maar aan de andere kant zakt het ook nergens onder een ondergrens heen, en als dan Monster within eerst met een knipoog over een nachtmerrie lijkt te gaan maar daarna meer duistere maatschappelijke fenomenen op de korrel neemt laat hij het doodleuk volgen door het heerlijk zomerse Chicken farmer song (met trouwens geweldig licht drumwerk van Jaime Salazar). Natuurlijk krijgen de twee delen van I am the sun hier de meeste aandacht, maar net als voor mijn voorganger is A king's prayer voor mij het hoogtepunt. Of Space revolver binnen het oeuvre van de Flower Kings het voorrecht verdient van All Musics "Album Pick" (de beste of meest representatieve plaat van een band) weet ik nog zo net niet, maar het is een mooie aanvulling op hun werk, en Stolts gedecideerde zang, lyrische gitaarspel, compositorische vernuft en positieve insteek maken mij steeds meer een fan. "Hey! I used to be a King – now I'm just a king of laughter / Put my faith in anything – anything that's close to wonder!"