Lalalar - Bi Cinnete Bakar (2022)

Turkije
Rock / Dance
Label: Bongo Joe

1. Isyanlar (6:20)
  2. Abla Deme Lazim Olur (3:09)
  3. Yamyam (4:57)
  4. Ninja Partisi (2:35)
  5. Yalniz Ölü Baliklar Akintiyi Takip Eder (6:02)
  6. Kötüye Bişey Olmaz (5:51)
  7. Kilavuz Karga (3:29)
  8. Depresyondan Çiktim Boşluktayim (4:35)
  9. Hata Benim Göbek Adim (5:20)
  10. Ceketini Al Yoluna Bak (4:42)
  11. Sol Şeritte (4:44)
  12. Hiç Mutlu Olmam Daha Iyi (5:39)
  13. Mecnun’dan Beter Haldeyim (5:43)
  14. Simülasyon Terk (4:25)
  15. Bi Cinnete Bakar (2:35)
avatar van peterjames777
Wat fijn! Eindelijk komt daar het debuut album. Alle 7 singles van de laatste jaren staan er op (wel andere versies vermoed ik) maar gelukkig ook genoeg nieuwe tracks.
Zin in deze donkere Turkse electro-rock!

avatar van Edgar18
Daar is ie dan eindelijk, de eerste langspeler van mijn Turkse vrienden! Uiteraard gelijk het vinyl besteld, ben heel benieuwd naar de nog onbekende nummers. Hetgeen ik al wel ken is zonder uitzondering top.

peterjames777 schreef:
Wel andere versies vermoed ik.
Ik twijfel of de speelduur van de nummers wel klopt. Ze wijken alle zeven af van de single versies. Dat lijkt me toch sterk.

avatar van Mausie
Een kleine mama appelsap in Abla Deme Lazim Olur, tenzij ze echt over Barry Atsma zingen

Hoorde hem ook al ja

avatar van Edgar18
Zojuist voor het eerst geluisterd en wat een feestje was dat. Het album is een congruent geheel waarbij de som der delen minstens zo sterk is als de losse onderdelen. Menig track was al bekend, maar ook tussen de nog niet eerder gereleasde tracks zitten een aantal pareltjes. Nummers die de eerste luisterbeurt vooral opvielen zijn Kötüye Bişey Olmaz en Bi Cinnete Bakar. Fijn dat de songteksten in het Turks, maar ook in het Engels, aan de binnenzijde van de hoes staan. Kan ik eindelijk eens lezen waar de nummers over gaan.

avatar van AstroStart
Topalbum waarop goed te horen is dat Lalalar een veelzijdige artiest is, zoals in het door Edgar genoemde hoogtepuntje Bi Cinnete Bakar (erg lo-fi voor zijn doen). Persoonlijk vind ik ruim een uur wat aan de lange kant. Liever af en toe een shotje Turkse elektrorock in mijn playlist dan een heel album achter elkaar. Ik kan me voorstellen dat met de Engelse vertalingen ernaast het een andere (betere) beleving is.

avatar van peterjames777
Die drop in Kötüye Bişey Olmaz…my god. Ik sta elke keer weer in de fik als ik dat hoor.

Je zou niet verwachten dat dit soort muziek 70 minuten lang blijft boeien maar het is toch echt een sterk album. Sol Şeritte is de zwakste broeder maar toch ook prima. Sommige nummers hadden wel wat korter gemogen.

De opbouw in veel nummers is subliem, de grooves venijnig en de gitaarlijnen smullen. Ik moet aan weinig andere bands denken bij het luisteren maar als ik toch een referentiepunt moet kiezen is dat The Prodigy, maar dan met heerlijke Turkse melodieën en spoken word.
Uniek album.

avatar van Dance Lover
Holy fuck, wat een geniaal nummer inderdaad dat Kötüye Bişey Olmaz

Opzwepend, vuil, exotisch, ruig, lieflijk..... het is het allemaal.

Ruim een uur is misschien ietwat te veel van het goede achter elkaar, maar daar valt ene mouw aan te passen door het in twee delen af te spelen. En in shuffle modus is het zeker even opveren als er iets van dit album voorbij komt.

Bestaat er nog spannende muziek? Tuurlijk, en het hoeft echt niet altijd Engels te zijn

Dance Lover schreef:
Holy fuck, wat een geniaal nummer inderdaad dat Kötüye Bişey Olmaz

Ja, heel fijn

Wel bizar dat er al 9 singles van dit album zijn verschenen, maar uitgerekend deze nog niet Ze hebben daar bij die platenmaatschappij toch ook wel oren?

avatar van Johnny Marr
WTF dit is doooopeeee!!!!

jordidj1 ArthurDZ

avatar van Pinsnider
Lalalache dit!!! Geweldig!!! Iemand nog meer tips wbt anatolische poprock als dit of Altin Gun???

avatar van madmadder

Gaye Su Akyol - İstikrarlı Hayal Hakikattir (2018) - MusicMeter.nl

Deze is tofjes.

Pinsnider schreef:
Iemand nog meer tips wbt anatolische poprock als dit of Altin Gun???
Niet helemaal hetzelfde, maar je zou onderstaande eens kunnen proberen.

Erkin Koray - Elektronik Türküler (1974)
Barış Manço - 2023 (1975)
Selda - Selda (1976)

avatar van Pinsnider
Merci merci!!! Ga ik morgen proberen!!!

avatar van Pinsnider
Ohnee: tessekuler ederim natuurlijk....

avatar van Osiris Apis
Deze playlist van Altin Gun met verschillende Turkse nummers is ook heel tof! Staan ook top nummers van Baris Manco, Erkin Koray en Selda in.
Altin Gun's Turkish Delights

Dit vind je wellicht wat: Şatellites - Şatellites
Lijkt veel op Altin Gün.
En Bubituzak - Boyutlar. Oude band van Lalalars frontman. Staat nog niet op mume zie ik nu.

avatar van Pinsnider
Dank voor de toffe tips!! Ben ze allemaal langsgelopen. Gaye Su Akyol vind ik vreemd genoeg niet zo, maar de anderen vind ik om uiteenlopende redenen bijzonder leuk (vooral elektronik turkuler)!! En die afspeellijst van Altin Gun is helemaal een baklava van fijne melodieën. Geweldig, wat een rijkdom om te ontdekken. Merci!!!

avatar van Snoeperd
Büyük Ev Ablukada is ook tof. Of Takeshi’s Cashew: Sterndüne Pinsnider

avatar van VDB79
Dit is mijn workout gem van 2022. Hele toffe energieke plaat.

avatar van AOVV
Mausie schreef:

Die hoorde ik ook meteen, best grappig inderdaad.

Ik moet overigens bij momenten aan De Staat denken, deze nu eens opwindende dan weer machinaal klinkende muziek dendert op dreinende wijs voorbij, de pletwals laat me murw en vermoeid achter, dat wel. De Turkse invloeden zorgen wel voor schwung en frivoliteit en hier en daar hoor ik ook wat fijne prog-geluiden zelfs, wat maakt dat ik een heel album van dit toch nog wat beter trek. Al is 70 minuten wel erg ruim bemeten.

3,5 sterren