Rammstein - Zeit (2022)

Duitsland
Label: Universal

1. Armee der Tristen (3:26)
  2. Zeit (5:21)
  10. Lügen (3:48)
  11. Adieu (4:36)
avatar van Funky Bookie
spoiler schreef:
Goede plaat weer, maar het niveau van de vorige plaat wordt hier niet gehaald.

Muzikaal een beetje tam voor Rammstein.

Precies mijn beeld van deze plaat. De teksten zijn wel erg leuk.

Een super album, muziek is juist geniaal en ze doen niet mee met de nieuwe trend in de maatschappij.
Ze stralen 50 keer meer energie uit van gemiddelde gast van 20 jaar.
De videoclips zijn prachtig en geven een extra dimensie aan de songs.
Hun optredens zijn geniaal en geven nog een extra dimensie aan de songs.
Ik kijk uit naar de videoclips van de lekker catchy (ondanks keiharde gitaren) songs : Ok en Giftig.
In hun genre zijn ze superieur , in videoclip land zijn ze al lang nummer 1, Je vindt geen betere optredens.
Hun vorige album was ook heel goed, maar dit album vind ik beter.
Rammstein is superieur in het gebruik van minimalistische synthesizer muziek.
Ik hou van enorm veel genres en Rammstein vind ik momenteel de groep die over alle genres heen op 1 staat.
DK

avatar van andnino
yorkethom schreef:

Denk dat dit vooral oude papa's zijn die iets als Dicke Titten grappig vinden. Of nonkels.

Dit klinkt misschien een beetje als een grap, maar volgens mij wordt Dicke Titten hier verkeerd begrepen.

Naar mijn idee is het overduidelijk géén lofzang op dikke tieten, of een nummer om op te lallen (althans niet exclusief...). Maar juist een parodie op de platte kijk van "de man" op vrouwen. En dan als ik zo kijk naar de video, niet zomaar "de man" maar een specifieke categorie man; wat ouder, op zichzelf wonend, mentaal niet op de beste plek ("Verlier' Geduld, Verstand und Haare"). Dat het verlagen van de eisen van deze man, juist leidt tot een soort beestachtige benadering van Fräulein, die de man vervolgens nog weer minder aantrekkelijk maakt, vind ik een sterk vermuzikalizeerde ironie.

En over de videoclip, ik heb ook niet het idee dat dit een soort bewuste steek is naar politieke correctheid. Naar mijn idee helemaal niet "fout", juist een sterke parodie. Ik heb namelijk het idee dat een soort idyllisch traditioneel Duits/Oostenrijks beeld op de hak wordt genomen. Een samenleving waarin een soort publiek leven volgens bepaalde waarden belangrijk wordt gevonden, maar waar geen ruimte is voor het erkennen van gevoelens van eenzaamheid of de wens van een individu om zich anders uit te drukken - zie de man die zich "stiekem" in drag uitdost in een kelder.

My 2 cents.

avatar van judgepaddy
Ik moest enorm lachen bij die autotune van Lügen, hoewel het ook best wel tof, extra dramatisch klinkt.
Een van de cliche leugens die heden ten dage, te pas en te onpas in de muziek wordt gebruikt, gebruiken om je punt te maken.

avatar van lennon
judgepaddy schreef:

Ja dat is echt geniaal in dit nummer. In eerste instantie dacht ik ook, wat moet Rammstejn met een voxcoder? Maar toen ik de tekst hoorde begreep ik pas hoe mooi dir erin past. Zeit wordt zelfs indrukwekkend prachtig gezongen door Till

Heb de band inmiddels gezien in Düsseldorf vorige week.

Mooie van de uitgestelde tour is dat ze nu dus een handvol nieuwe nummers spelen. En die komen lekker uit de verf!

Na verschillende luisterbeurten vind ik Zick Zack de topper op dit album... en nu aftellen naar het optreden op 4 augustus in Oostende.

avatar van Kondoro0614
Het nummer 'Zeit' is wel echt gaaf.

Ik vind lügen prachtig, raakt precies de juiste noot.

En zo vindt iedereen wel een favoriet op deze cd. Maar ik vind het gemiddelde wel beschamend, vind Zeit één van hun beste albums.

avatar van Denzradio
Ik heb jaren lang moeten wennen aan het merk Rammstein, maar ik ben al een paar albums om.
Deze is wel goed hoor! Ik word er erg vrolijk van.... af en toe word ik een beetje depressief van de platen die bij Music Meter hoog scoren.
Maar deze plaat doorbreekt het gechagrijn.
5 sterren van moi.

avatar van davevr
Tsja, wat moet een mens hiermee. Ik vind t slechter dan wat Metallica na 89 heeft uitgebracht, en dit is dan nog de minste van hen, het doet me nog steeds denken aan Laibach, maar dan voor de bierdrinkende, worstetende graspopper met veel VUUR, en SHOW, Cirque de Soleil is er niets tegen. Heeft het zijn waarde? Een beetje humor kan geen kwaad, en Duitsers staan toch wereldwijd bekend voor hun spitsvondigheid

davevr schreef:
Tsja, wat moet een mens hiermee.

Lekker van genieten, Tijger

avatar van lennon
davevr schreef:

Zo zeg, daar zit nogal een oordeel in over zij die dit wel leuk vinden....sjiek...

avatar van davevr
Ja, én teleurstelling

We moeten niet heel de tijd lief zijn hé

We moeten niet heel de tijd lief zijn hé

Ik zou wel willen zien dat er juist wat liever gedaan werdt. Slechte jeugd gehad?

Maar goed, over de plaat..... Lügen is voor mij wel de uitschieter hoor. Wat een nummer is dat! Erg fijn!

avatar van i-mac
Dit album heeft bij mij wat tijd nodig gehad. Maar ik betrap mezelf erop dat deze veel door de luidspekers weerklinkt. Neen, loeihard is het niet, wel integendeel. En dat was eerst nog een beetje teleurstellend. Maar sinds hun passage te Oostende kan ik deze rustige nummers meer een meer waarderen. Soms klinkt het een beetje simpel, maar dat is het eigenlijk niet. Hun muziek is wel doordacht.

Sterke plaat van de heren. Ik hoor meer melodie dan we van ze gewend zijn en dat bevalt mij prima. Naar mijn mening hun beste werk na Reise, Reise.

avatar van Marcelvdelft
Vind het een sterke plaat! Een beetje anders (zachter) dan het andere materiaal maar ik vind het wel wat hebben.