yorkethom schreef:
Denk dat dit vooral oude papa's zijn die iets als Dicke Titten grappig vinden. Of nonkels.
Dit klinkt misschien een beetje als een grap, maar volgens mij wordt Dicke Titten hier verkeerd begrepen.
Naar mijn idee is het overduidelijk géén lofzang op dikke tieten, of een nummer om op te lallen (althans niet exclusief...). Maar juist een parodie op de platte kijk van "de man" op vrouwen. En dan als ik zo kijk naar de video, niet zomaar "de man" maar een specifieke categorie man; wat ouder, op zichzelf wonend, mentaal niet op de beste plek ("Verlier' Geduld, Verstand und Haare"). Dat het verlagen van de eisen van deze man, juist leidt tot een soort beestachtige benadering van Fräulein, die de man vervolgens nog weer minder aantrekkelijk maakt, vind ik een sterk vermuzikalizeerde ironie.
En over de videoclip, ik heb ook niet het idee dat dit een soort bewuste steek is naar politieke correctheid. Naar mijn idee helemaal niet "fout", juist een sterke parodie. Ik heb namelijk het idee dat een soort idyllisch traditioneel Duits/Oostenrijks beeld op de hak wordt genomen. Een samenleving waarin een soort publiek leven volgens bepaalde waarden belangrijk wordt gevonden, maar waar geen ruimte is voor het erkennen van gevoelens van eenzaamheid of de wens van een individu om zich anders uit te drukken - zie de man die zich "stiekem" in drag uitdost in een kelder.
My 2 cents.