ABDrums schreef:
Op progarchives wordt dit ook gedaan, naar mijns inzien de meest logische manier om een dergelijke lijst samen te stellen.
Op progarchives werkt het niet zo, maar op progarchives werkt het zo: stemmen met een recensie wegen zwaarder dan stemmen met recensie. Ik zit al sinds 2006 (
http://www.progarchives.com/Collaborators.asp?id=10894) op die site, en het is een goed systeem, terwijl op Metal Archives het nog strenger is. Daar kun je simpelweg niet stemmen zonder recensie.
Daardoor is het een minder frauduleus systeem
Terwijl ik dit tik, kunnen bijvoorbeeld meerdere users deze plaat binnen een minuut een 0,5* geven en deze omlaag stemmen. Dat is het nadeel van deze site. Voordeel is dat je wel kunt bulk-stemmen bij platen die je al lang kent, maar gewoon geen zin hebt om een stukje te tikken.
Verder heeft dit niets met een goede bui of wat dan ook te maken, en mag jij best een potje breken voor de nieuwe Marillion, als je dat wilt, maar ik vind het gewoon een goed teken dat dit soort muziek dus blijkbaar toch wel aanslaat op Progmeter (musicmeter). Want een band als Marillion met 206 stemmen terwijl Tedeschi Trucks Band slechts 24 stemmen heeft, is dat niet ook een beetje ridicuul?
Hoedanook gaan albums pas de toplijsten in ná 20 stemmen, en dat vind ik een uitstekend systeem. Zo werkt het al sinds 2006, en iedereen vindt dat volgens mij prima.