Eric Clapton - Just One Night (1980)

Rock / Blues
Label: Polydor

1. Tulsa Time (4:00)
  2. Early in the Morning (7:11)
  3. Lay Down Sally (5:35)
  4. Wonderful Tonight (4:42)
  5. If I Don't Be There by Morning (4:26)
  6. Worried Life Blues (8:28)
  7. All Our Past Times (5:00)
  8. After Midnight (5:38)
  9. Double Trouble (8:17)
  10. Setting Me Up (4:35)

met Albert Lee

11. Blues Power (7:23)
  12. Rambling on My Mind (8:48)
  13. Cocaine (7:39)
  14. Further on Up the Road (7:17)
Na de vele lovende stukjes hier en omdat ik juist ook van de Clapton hou die blues speelt, begon ik misschien wel iets te enthousiast aan dit live album. Er staat genoeg moois op, maar het is toch een beetje een mixed bag. Openers Tulsa Time & Early in the Morning vielen me gelijk wat tegen, net als verderop op CD1 If I Don't Be There by Morning en All Our Past Times. De nummers zijn niet echt bijzonder en dit is toch niet de Clapton uit bijvoorbeeld zijn Cream tijd die je daar hoort spelen (en zingen). Hier is hij nog niet zo scherp als verderop in het concert. Het klinkt allemaal wat gladjes, soms ook een makke bij zijn studiowerk.
Tussendoor zijn Lay Down Sally en Wonderful Tonight een stuk beter neergezet en interessantere songs. Echt goed wordt het bij Worried Life Blues en After Midnight. Niet alleen prima songs, maar ook uitstekend gespeeld. Op CD2 van het concert trekt Clapton die lijn aardig door. Zeker op het geweldige Double Trouble & Blues Power. Maar ook Cocaine mag er wezen. Daar horen we zelfs de Jappanners mee zingen.