Jennifer Lopez - J.Lo (2001)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Love Don't Cost a Thing (3:42)
  2. I'm Real (4:58)
  3. Play (3:32)
  4. Walking on Sunshine (3:46)
  5. Ain't It Funny (4:06)
  6. Cariño (4:15)
  7. Come Over (4:54)
  8. We Gotta Talk (4:07)
  9. That's Not Me (4:33)
  10. Dance with Me (3:54)
  11. Secretly (4:25)
  12. I'm Gonna Be Alright (3:44)
  13. That's the Way (3:53)
  14. Dame (Touch Me) (4:25)
  15. Si Ya Se Acabó (3:37)
  16. Pleasure Is Mine * (4:18)
  17. I'm Waiting * (3:11)
  18. I'm Real [Murder Remix] * (4:21)

met Ja Rule

Jennifer Lopez, inmiddels omgedoopt tot J.Lo, lanceert haar tweede album. Puff Daddy (a.k.a. Sean Combs a.k.a. P. Diddy) en zijn maatje Mario Winans heeft enkele tracks voor J.Lo geschreven. Naar mijn mening niet goed geproduceerde liedjes: ze zijn misschien wel leuk een keer naar te luisteren ("Walking On Sunshine", "Secretly" en "Dance With Me"), maar meesterwerken zijn ze zeker niet.

We moeten het hebben van de andere songs. De eerste single Love Don't Cost A Thing vind ik Maar de boodschap is duidelijk en het werd hier een #1 hit.
De tweede single Play is een van mijn favorieten van dit album. ("Now Mr DJ, I've asked you 3 times....play my motherf*cking song!)
De zomerhit van 2001 was Ain't It Funny. De videoclip, geregisseerd door wijlen Herb Ritts, is een van de mooiste ooit
Terwijl we in Europa genoten van Ain't It Funny, werd in Amerika de beruchte I'm Real uitgebracht (bevat een sample die Mariah Carey ook wilde gebruiken voor haar album ofzoiets). De REMIX van I'm Real, of beter gezegd de REMAKE van I'm Real, met Ja Rule stond wekenlang op 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook in Nederland werd het een megahit.

Ook staan er 3 prachtige spaanstalige liedjes op. De songs "That's The Way" en "I'm Gonna Be Alright" (later geremixt) zijn ook OK.

Vooral de P Diddy liedjes zijn slecht en het album is geen mooi afgerond geheel. Zeker, er staan vele hits op dit album, maar nee, het is geen meesterwerk.

avatar van tovenaar
My Love Don't Cost a Thing
Yeah right !

I'm Real
Yeah right !!

I'm still Jenny From The Block
Yeah right !!!

Jenny, you're full of crap!!

Ain't It Funny?
...

Jennifer vind ik nog steeds maar een Janet-rip off

Vind die 2 niet echt op elkaar lijken anders,qua music stijl.(uiterlijk ook niet)

[quote]tovenaar schreef:

Yeah right !!!

quote]

Jenny From The Block staat trouwens NIET op dit album
En is het nou de bedoeling om over de muziek te discussieren of over de artiest?

avatar van Jordy
beiden natuurlijk

Jordy schreef:

beiden natuurlijk

Als de moderator het zegt....

Jennifer is natuurlijk 'real'. Ze is nog steeds Jenny From The Block en ze heeft tig keren herhaalt dat liefde niet te koop is.

en wie zijn wij om J.Lo niet te geloven

damon schreef:

en wie zijn wij om J.Lo niet te geloven

precies

avatar van John Doe
Mensen in de Vs reageerden anders erg verontwaardigd op 'Don't be fooled by the rocks that I got' en 'Used to have a little now i have a lot'. Zie hier een stukje van de ware aard van Jennifer, plus haar diva gedrag en arrogante titels zoals tovenaar al opmerkte. Voor de rest maakt ze goede popsongs en ziet ze er goed uit, daar niet van.

John Doe schreef:

Jennifer is helemaal niet arrogant Ja, als je alles gelooft wat in de roddelbladen staat, dan is de de grootste bitch op deze planeet en is ze al 4 keer zwanger geweest....

avatar van Daan
Dat ze 4 keer zwanger is geweest geloof ik ook nog best wel.

hoe weet jij dat ze niet arrogant is? wat heeft ze dan gedaan om als niet-arrogant over te komen? ze slaapt met half Amerika man....

Alleen die kop op de cover al

Wel lekkere muziek, lekker spaans allemaal en zomers, daar hou ik wel van ! 3.5 ster.

0,5
Tja, een omhoog gevallen sterretje dat ALLES te danken heeft aan haar looks en dat perfect weet uit te buiten. Een 5 voor verpakking dus, maar aangezien het hier om muziek gaat, komt daar een 0 en een kommaatje voor.
Bloedmooi en ijdel / arrogant / pretentieus: een gevaarlijke combinatie.
En dan een echt gemeende opmerking: zou iemand aan haar liedjes ook maar enige aandacht geven als ze geen clipjes had en er uitzag als je buurvrouw?
Antwoord is NEEN en wie dat ontkent, liegt toch een klein beetje veel.
Op één of andere manier vind ik haar nog irritanter dan Britney, wellicht omdat ze zo dom niet is als dat blondje en dus wel beter zou moeten weten.
En ja, ik heb het album volledig beluisterd, ontleend voor 25 cent uit de bib. Die 25 cent zie ik nooit meer terug, nondedomme.

Je kan zeggen over Jennifer Lopez wat je maar wilt maar daar gaat het hier toch niet om?? het gaat hier om het album!! en ik vind dat er hele redelijke liedjes opzitten... lekker swingend, nee het is geen muziek met een diep moraal in de tekst maar dat kan je ook niet van dit soort cd's. ik vind het wel een lekkere cd.

avatar van Ericos
YEAH! Dit is HET beste album van Jennifer Lopez ..
staan super leuke nummers op, heb hem helemaal grijs gedraaid!

ik snap alleen niet waarom die zo'n lage score heeft!
BELACHELIJK!

Na Rebirth toch wel het beste album van Jennifer Lopez, vind ik, ik ben een fan van haar maar zeker niet al haar nummers zijn even goed, de eerste, On The 6, vond ik niet zo leuk en dat kan ik ook zeggen over That's Me...Then, de remix-cd is ook niet aan mij besteed, deze cd is heel goed, maar rebirth vind ik dan wel weer beter.

avatar van Judith
kellyclarkson schreef:

Het is This is me...Then. Ik vind Play nog wel een leuk nummer eigenlijk. Verder eh..

Marcel²
Hoogtepunt op dit album vind ik Ain't It Funny, en het dieptepunt I'm Real met Ja Rule. Verder een mooi album om naar te luisteren.

avatar van johan de witt
Jij gaat net zo makkelijk van The Smiths naar Xtina of J-Lo...
Dat mag ik wel

haha ja deze cd heb ik ook nog ergens liggen.
maar de versie van i'm real met ja rule stond daar niet op volgens mij.. al met al, een slecht album.

avatar van Ericos
Het blijft een geweldig album!
Heerlijke en vrolijke dans nummers en wat mooie ballads..

Heb de video's die bij dit album horen toegevoegd.

Ik vind het een leuk vrolijk album ,
Leuke nummers om naar te luisteren,
dit album is in ieder geval niet saai om naar te luisteren!

avatar van Wib0__
Mooi album om af en toe naar de luisteren.

Play, Ain't It Funny & Love Don't Cost A Thing blijven lekkere nummers..

avatar van J.M.
Vond dit vroeger een leuk album, en nu vind ik het ook nog wel redelijk klinken.

avatar van LucM
Dit album dat vele kopers heeft gevonden heb ik onlangs beluisterd en het kan mij allerminst boeien. Het geluid is mij veel te gelikt (typisch voor de R&B-stijl), de zang vind ik vrij kleurloos en emotie of zin voor avontuur is hier niet veel te bespeuren. De meeste songs vind ik flets en kabbelen maar voort zonder dat ze mijn aandacht kunnen trekken of houden, het is voor mij louter muzikaal behang. Enkel de latino-getinte songs als "Ain't It Funny", "Cariño" en "Si Ya Se Acabó" kunnen mij nog enigszins bekoren, hier hoor ik nog een beetje authenticiteit.

avatar van NewYorkCityLight
Ain't It Funny vind ik een erg leuk nummer. I'm Gonna Be Alright mag er ook wezen.

rick*
iluvmovies schreef:

Ik wilde een recensie gaan schrijven maar alles wat ik wilde zeggen heb jij al gezegd en ik sluit me er voor de volle 100% bij aan.