Underworld - Oblivion with Bells (2007)

Dance / Electronic
Label: [PIAS]

1. Crocodile (6:30)
  2. Beautiful Burnout (8:09)
  3. Holding the Moth (5:29)
  4. To Heal (2:36)
  5. Ring Road (4:31)
  6. Glam Bucket (5:45)
  7. Boy, Boy, Boy (6:05)
  8. Cuddle Bunny vs the Celtic Villages (2:22)
  9. Faxed Invitation (4:44)
  10. Good Morning Cockerel (2:28)
  11. Best Mamgu Ever (9:12)
avatar van djarend
idd groeialbum, en tuurlijk zit er geen born slippy bij, die tijd hebben ze al jaren achter de rug. vind hem absoluut ok, dvd is idd niet veel soeps, helaas. ik verkoop hem in ieder geval al erg goed

avatar van Lennonlover
Wat bedoel je met: "Ik verkoop hem in ieder geval erg goed."? Heb je een muziekwinkel dan?

Pastichio Rocker
Born Slippy werd ook pas een hit toen deze opdook in Trainspotting.

Erg aangename plaat. Net als de hoes doet ook de muziek denken aan 'Dubnobasswithmyheadman', toch wel hun beste plaat. Lekker Brits, lekker sfeervol. Ik ben blij dat ik het toch maar weer geprobeerd heb met Underworld, want in hun vorige plaat had ik destijds helemaal geen zin meer.

avatar van Hans Brouwer
Ik las afgelopen week een recensie in of De Metro of De Spits. In desbetreffend bericht kreeg het nieuwste album van Underworld "Oblivion with Bells (2007)" niet bepaald lovende woorden. Ik schrok daar enigszins van . Wie moet ik nu geloven Ik ga toch maar af op de woorden van Herman en ik denk dat ik "Oblivion with Bells (2007)" volgende week maar gewoon, zonder eerst te beluisteren, aanschaf . Ik kan mij niet voorstellen dat Underworld met "Oblivion with Bells (2007)" een slecht album heeft afgeleverd .

avatar van Lennonlover
Sorry, maar ik treed de beoordeling van Metro bij...

Tsja, de Metro weerspiegelt de mening van een enkele recensent, terwijl hier ruim 40 mensen hun stem uitbrachten en het gemiddelde op ongeveer 3,80 ligt.

Ik zou hem gewoon kopen, Hans.

avatar van Hans Brouwer
Ik heb "Oblivion with Bells (2007)" vannacht maar even snel gedownload. Ik vrees dat ik Metro gelijk moet geven, "Oblivion with Bells (2007)" valt mij erg tegen. En als liefhebber van de muziek van Underworld zeg ik dat niet graag . Ik verlang terug naar de tijd dat Underworld ons tracteerde op veel vis.

Klepper

amerikanen !!! echt gek!!! alsof er nu niet meet gedownload wordt in de states. Het is net als bij de drooglegging, nooit is er zoveel gedronken als toen!!

avatar van LittleBox
Vers van de pers. Balen!

De concerten die Underworld zou geven op 5 november in de Maassilo in Rotterdam en op 9 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam gaan niet door. De zanger van de band kampt met een stevige keelontsteking en is voorlopig niet in staat de Europese tour door te zetten. Op dit moment wordt er gezocht naar vervangende data voor beide concerten, die naar verwachting in januari of februari 2008 gaan plaatsvinden. Tickets blijven geldig voor de nieuwe concertdata.

In een statement liet Underworld-frontman Karl Hyde weten het erg vervelend te vinden een deel van de Europese tour te moeten uitstellen:

"It is with great regret that we have had to pull-out of the European leg of the current Underworld tour due to severe illness in the band. More details will follow, but in the meantime, we appreciated your patience and understanding."

Reeds gekochte kaarten voor beide concerten blijven geldig voor de nieuwe data. Deze worden binnenkort bekend gemaakt, o.a. via de website van Mojo Concerts.

nicolas
Ik, een absolute rock-liefhebber, ben hiervoor gevallen, dit is zo chille muziek, vooral die eerste 2 nummers, ik moet nog wat verkennen, weliswaar, maar dit is alvast een dikke 4 waard!

avatar van PsychoBoyJack
Mja, gewoon weer een prima albumpje van de heren. De eerste 2 nummers zijn inderdaad heerlijk en ''to heal'' vind ik ook erg fijn, maar voor de rest is het allemaal leuk en aardig, eigenlijk net zo'n effect bij mij als het vorige album.
Opvallend vind ik wel dat dit in verglijking met hun internet releases only ''lovely broken things'' en '' pizza for eggs'' van 1 (of 2?) jaar geleden toch wel wat tegenvalt, want ( in het bijzonder die 2) vond ik bijna elk nummer te gek.
In een fantasie bui kan ik het dan ook even niet laten, om me voor te stellen dat die 2 internet releases toen der tijd geen release kregen, maar gebundeld zouden worden met mijn favoriete 3 nummers van dit nieuwe album, en dat dat dan de track listing zou zijn voor dit nieuwe album.
Zonder twijfel dat dat album dan Underworld's sterkste en beste sinds ''dubbnoheadnogwatdinges'' zou zijn.
Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Dus is het voor mij gewoon '' leuk en aardig''.

avatar van ChrisX
Sinds kort eindelijk een echt snelle internetverbinding en dus kan ik gebruik maken van de geneugten van de Luisterpaal. Door mijn interesse voor elektronische muziek en het feit dat ik wel eens wat mooie dingen van Underworld heb gehoord deze maar net eens even aangezet. Wow... die eerste twee tracks zijn echt fantastisch hopelijk weten ze het nivo vast te houden. Ik hoor in track 2 verdorie zelfs wel wat invloeden van Tangerine Dream.

Hmmm... volgens mij vond ik alleen track nr. 5 niet zo veel aan en dat is helemaal geen verkeerde score. Mooie luistertrip. Onthouden deze dus.

avatar van Onderhond
Je moet het durven, met een track als Ring Road komen na een prachtig nummer als To Heal. Dit nummer vormt trouwens een redelijk eenzaam hoogtepunt.

Underworld klinkt nog steeds als een regenachtige herfstmiddag. Het muzikale equivalent van een dansende treurwilg.

Ik heb hem nu een paar keer beluisterd, en ik moet zeggen ik begin hem steeds beter te vinden. Het is geen beaucoup fish, maar er staan toch wel wat herkenbare underworld nummers op. Je moet ook niet bij oud materiaal blijven stilstaan. Elke artiest moet zich kunnen vernieuwen. Zo ook Underworld. Wel balen dat het concert niet doorgaat.

Underworld blijft een goed medicijn tegen depressieve buien.

avatar van Dridge
Luistert lekker weg , geen hoogvlieger wat mij betreft.
"to heal" , "faxed invitation"en de afsluiter "best Mamgu Ever" zijn voor mij de beste nummers.

avatar van DryroasTed
1,0
Als trouwe Underworld fan kocht ik na de 1e track (Crocodile) gehoord te hebben, 'blind' deze cd. ''Zit wel goed dacht ik'. Ja, de 1e twee tracks zijn inderdaad erg goed (typisch Underworld) en track 7 Boy, Boy, Boy luisterde lekker weg maar de overige nummers vielen behoorlijk tegen. Dieptepunt is wel het nummer 'Ring Road', Vanilla Ice niveau qua rappen.

Zelfs na meerdere keren de cd gehoord te hebben kan ik niet anders concluderen dat het album een misser is geworden. Oblivion mist iets wat de oudere albums wel hadden. Kijk wel uit naar het komende concert van de heren in Amsterdam....

avatar van cddrive
Laat ik 'Ring Road' nou juist 1 van de hoogtepunten van dit hele mooie album vinden. 'Beautiful Burnout' is even zo goed een geweldig nummer!

avatar van andré
DryroasTed schreef:
Dieptepunt is wel het nummer 'Ring Road', Vanilla Ice niveau qua rappen

Ook ik vind het een van de beste tracks op het album, en Vanilla Ice was natuurlijk ook gewoon een prima rapper

Pastichio Rocker
To Heal is volgens mij een bewerking van een nummer uit de film 'Sunshine' van Danny Boyle, waar Underworld en John Murphy de soundtrack voor verzorgden.

Een tip voor diegenen die traditiegetrouw de nieuwe Underworld hebben gekocht en wel meer van dit soort muziek willen horen: Cobblestone Jazz - 23 Seconds.

Wel geheel zonder vocalen en over het algemeen veel subtieler opgebouwd en ingetogener van sfeer, maar ik zie zelf het verband wel.

avatar van FunkStarr
Een zwak album naar mijn mening, net als dat de muziek van underworld me nooit echt heeft kunnen boeien.
Everything, everything (het live album) vind ik echt het beste wat ze ooit hebben uitgebracht, die blijft lekker om te luisteren, maar dit album mist wat de vorige albums ook al niet echt hadden, het gaat gewoon niet los.
Daarmee wil ik niet zeggen dat het een "slecht" album is, de nummers zijn goed in elkaar gezet maar het is niet echt mijn style, de eerste twee nummers zijn wel leuk, maar dat is dan ook het enige.
Ook na meerdere keren beluisterd te hebben nog steeds niet overtuigd.

Underworld hoeft ook helemaal niet los te gaan om goed te zijn. Het is juist die opbouwende en vaak ingehouden spanning die ze goed maakt, vind ik.

avatar van FunkStarr
Dat ben ik wel met je eens inderdaad, het klinkt heel apart en ik respecteer ze ook zeker voor hun eigen style en voor de manier waarop ze de nummers in elkaar zetten.
Ben ze door de jaren heen steeds meer gaan respecteren.
Maar dan nog halen ze met dit nieuwe album niet hun oude niveau van bijvoorbeeld een Pearl's Girl, of een Push Upstairs, en dat is jammer.

avatar van GrafGantz
herman schreef:

Hm, ik ben het niet echt eens met die vergelijking. Als ik de afgelopen jaren al ergens een Underworld gevoel van gekregen heb is het wel van Mikkel Metal - Victimizer (2006). Met vocalen, en lekker dubby

Hans Brouwer schreef:

Ik neem mijn woorden van 21 oktober jl. terug...... . Ik heb de cd "Oblivion with Bells (2007)" vanmiddag toch nog maar eens geleend uit de bibliotheek. En of het komt dat ik "Oblivion with Bells (2007)" nu gewoon van een schijfje beluister, ik weet het niet maar de nieuwste van Underworld klinkt mij thans wèl als muziek in de oren . 4****

Ik kon mij eigenlijk ook niet voorstellen dat Underworld mij met "Oblivion with Bells (2007)" zou teleurstellen . Soms moet je een album wel eens even laten rusten om het op een later tijdstip nog eens te proberen .

avatar van Antie
Don't shoot me maar dit is men allereerste album dat ik me aanschaf
van underworld.
Ken wel hun bekenste songs van de voorbije jaren maar deze muziek
deed me toen niet genoeg om er een album voor aan te schaffen.
Was toen meer in the "french house" mood en "deephouse",
en is daarna overgevloeid naar minimal en elektro.

Eerste maal dat ik nu album op zet en klinkt niet slecht.
Heel toegangkelijk.
Denk wel dat ik me beter eens een oud album aanschaf.
Voor de vooruitgang te vergelijken met vroeger.
Maar eerlijk gezegt is deze muziek niet echt meer voor mij besteed.
Zoals alle elektronische muziek van tegenwoordig,
inspiratie is zo een beetje zoek en heb het gevoel dat we alles zo
een beetje hebben gehad

maar toch 3,5 *

avatar van Antie
Bij "Glam Bucket" hoor je duidelijk dat Underworld ook wel naar
het Kompakt label inspiratie haalt

avatar van brooklyn
De afsluiter is voor mij het hoogtepunt. Bij het vorige album van ze ook al.

avatar van Lakai
@Hans Brouwer: No offence...maar kun je niet gewoon Oblivion with bells of Oblivion zeggen? ipv de aanhalingstekens erbij en het jaartal....ik vind het enorm vervelend lezen

Maar goed....nu nog reageren op je posts op inhoudelijke wijze

Ik heb die metro-recensie ook gelezen geloof ik...Daar stond toch dat het wat lam voor zich uit kabbelde de cd ofzoiets?

Ik vind dit album erg relax ! juist omdat het zo relax (rustig) is