billy woods x Messiah Musik - Church (2022)

Hip-Hop / Avant-Garde
Label: Backwoodz

1. Paraquat (3:05)
  2. Artichoke (2:51)
  3. Swampwater (1:45)
  4. Fever Grass (3:03)
  5. Fuchsia & Green (3:37)

met Elucid

6. Classical Music (4:30)

met AKAI SOLO en Fielded

7. Cossack Wedding (2:31)
  8. Schism (3:42)

met Fat Ray

9. Frankie (2:18)
  10. Pollo Rico (2:59)
  11. All Jokes Aside (3:01)
  12. Magdalene (3:11)

met Elucid

avatar van JayM
Terwijl ik nog volop geniet van Aethiopes is er alweer de 2de worp van Billy Woods dit jaar. Deze keer is het de beurt aan Messiah Musik om de muzikale omlijsting te verzorgen. De 2 werken al bijna een decennium lang samen, maar het is de eerste keer dat hij een heel Woods album voor zijn rekening neemt.

En daar zit voor mij ook gelijk de kritiek met dit album. Hoewel Woods & Messiah Musik goed op elkaar ingespeeld zijn en de abstracte stijlen van beiden mooi op elkaar aansluiten is het ook teveel van hetzelfde om een heel album lang geboeid te blijven. Misschien is het voor mij ook wel teveel Billy Woods in een korte tijd en heb ik nog helemaal geen zin om ook hier de de diepere lagen te gaan ontleden.

Met wiet en de invloed daarvan op een individu/de maatschappij als centraal thema valt er op Church genoeg te ontdekken en een track als Pollo Rico kan mee met het beste werk van de man, maar ik geef, zeker op dit moment, duidelijk de voorkeur aan Aethiopes en de tijd zal het leren of Church een vergelijkbare waardering gaat krijgen.

avatar van niels94
Weinig aan bovenstaande toe te voegen. Kwaliteit, jazeker, maar geen hoogvlieger in de imposante discografie van deze man.

avatar van Johnny Marr
Een 5 van Fantanohead, hoe the fuck dan aerobag? Dit is straight vuur.

avatar van aerobag
Johnny Marr schreef:
Een 5 van Fantanohead, hoe the fuck dan aerobag? Dit is straight vuur.

5/5 bedoelt ie zeker. Toch? TOCH?

avatar van niels94
Haha. Was ook benieuwd, snap zijn punten wel: het klinkt ook vrij rauw en onafgewerkt, met repetitieve beats, lompe overgangen en beperkte songwriting (qua structuur, niet qua lyrics natuurlijk). Lijkt mij een bewuste keuze, maar dat zal best verkeerd vallen bij sommige luisteraars. Mij valt op dat weinig tracks er los uitspringen voor me, dat is wel een groot verschil met een album als Aethiopes. Maar als geheel vormt het wel een erg lekkere, nietsontziende barrage van beats en lyrics. Vooral het laatste blokje is sterk, met onder meer het al vaker aangehaalde Pollo Rico.

avatar van Johnny Marr
aerobag schreef:

5/5 bedoelt ie zeker. Toch? TOCH?

I HOPE THERE'S NOTHING BUT HOES IN PARADISE