Blumfeld - L'État et Moi (1994)

Duitsland
Rock / Pop
Label: Big Cat

1. Draußen Auf Kaution (5:25)
  2. Jet Set (2:18)
  3. 2 Oder 3 Dinge, Die Ich von Dir Weiß (2:57)
  4. Walkie, Talkie (3:25)
  5. Eine Eigene Geschichte (3:55)
  6. Verstärker (4:52)
  7. Wie Es Wirklich War (3:00)
  8. L'etat et Moi (Mein Vorgehen in 4, 5 Sätzen) (5:27)
  9. Sing Sing (5:16)
  10. Evergreen (4:09)
  11. Superstarfighter (2:48)
  12. You Make Me (5:44)
avatar van itchy
Getypt in De album top 100 van...

Het enige Franse aan deze plaat is de titel, want Blumfeld kwam uit Hamburg en de zanger met de wel heel erg Duitse naam Jochen Distelmeyer zingt in zijn moerstaal. Maar dat geeft helemaal niets, want Blumfeld heeft me doen inzien dat Duits een hele mooie zangtaal is. Distelmeyer klinkt hier poëtisch en de teksten, voor zo ver te volgen, zijn ook heel goed. Probeer het eens droog te houden bij Draußen Auf Kaution: dat gaat helemaal niet, vooral bij dit weer waarbij de regen horizontaal tegen het fenster klettert. Tiefer ins Alleine sein... De melancholieke muziek helpt ook al niet. Blumfeld maakt mooie indie-pop in de lijn van Pavement (maar strakker), de meer toegankelijke dingen van Sonic Youth (maar veel toegankelijker) en, vooruit, Blur. Verstärker was de hit en kwam regelmatig langs op MTV in de goede tijd. En daar ken ik het ook van, en daar ben ik blij om.

Aangekruist als favoriet:
1. Draußen Auf Kaution