Ikon - Flowers for the Gathering (1996)

Australiƫ
Label: Nile

1. Persuasion (4:15)
  2. Somewhere Else (3:52)
  3. Life Without End (4:06)
  4. Stranger I've Become (3:44)
  5. Into Your Madness (3:31)
  6. Camouflage Heart (3:11)
  7. In Trust I Return (3:52)
  8. Beyond Grey Skies (3:19)
  9. Call of Despair (3:42)
  10. On the Trail of Tears (5:07)
  11. For Eternity (4:46)
avatar van the viking
Weer zo'n pareltje uit de gothic/new wave scene,ditmaal afkomstig uit Australie.Flowers Of The Gathering heeft vandaag mijn cd speler nog niet verlaten,en dat lijkt voorlopig een goed teken.De zanger heeft in elk geval al een prijs binnengehaald in the Look a Like context want de gelijkenis qua zang met Ian Curtis(Joy Division) is verbluffend.

Naast Joy Division vertoont de muziek verwandschap met Nick Cave ,Swans, Pink Turns Blue en Depeche Mode(Beyond Grey Skies). Beyond Grey Skies is gelijk ook een van mijn favorieten en voor mij nu al een van de mooiste nummers aller tijden. On The Trail Of Tears en For Eternity( (met Simple Minds,The Chameleons invloeden) doen hier trouwens weinig voor onder. Een aanrader dus voor de liefhebbers in dit genre , daarom gelijk maar een plaatsje in mijn top 10 gereserveerd.

te gek Viking!!!!!!

en nu is dit nog een wat rustigere plaat dan bijvoorbeeld This Quiet Earth of hun laatste (absolutte aanrader) Destroying the world to save it

avatar van the viking
Dat zijn toch de albums met de nieuwe zanger Chris McCarter die Michael Carrodus heeft doen vervangen?

dat klopt

avatar van the viking
Dit blijft voor mij wel een blijvertje denk ik, geweldig pakkende nummers!

De postooievaar gaat weer flink zweten,want er zijn inmiddels al vier albums besteld jean maurice!

avatar van Alicia
Ik luister nu naar de mp3's van Ikon. Het zijn rustige melodieuze songs, "Life Without End" vind ik tot nu toe het fijnste nummer. Maar het is nog zo kort dat ik deze band beluister. Bovendien ken ik nog maar weinig om een goed oordeel te geven. Het mag van mij wel iets pittiger, hebben ze dat ook? Voorlopig een dikke voldoende!

Into Your Madness is ook prima!

Sheplays
Ik heb ook wat mp3's geluisterd van deze, voor mij volslagen onbekende, band die fijne postpunk gothic muziek maakt. De zangstem is lekker diep en de songs mooi duister en traag. De mp3's hebben een prima geluid dus dat belooft veel goeds voor het album dat ik bij de oosterburen heb besteld. Ik sluit me aan bij Alicia, ook van mij voorlopig een dikke voldoende.

jean maurice
zeker de moeite waard om deze band verder te ontdekken sheplays, hebben al veel albums gemaakt en ze zijn In Australië en in Duitsland behoorlijk populair

avatar van the viking
Alicia, volgens jean maurice zijn de recentere albums van Ikon zoals bv This Quiet Earth een stuk pittiger(tevens een andere lead zanger).

Zelf kan ik hier echter nog geen oordeel over vellen,binnenkort wel want drie andere albums waaronder bovengenoemd album zijn in bestelling(onze oosterburen doen schijnbaar de laatste tijd goede zaken)

Wel opmerkelijk vind ik trouwens dat je Life Without End en Into your Madness als favoriete nummers betiteld. Deze staan bij mij juist weer een treetje lager op de muziekladder dan For Eternity,Beyond Grey Skies,Somewhere Else en In Trust I Return.

Maar goed zo zie je dat smaken weer ontzettend kunnen verschillen.

Het geluid van de cd tot slot is inderdaad dik in orde Sheplays! Dus audiofielen komen tevens aan hun trekken.

Sheplays
Van wat ik tot nu toe heb beluisterd is Beyond Grey Skies voorlopig mijn favoriet.

avatar van the viking

Het album net nog even weer beluisterd en wat blijft dit toch een waanzinnig goed album.Elke song is gewoon raak. De wat softere elektronische variant van Joy Division kan nog wel wat luisteraars gebruiken,voor mij één van de absolute hoogtepunten uit de jaren 90. Daarom blijft het album bij mij op een welverdiende 5* staan.

Lost Highway
Ik ben voor het eerst de mp3's aan het beluisteren, wel als Elvis nog leeft, dan Ian Curtis ook. Ik moet wel zeggen dat het zeer mooi klinkt, dit wordt geen lage quotering.

avatar van freddze
Ook voor mij is het onmogelijk gebleken om voor dit album minder dan 4,5* te geven. Bij hun debuutalbum 'In The Shadow Of The Angel' was het ook al van datte

En waar ik daar nog twee nummers kon aanduiden die me duidelijk minder lagen (Distant Memory en het titelnummer), komt hier echt geen enkele track onder de 4*

Stérker nog, uitgezonderd tracks 1,2 en 4 staan ze allemaal op 5*. En als u mij nu even toestaat, ga ik op zoek naar de plaat die ze hiervoor gemaakt hebben... en daarna naar al de rest van deze band

perfume
Inderdaad een heel mooi ingetogen album van Ikon. Ik vind dit eigenlijk hun meest "rustige" album.

Mordor
Echt vreemd dat deze band zo onbekend is gebleven? Ondergewaardeerd waarschijnlijk, of in een verkeerde periode uitgekomen (lees: a modieus) Ik ben blij dat ik in het bezit ben van dit album. Mooi geproduceerd geluid. Life without end is mijn favoriete song.

avatar van Alicia
Zo...een half puntje erbij. Prachtig!

avatar van azra
Eindelijk heb ik dit album eens besteld, ik verwacht het deze week in de bus te krijgen

avatar van the viking
Echt een geweldig album azra Dit album keert binnenkort waarschijnlijk weer terug in mijn top 10.

avatar van azra
Is dit een beetje meer in de richting van A Moment in Time of meer richting This Quiet Earth ?

avatar van the viking
Het album wat er het meest bij in de buurt komt is In The Shadow of the Angel. Van de twee bovenstaande A Moment in Time.

Ongelooflijk, slechts 7 stemmen

avatar van the viking
Inderdaad Janine heel vreemd gezien het groot aantal stemmers bij bands als The Editors en Interpol.En dit is echt niet minder op z'n zachtjes gezegd

avatar van azra
Bijna 8 stemmen, bijna 8. Ik verwacht hem morgen binnen te krijgen. En na 5 keer dat album beluistert te hebben dan kan ik al een eerste stem vormen denk ik

Mordor
Sheplays schreef:
Ongelooflijk, slechts 7 stemmen

Misschien omdat het algemene Mume publiek in zijn luister/koopgedrag niet verder kijkt dan zijn Plato neus lang is? Wat dit album betreft: in mijn opinie Ikon's meeste constante album.

avatar van azra
En de cd is binnen. Meteen de enveloppe opengeknipt, cd eruit gehaald en in de cd-speler gezet. Algemene eerste indruk was zeker niet verkeerd. Ik ben wel benieuwd of hij A Moment In Time van de top eerste plaats in mijn top-Ikon af gaat zien te krijgen. De muziek is wel weer enorm goed in combinatie met de stem. Ik heb deze band altijd gezien als een tweede Joy Division. Wat als Ian Curtis geen zelfmoord gepleegd had en ze verder waren gegaan? Volgens mij zouden ze dan dicht bij dit geluid zijn uitgekomen. De enige reden die ik kan verzinnen waarom deze band niet groot is geworden is omdat het een verkeerd jaar was om nog met deze muziek te komen. (niet dat zij daar iets verkeerds mee hebben gedaan, zeker niet, muziek uitbrengen zodra hij klaar is om mensen te laten genieten)

avatar van the viking
Al een favoriet kunnen ontdekken azra?

avatar van azra
Life Without End springt er net iets meer uit als de rest. Maar om het nou al meteen een favoriet te noemen is een beetje overdreven. Eerst nog wat vaker beluisteren Had namelijk ook They Fade In Silence moeten beluisteren en 2 cd's tegelijk is onbegonnen werk. Maar deze cd ligt mij wel al meer dan This Quiet Earth, dat was mij iets te electronisch.

avatar van azra
De klik springt nog niet helemaal. Een geweldige album, maar A Moment in Time blijft mijn favoriete Ikon-Album. Hier staan enkele pareltjes op maar ook enkele nummers die het net-niet-zijn.

avatar van Mjuman
Ik heb deze nu tweemaal gedraaid en da's te weinig om er iets gefundeerds over te zeggen, al wil ik één ding wel kwijt: ik snap dat er een link met Joy Division wordt gelegd, maar dit is meer gothic dan Joy Division ooit was (en zal zijn); voor wat ik nu gehoord heb, is dit melodieuzer, minder intens, minder recht-in-je-smoel, minder expressie, meer drijvend op gitaarharmonieën en synthesizerlijnen.

Mijn eerste gedachten waren: Editors en Sisters of Mercy, maar goed ik kom er nog op terug; het bevalt zeker - dus nou niet meteen allemaal die sabel trekken en 'chop-chop' doen. I'll be back.

Lost Highway
Ik kan je volgen Mjuman, dit is gothic, iets wat Joy Division nooit écht geweest is volgens mij (en nu wil ik niet opnieuw een discussie op gang brengen). Het is al eeuwen geleden dat ik deze nog eens beluisterd heb, van wat ik me herinner was dit wel mooi maar me iets te theatraal. De zang is wel erg Ian Curtis.

@ azra : Ik geloof nooit dat Joy Division op dergelijke wijze zou geëvolueerd zijn. Met of zonder Curtis; de band zou dezelfde evolutie gemaakt hebben dan NO. Misschien niet zo extreem als ten tijde van Technique, maar ook zeker geen Gothic band. Al die latere Gothic bandjes hebben natuurlijk het 'donkere' in Joy Division extra uitvergroot; laten we maar niet vergeten dat Joy Division in de eerste plaats muziek was van angry young men waarbij ook de bass van Peter Hook een belangrijke rol heeft gespeeld.