Frank Zappa - Waka/Wazoo (2022)

Label: Universal

1. Your Mouth [Take 1] (5:27)
  2. Big Swifty [Alternate Take] (15:10)
  3. Minimal Art [Eat That Question - Version 1, Take 2] (10:28)
  4. Blessed Relief [Outtake] (10:19)
  5. Think It Over (The Grand Wazoo) [Outtake] (11:23)
  6. For Calvin (And His Next Two Hitch-Hikers) [Outtake] (8:10)
  7. Waka / Jawaka [Outtake] (13:41)
  8. Cletus Awreetus-Awrightus [Alternate Take] (2:50)
  9. Eat That Question [Version 2, Alternate Take] (11:07)
  10. Big Swifty [Alternate Mix] (14:51)
  11. For Calvin (And His Next Two Hitch-Hikers)) [Alternate Mix] (6:29)
  12. It Just Might Be a One-Shot Deal [Alternate Mix] (4:18)
  13. Waka / Jawaka [Alternate Mix] (15:53)
  14. Cletus Awreetus-Awrightus [Alternate Mix] (2:56)
  15. Eat That Question [Alternate Mix] (5:43)
  16. For Love (I Come Your Friend) [George Duke Demo] (4:55)

met George Duke

17. Psychosomatic Dung [George Duke Demo] (5:12)

met George Duke

18. Uncle Remus [George Duke Demo - Instrumental] (3:56)

met George Duke

19. Love [George Duke Demo] (3:31)

met George Duke

20. For Love (I Come Your Friend) [George Duke Session Outtake, Basic Track, Take 2] (5:02)

met George Duke

21. Psychosomatic Dung [George Duke Session Outtake, Basic Track, Take 2] (2:50)

met George Duke

22. Love [George Duke Session Outtake, Basic Track, Take 1] (7:12)

met George Duke

23. Approximate [Live - FZ Record Plant Mix] (11:05)
  24. Winterland '72 Opening and Band Introductions [Live at Winterland Ballroom, San Fransisco - 12 / 15 / 1972] (4:46)
  25. Little Dots [Live at Winterland Ballroom, San Fransisco - 12 / 15 / 1972] (18:37)
  26. America Drinks [Live at Winterland Ballroom, San Fransisco - 12 / 15 / 1972] (6:06)
  27. Montana [Live at Winterland Ballroom, San Fransisco - 12 / 15 / 1972] (6:57)
  28. Farther O’Blivion [Live at Winterland Ballroom, San Fransisco - 12 / 15 / 1972] (15:01)
  29. Cosmik Debris [Live at Winterland Ballroom, San Fransisco - 12 / 15 / 1972] (8:10)
  30. Chunga’s Revenge [Live at Winterland Ballroom, San Fransisco - 12 / 15 / 1972] (18:04)
avatar van Stalin
Voor € 59,99 nu te bestellen via de Universal webshop: Waka/Wazoo (4CD+Blu-Ray) | Platenzaak.nl

Met de verzendkosten erbij kost de box dan €67.

Opmerkelijk dat hier de speelduur van alle nummers al staat, want die staan (uiteraard zou ik bijna zeggen) niet eens op de website van de familie Zappa.

De nieuwe vinyl versies van Waka en Wazoo ook te koop via de Platenzaak link. Zowel in standaard 180 gram zwart vinyl, alsook Translucent Light Green vinyl (Waka/Jawaka) en Marbled Brown & Black vinyl (Grand Wazoo.

Via de Zappa webshop kunnen de echte freaks hun geld ook nog over de balk smijten door het kopen van onderzetters, t-shirts, koffie kop, hoodies en andere Waka/Wazoo gerelateerde ongein: Frank Zappa Official Store

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Stalin schreef:

Die werden automatisch ingeladen vanuit de iTunes-importeerknop. Interessant, omdat ze ook niet op Apple Music staan. Dan staan ze daar toch kennelijk opgeslagen, doch onzichtbaar op het oog.
Uiteraard check ik alle speelduur mettertijd, wanneer er meer bekend is!

avatar van Stalin
Alle fanboys en fangirls direct naar de website van Kroese en bestellen deze box, want hij staat daar nu te koop voor €59,99 met gratis verzending: Waka/Wazoo

Tevens verkopen ze de 50 jarige jubileum her-uitgaves op vinyl van beide albums voor € 29,99 per stuk:
Waka/Jawaka
The Grand Wazoo

avatar van papat
amazon.fr biedt 'm aan voor 56 eurootjes...

papat schreef:
amazon.fr biedt 'm aan voor 56 eurootjes...

De Franse postbode (Pieter La Poste) rijdt ook niet voor gratis en met de verzendkosten erbij is de uiteindelijke prijs hetzelfde als wanneer je hem in Nederland besteld. Persoonlijk sponsor ik dan toch liever een lokale platenboer, dan de middenstandmassamoordenaar Jeff Bezos.

avatar van saxotoon
60 euro en dan wortie thuis afgegeven, op dag van publicatie. Mijn ervaring met de franse Pierre de la Poste is dat deze er wat langer tijd voor neemt.

avatar van Stalin
Och heden, op Zappa.com zijn ze ook eindelijk wakker hoor...

Tot voor kort stond Waka/Wazoo enkel met wat summiere informatie in de Zappa Store namelijk.
Sinds een paar dagen staat deze info online. Maar ze hebben er wel heel sneaky de datum van 17 oktober boven gezet. Historisch revisionisme

avatar van Stalin
Love (George Duke Demo) van Waka/Wazoo is ook te beluisteren.

The Grandest Wazoo (& Waka Jawaka, too!) Sta-link

De nieuwe Propaganda Cast staat online hoor. En alles is bij voorbaat weer fantastisch, begint echt schaamteloos te worden die zelfpijperij van Joe Travers en consorten. Ze hebben nu zelfs al applaus voor zichzelf erin gemixt

Joe had het nog in 1 bijzin over iets van een aanstaande Hot Rats 2. Begreep niet helemaal wat hij hiermee bedoelde, want volgens mij is Waka/Jawaka in zekere zin toch al Hot Rats 2 ? Het staat niet voor niks op de handvaten van de gootsteen op de hoes. Met deze box zou je dan dus denken dat het onderwerp Hot Rats 2 wel is uitbehandeld. Sleep Dirt was geloof ik Hot Rats 3, benieuwd wat ze daar in de toekomst mee gaan doen.

Nog 1 week geduld !!!

The Grandest Wazoo (& Waka Jawaka, too!) Sta-link

Nog 1 week geduld !!!

Ik heb inmiddels de box in de voorbestelling staan inclusief beide albums op vinyl……kan niet wachten! Ben wel een fan van het Sleep Dirt album. Ben dus ook zeer benieuwd wat men hier nog aan kan toevoegen vanuit de kluis.

avatar van Stalin
''The real Hot Rats 2 is coming around the corner...'' aldus Kluiskabouter Joe in de laatste Zelfbevlekking Cast over deze aanstaande Waka/Wazoo box.

Altijd leuk, speculeren over de volgende release terwijl je nog wacht op de vorige

Joe heeft eerder dit jaar al melding gemaakt van een aanstaande release van de Hot Rats band sessies. Misschien bedoeld hij dat wel met Hot Rats 2. Als ik het goed heb, dan betekent dat dus opnames uit begin 1970. Toen is Zappa de Record Plant ingedoken in maart van dat jaar, samen met Don Sugarcane Harris, Ian Underwood, Max Bennett en Aynsley Dunbar. Van deze opnames is Sharleena te horen op The Lost Episodes. Daarnaast is er nog het nooit uitgebrachte Twinkle Tits van dezelfde sessies, waarvan al jarenlang een live versie uit datzelfde jaar circuleert op een bootleg van een concert van Frank en de zogenaamde Hot Rats band op 7 maart 1970 in Los Angeles.

Maartenn (crew)
Iedere keer een nieuwe kruimel neerleggen, als de vorige release nog niet uit is; dat is wel kenmerkend voor de familie op dit moment. Persoonlijk vind ik het tempo wel erg hoog liggen op dit moment. Een release per jaar zou wat mij betreft afdoende kunnen zijn, zeker gezien de enorme hoeveelheid muziek die er telkens te verstouwen is. Neemt niet weg dat deze release wel een geweldige periode bevat.

avatar van Mellotrongalore
Ben het wel enigszins met je eens Maartenn, maar goed beschouwd hebben we met deze nieuwe uitgave dit jaar 3 releases gehad. Zappa/Erie, Lubjiana 75 en Waka/Wazoo. Ze zaten alleen wel kort op elkaar. Tegenwoordig kan je met de Spotify’s en Tidal’s van deze wereld de releases eerst eens goed luisteren om te kijken of je echt je geld aan de nieuwe release wil uitgeven. Dat heb ik bijvoorbeeld met de Lubjiana 75 release gedaan en die viel mij een beetje tegen (hij staat wel op mijn wensenlijstje voor de Kerst….). Ik raak toch nog wel opgewonden van nieuws over nieuwe releases. Wanneer Stalin een mogelijke Sleep Dirt heruitgave benoemd maak ik wel even een sprongetje van blijheid. Terwijl we eigenlijk alleen maar aan het speculeren zijn.
Bij de kluiskabouter ben ik wel overtuigd van zijn toewijding aan en liefde voor Zappa’s muziek, maar uiteindelijk moeten er wel exemplaren verkocht worden om dit te kunnen blijven doen. Dat teasen snap ik dan wel weer ook al heb ik wat moeite om zo’n podcast volledig te beluisteren gezien de enorme hoeveelheid aan zelfbevlekking van de heren en de totaal kritiekloze houding.

Mellotrongalore schreef:
Het is alsof je meeleest in een WhatsApp gesprek van mij en Stalin, haha. Ik heb ook altijd erg veel moeite met de Podcast want alles is bij voorbaat het meest geweldige, fantastische, beste, meest bekwame, bla bla bla. Voor enige nuance is geen plaats.

Maartenn schreef:

Dat is typisch Amerikaans ben ik bang. Ik kan er ook slecht tegen, maar tussen al die gebakken lucht zitten toch wel interessante snippets. Dat stukje informatie over de geweldige bassist Erroneous vond ik dan wel weer leuk.

Mellotrongalore schreef:
Dat is ook zo; de stijl is helemaal Amerikaans, maar het was juist Zappa die altijd de nuchterheid zelve was. Het is dus ergens wel vreemd dat zijn spirit hier totaal niet doorklinkt.

Mijn favoriet is trouwens nog altijd de keer dat Robert Martin te gast was. Wat een geweldige kerel en wat een verhaal.

Maartenn schreef:

Die moet ik dan nodig eens terugluisteren!

Mellotrongalore schreef:

Het gaat niet om een Sleep Dirt heruitgave hoor, maar wie weet komt dat in de toekomst nog wel eens. Dit is namelijk toch ook wel een bijna vergeten klassieker uit het omvangrijke oeuvre van De Snor. Misschien ligt er nog wel wat onuitgebrachte nummers van de Hunchentoot opera, waarvan er nummers later op Sleep Dirt zijn gekomen. Hier zijn weer vocalen aan toegevoegd, welke later (in de heruitgave van ik geloof 2012) weer verwijderd zijn.

De door Joe aangekondigde Hot Rats 2 release zou dan te maken hebben met de opnames van maart 1970. Toen zat Frank met Don ''Sugarcane'' Harris, Ian Underwood, Max Bennett en Aynsley Dunbar in The Record Plant in Los Angeles. Daar liggen als het goed is nog wat onuitgebrachte tracks van op de plank, zoals dus het eerder genoemde Twinkle Tits. Van deze sessies is Sharleena dus al uitgebracht op The Lost Episodes. In deze zelfde periode trad Frank ook een aantal keren op met een dezelfde groep waarmee hij in de Record Plant zat. Deze groep is Hot Rats gaan heten. Joe heeft in een eerder interview dit jaar met Bill Camarata op YouTube te kennen gegeven dat er nog een live opname van 1 van deze shows op de plank is gevonden, dus dat zal dan vermoedelijk ook wel een combinatie van studio en live opnames worden.

Misschien ''maar'' 3 releases, maar wel allemaal multi disc
Totaal 13 cd's. Voor sommige artiesten hun hele oeuvre, maar voor de Snor slechts restjes.

En dan heeft Joe het dus eerder dit jaar in dat interview met die Bill ook nog gehad over Halloween 78, ‘Bongo Fury’ road tapes, The Rage & The Fury en de Hot Rats Band sessions (dat zou dan Hot Rats 2 moeten zijn).

Halloween 78 is toch wel de natte droom hoor...die laatste show was al bijna 4 uur geloof ik.
Volgens Joe ligt alles van al die shows van 27 oktober tot en met de 31e, met twee shows op 1 dag op de 27e en de 28e, verspreid over eindeloos veel tapes. Frank zelf knipte alles wat hij leuk vond en wilde gebruiken zelf uit master tapes en maakte daar weer zogenaamde build reels van, als ik het verhaal allemaal goed begrijp. Dus alles door elkaar heen helaas. Joe schijnt alles nog bijelkaar te moeten zoeken. Maar in het boekwerkje van de Halloween Audio DVD uit 2003 (geproduceerd door Dweezil en in samenwerking met Joe de Kluiskabouter) staat dat ze terug zijn gegaan naar alle opnames om daar een selectie voor de audio dvd van te maken. Dus dat impliceert dat Dweezil en Joe toen alles al bij elkaar hebben gezocht.

De exacte quote uit het boekwerkje van de Halloween audio DVD is hier te vinden. Staat onder The Project Carl Baugher, liner notes.

avatar van Stalin
I did find the 2-track San Diego show, though. The mystery drummer's name is Ed Greene. Along with Max Bennett, & Ian Underwood. A one-time-only performance of that line-up.

Aldus Joe Travers. Het zou gaan om de show van 8 februari 1970 in de Sports Arena in San Diego.

avatar van Mellotrongalore
Ik zou het hele pakket morgen ontvangen, maar aangezien ik nog geen verzendbevestiging had ontvangen ging ik maar eens op de site kijken. Tot mijn afschuw zie ik een bezorgdatum van 5 a 6 dagen na release…….nog ff geduld…..

Mellotrongalore schreef:

Gelukkig is er in de tussentijd nog de digitale snelweg

Op de webwinkel van Universal staat de box momenteel op ''sold out''. En ik zie dat ook op de site van Burning Shed er nu ''out of stock'' achterstaat.

avatar van saxotoon
saxotoon schreef:
Ook dit keer is mijn keuze weer Kroese Arnhem.

En vanmiddag liggen ze in de brievenbus

Vanmorgen op de fiets via Spotty tot Think it over gekomen. Klinkt (natuurlijk weer) als een kerstklokje.

avatar van Bobbejaantje
Stalin schreef:

Nochtans draai je je hand er niet voor om als nickname één van de effectief grootste massamoordenaars ooit uit te kiezen.

Bobbejaantje schreef:

De ironie ontgaat mij zeker niet. Sterker nog, ik heb nota bene de Mothers 1971 box besteld via de Franse Amazon. Enige hypocrisie is deze massamoordenaar dan ook niet vreemd helaas.

avatar van Mellotrongalore
Ik sponsor ook het liefst mijn locale muziekleverancier, maar als de box daar voor €69 te koop is terwijl hij online voor €55 staat kan ik dat, met de hoeveelheid die ik koop, niet verantwoorden.

avatar van freakey
saxotoon schreef:
Ook dit keer is mijn keuze weer Kroese Arnhem.

Ik ook Kroese (€59,99 + gratis verzenden), hij is net op de mat gevallen, cd 1 draait nu...

avatar van aarrtentonny
Binnen. CD 1 klinkt fantastisch. En dan ben ik nog maar bij nummertje 4. Blessed relief (outtake).

avatar van Mellotrongalore
Ik heb duidelijk een verkeerde keuze gemaakt qua bestelling. Zoals Stalin al terecht aangaf; eerst maar even een paar dagen van de digitale versie genieten.