Venetian Snares - My Downfall (Original Soundtrack) (2007)

Canada
Electronic
Label: Planet Mu

1. Colorless (2:27)
  2. The Hopeless Pursuit of Remission (4:22)
  3. Holló Utca 2 (1:56)
  4. Room 379 (1:50)
  5. Integraation (7:01)
  6. Holló Utca 5 (2:16)
  7. Holló Utca 3 (1:14)
  8. My Half (7:04)
  9. Holló Utca 4 (1:41)
  10. My Crutch (5:14)
  11. I'm Sorry I Failed You (2:08)
  12. Picturesque Pit (2:15)
  13. If I Could Say I Love You (4:19)
  14. Mentioning It (1:11)
avatar van Goodfella
Soort van vervolg op Rossz Csillag Alatt Született. Ik loop er niet direct warm voor, de tracks op z'n Myspace overtuigen allerminst. Geloof niet dat het violentrucje nog 's te herhalen is, en wie zit er nu nog op de zoveelste amenbreaks te wachten?

Eh, ja ik ook wel eigenlijk

avatar van MacManus
Ik ook wel een beetje eigenlijk, maar moet zeggen dat de nummers op myspace wat tegenvallen indd.

Goodfella schreef:

Ik denk dat het album anders is dan jij verwacht. Het heeft namelijk op de track 2 na weinig te maken met breakcore, volgens A. Funk zelf. En dus is het ook niet echt een vervolg te noemen van Rossz Csillag Alatt Született. Ik ben zelf wel benieuwd naar het album, op zijn myspace vind ik vooral de track If I could say I love you vind ik erg sterk.

Devlab
is er al bekend wanneer hij uitkomt?

DevendraBan
Hij is al een tijdje geleden bestelbaar gemaakt via boomkat en planet mu, dacht ik. 1 Oktober om precies te zijn.
Maar, door een of andere fout is het vandaag pas aangekomen.
Bijgevolg staat deze nu op 't internet.

Ddk
De vier langste nummer van dit album bevatten breakcore, dus zelfs als je niet van de rest houdt zeker die vier downloaden ofzo. Vooral My Half is puur goud. De overige tracks steken ingewikkeld in elkaar en zijn zeer sfeervol. Nog een tijdje luisteren voor ik een oordeel vel.

Inderdaad een beetje in dezelfde lijn als Rossz Csillag Alatt Született dit, maar er zijn ook wel degelijk verschillen. Ik vind hem eigenlijk nog wat volwassener dan Rossz eerlijk gezegd, en een overbodige plaat is het allerminst.

Er is veel plaats voor rustige stukken, maar naast het bekende 'violentrucje' komen er dit keer ook zanglijnen bij kijken (Colorless, Room 379, I'm Sorry I Failed You, If I Could Say I Love You) en dit pakt wel erg mooi uit vind ik. Geeft het album toch een ander sfeertje dan zijn voorganger.

Maar ook aan nummers als Holló Utca 2 en Picturesque Pit hoor je dat ie met alleen strijkers ook een boeiend stuk kan maken (en progressie heeft gemaakt met deze klassieke stukken t.o.v. Rossz, waar ik de rustige stukken toch nog wat meer als vulling zag).

Natuurlijk ontbreekt ook het nodige breakbeat werk niet (The Hopeless Pursuit of Remission, My Half, My Crutch), hoewel het wel een steeds minder belangrijke rol lijkt te gaan spelen. Ook Integraation komt na een moeizame start nog even goed los (inclusief acid gepruttel a la Hospitality) zodat we niet vergeten dat we naar Venetian Snares aan het luisteren zijn.

Al met al een mooi geheel dit. Persoonlijk vind ik deze nog wat volwassener en consistenter dan zijn voorganger. Ik verwacht dan ook dat ik My Downfall over een tijd nog steeds wel zal draaien, terwijl zijn populaire Hongaarse broer dan misschien langzaam onder het stof verdwijnt.

tuktak
Prachtig album van venetian snares, zeker een goed vervolg op rossz scillag, absoluut een must have als je dat album waarderen kan.
Muzikaal gezien zit dit album wat mij betreft beter in elkaar, strakkere producties ook. het gehele album voelt ook geen sinds aan als een slap aftreksel van een classic. Venetian snares heeft zichzelf allang bewezen in creatief opzicht, dat je hem moeilijk kan verwijten makkelijke straatjes te bewandelen.
Nogmaals, dit album moet je hebben als je rossz csillag alatt született waarderen kan.

avatar van Nakur
Ik heb deze nog nergens onder de 20 euro zien liggen. Tips?

avatar van Nakur
Ondertussen geluisterd en direct besteld. Mooi cd'tje met een aantal hele mooie klassieke stukken. Soms is het zonde dat er een beat doorheen gaat. Ik zet ik op 3,5*

€14 bij Cosmox.nl

12$ bij cduniverse

avatar van BoordAppel
Ik vind het vooral klinken als leftovers van Rossz Csillag. Niet slecht maar echt warm wordt ik er niet van. Niet echt een mooie lijn in het album ook wat op eerder genoemde album wel het geval was.

Nakur schreef:
12$ bij cduniverse

Dat is behoorlijk goedkoop, welke verzendkosten komen er dan nog overheen?

avatar van Nakur
begint bij 15$ airmail en dan maar 1,50$ per cd erbij. bij een flink pakketje haal je de kosten er zo uit.

Vergeet overigens de tax niet. Soms wordt het er niet over verrekend en dan heb je geluk. ik denk dat het (met tax) ook rond de 14 euro per cd zit, maar het aanbod is groot bij cduniverse

Geweldige cd! Vooral nummer 5 is mijn favoriet 5,0*

Integration is inderdaad gaaf

avatar van Nakur
Ik denk dat het nummer The Hopeless Pursuit of Remission de cd mooi samenvat en dat is ook het hoogtepunt.

Zodra het nummer van start ging met goedkope 'keyboard blazers', moest ik even slikken. Ik ben namelijk (zeker met Rossz Csillag Alatt Született in het achterhoofd) veel beter gewend van meneer Funk. Als een minuut later ook nog eens de beats erbij komen is het helemaal hommeles. De keyboard + strijkers enerzijds en de beats anderzijds gaan totaal langs elkaar heen. En laatstgenoemde klinken ook niet bepaald origineel of spectaculair.

Maar dit is de basis, de 'kapstok'. Naarmate het nummer vordert worden steeds meer ideeën van Aaron aan deze kapstok gehanden. En de paranoïde beats & breaks worden ook ietsje beter. maar bovenalles, naar mate het nummer vordert stuwen de beats en de strijkers elkaar naar grotere hoogten. Langzaam aan bloeit dit nummer op naar een werveldwind van melodiën en ideëen, zonder dat de twee genoemde werelden helemaal samenvallen. En dat is precies wat ik moet denken van de beproefde klassiek meets breakcore platen van Venetian Snares.

avatar van Leonard91
Integraation is echt een van de vetste nummers die ik de laatste tijd gehoord heb, rustig klassiek begin, langzaam wat beats, en keihard eindigen. Klinkt cliché, maar is heel mooi uitgewerkt.

avatar van Norbert
Superplaat om ff lekker bij te chillen =]

avatar van Leonard91
Nou vooruit dan, net een 3*.
Integraation en My Half zijn de hoogtepunten van het album en de andere twee nummers met breakbeat zijn ook wel ok. Dan heb je nog een hoop klassiek, soms aardig, vaak niet. Het klinkt allemaal erg goedkoop, keyboard blazers is inderdaad een zeer juiste omschrijving.

avatar van Rhythm & Poetry
Op aanraden van Julian (JLjuju) beluisterd en ik moet zeggen dat het me erg goed bevallen is. Uiterst sfeervolle muziek, met soms een verrassende combinatie van klassiek en breakcore (ik heb me laten vertellen dat het zo heet). Mij kan het zeker bekoren en ik ben dus ook van plan om het eerdere werk van Venetian Snares te beluisteren (Rossz Csillag Alatt Született).

avatar van JLjuju
Had hem zelf nog niet helemaal beluisterd. Maar dit is echt goeie muziek. Speelt hij hier weer alles zelf in, net als op Rossz Csillag? Zo ja, good job Aaron.
Over het album: ik heb echt genoten, het hele album door. Dit is overigens meer een Klassiek album dan een breakcore album. Veel nummers bestaan gewoon uit mooie klassieke stukken, precies zoals ik ze heb: dramatisch en duister.

4* voor een erg goed album, kan nog een 4,5 worden zelfs.

avatar van MJ_DA_MAN
Klassiek en breakcore; klinkt als een interessante combi. Rossz Csillag Alatt Született moet ik sowieso ook nog checken.

hdk-nl
JLjuju schreef:

4* voor een erg goed album, kan nog een 4,5 worden zelfs.

Wat bedoel je met zelf ingespeeld? Bij Rossz is een hoop gesampled. Ik kan me niet voorstellen dat dat bij deze anders is. Sowieso is de openings track bijna compleet gesampled.

avatar van JLjuju
Ik had begrepen dat hij stukken kopieerde van andere klassieke stukken en die zelf inspeelde.

hdk-nl
Oké, apart. Dat is nieuw voor mij.

avatar van Stephanhogenboom
Deze plaat heeft mij overgehaald om me te verdiepen in Breaks