Venetian Snares - My Downfall (Original Soundtrack) (2007)

Canada
Electronic
Label: Planet Mu

1. Colorless (2:27)
  2. The Hopeless Pursuit of Remission (4:22)
  3. Holló Utca 2 (1:56)
  4. Room 379 (1:50)
  5. Integraation (7:01)
  6. Holló Utca 5 (2:16)
  7. Holló Utca 3 (1:14)
  8. My Half (7:04)
  9. Holló Utca 4 (1:41)
  10. My Crutch (5:14)
  11. I'm Sorry I Failed You (2:08)
  12. Picturesque Pit (2:15)
  13. If I Could Say I Love You (4:19)
  14. Mentioning It (1:11)
Inderdaad een beetje in dezelfde lijn als Rossz Csillag Alatt Született dit, maar er zijn ook wel degelijk verschillen. Ik vind hem eigenlijk nog wat volwassener dan Rossz eerlijk gezegd, en een overbodige plaat is het allerminst.

Er is veel plaats voor rustige stukken, maar naast het bekende 'violentrucje' komen er dit keer ook zanglijnen bij kijken (Colorless, Room 379, I'm Sorry I Failed You, If I Could Say I Love You) en dit pakt wel erg mooi uit vind ik. Geeft het album toch een ander sfeertje dan zijn voorganger.

Maar ook aan nummers als Holló Utca 2 en Picturesque Pit hoor je dat ie met alleen strijkers ook een boeiend stuk kan maken (en progressie heeft gemaakt met deze klassieke stukken t.o.v. Rossz, waar ik de rustige stukken toch nog wat meer als vulling zag).

Natuurlijk ontbreekt ook het nodige breakbeat werk niet (The Hopeless Pursuit of Remission, My Half, My Crutch), hoewel het wel een steeds minder belangrijke rol lijkt te gaan spelen. Ook Integraation komt na een moeizame start nog even goed los (inclusief acid gepruttel a la Hospitality) zodat we niet vergeten dat we naar Venetian Snares aan het luisteren zijn.

Al met al een mooi geheel dit. Persoonlijk vind ik deze nog wat volwassener en consistenter dan zijn voorganger. Ik verwacht dan ook dat ik My Downfall over een tijd nog steeds wel zal draaien, terwijl zijn populaire Hongaarse broer dan misschien langzaam onder het stof verdwijnt.

avatar van orbit
Heb wat aanloop problemen gehad met dit plaatje, maar hij nestelt zich gedurende de tijd. Volgens mij begonnen met een 3,5* en nu ben ik wel zover om te zeggen dat dit 4,5* is. Voornamelijk omdat het redelijk uniek is wat Venetian Snares doet, net zoals zijn onuitsprekelijke plaat uit 2005. Ik ken gewoon amper artiesten die zo authentiek klinken in dit genre en kennelijk op basis van samples in staat zijn het gevoel te geven dat er een orkest aan het werk is. Wat een verschil met artiesten die veel meer verkopen en het gevoel geven dat er niets gebeurt wat je al niet 10000 keer eerder heb gehoord. Jammer dat veel mensen hier de grijze celletjes voor missen, het verrijkt je na verloop van tijd, zonder dat je meteen een klassieke make-over nodig hebt.