Zach Bryan - All My Homies Hate Ticketmaster (2022)

Alternatieve titel: Live from Red Rocks

7. Quittin' Time (3:57)
  8. No Cure (2:52)
  9. Sweet DeAnn (3:04)
  10. Heading South (3:28)
  11. The Good I'll Do (3:21)
  12. Flying or Crying (3:02)
  13. From Austin (3:16)
  14. Traveling Man (3:40)
  15. '68 Fastback (3:24)
  16. Snow (3:10)
  17. Something in the Orange (4:31)
  18. Oklahoma Smokeshow (3:33)
  19. Billy Stay (4:40)
  20. Jamie (3:32)

met Charles Wesley Godwin

21. Heavy Eyes (3:53)
  22. Burn, Burn, Burn (4:13)
  23. November Air (4:25)
  24. Revival (11:56)
avatar van Silky & Smooth
Fantastisch live-album! Uitstekende setlist, mooie opnames (en een paar sterke gastoptredens). De interactie met en reacties vanuit het publiek zorgen echt voor extra dimensie. Ergens voelt het heel groots, maar ook weer heel intiem.

avatar van Tonio
Mmmm, ik kan de mening van Silky & Smooth helaas (nog) niet delen. Vind het een tikkie rommelig. Als ik dit vergelijk met het concert van Cody Jinks op hetzelfde fantastische podium (Cody Jinks - Red Rocks Live (2020)) valt dit op dit moment zeer zeker in het voordeel van Cody uit.

Maar afijn, bij American Heartbreak heb ik ook al een tweetal keer mijn aanvankelijke mening moeten herzien. Ik zal het live album daarom nog een aantal keren beluisteren.

Als laatste nog dit: niet dat vroeger alles beter was, maar als je in dit genre echt een prachtig liveconcert wilt beluisteren moet je even terug naar The Phoenix Concerts van John Stewart uit 1974.

avatar van Gladius
Silky & Smooth schreef:

Kan jij of iemand anders eens uitleggen waarom hij zo gigantisch populair is, vooral in het leger? Iedereen in het publiek kent precies al z'n nummers vanbuiten, echt crazy. Of is hij in de States gewoon heel groot?

avatar van Silky & Smooth
Gladius schreef:

Ik vraag mij eerder af waarom hij niet zo populair is buiten de VS...

Maar om antwoord te geven op je vraag: Ik denk dat hij zo populair is vanwege de combinatie van sterke, oprechte teksten en goede, maar toegankelijke countrymuziek. Hiermee bereikt hij een groot publiek zonder dat het muzikaal aan kwaliteit inboet. Hij wordt vaak in één adem genoemd met Jason Isbell en Tyler Childers, en voor hen geldt in principe hetzelfde. Daarnaast heeft hij zelf bij de marine gezeten, dus daarom is hij waarschijnlijk zo populair in het leger. Over een groot publiek gesproken...

Maar ik sta er ook iedere keer van te kijken dat het publiek elk woord van zijn teksten kent tijdens dit concert. En het is geen kleine groep ook zo te horen. Mede daardoor vind ik dit nog steeds een fantastische live-plaat. Er komt volgens mij ook nog een nieuw album van hem in september.

avatar van Gladius
Voor de geïnteresseerden, dit album staat integraal op YouTube:

avatar van IntoMusic
Heel veel geprietpraat behalve over dit album. Afijn, ik ga deze eens beluisteren.