Altın Gün - Aşk (2023)

Label: ATO

1. Badi Sabah Olmadan (4:43)
  2. Su Sızıyor (4:04)
  3. Leylim Ley (4:14)
  4. Dere Geliyor (3:46)
  5. Çıt Çıt Çedene (4:05)
  6. Rakıya Su Katamam (3:40)
  7. Canım Oy (3:23)
  8. Kalk Gidelim (4:32)
  9. Güzelliğin on Para Etmez (3:46)
  10. Doktor Civanım (3:55)
avatar van Mausie
Leylim Ley vorig jaar al grijs gedraaid en ook tweede single Rakıya Su Katamam bevalt erg goed. Deze keer wordt het gaspedaal flink ingedrukt en spelen de gitaren een prominente rol.

avatar van sj0n88
Er zijn weinig garanties in het leven, maar je weet wel altijd zeker dat Altin Gün kwaliteit levert. De vrijgegeven singles zijn weer fijn, maar ik merk dat ik wel een beetje aan mijn Altin Gün-tax zit. Wellicht heeft het te maken met de hoge productiviteit van deze sympathieke band, of het feit dat ik ze in een paar jaar tijd vier à vijf keer heb zien optreden. Vrijdag maar gewoon even dit album opzetten en hopelijk dat het er dan toch weer als zoete koek in gaat.

avatar van AstroStart
Jammer dat de band weer terugkeert naar de psychrock van de beginjaren. Hierdoor verrassen de nummers veel minder dan op de voorgaande releases. De band heeft in korte tijd ook wel erg veel uitgebracht, dus ik herken wel wat sj0n88 bedoelt met de 'Altin Gun-tax'. Desalniettemin levert de band hier wel weer kwaliteit en bewijst Altin Gun dat de band meedoet op internationaal niveau.

avatar van jellylips
Dit is voor mij juist de eerste keer dat ik echt gegrepen wordt door een volledig album. Erg goed, deze gaat vooral komende zomer nog veel plezier geven.

Wat moet je er nog over zeggen? Zo voorspelbaar als wat inmiddels (tot aan het artwork toe), maar dat maakt in dit geval niks uit. Soms zijn zekerheden in het leven gewoon heel fijn en Altin Gün levert gewoon kwaliteit zoals we van ze gewend zijn. Niks meer of minder, en ik geniet weer.

avatar van Arjan Hut
Klinkt toch als een stap terug na Yol.

avatar van Johnny Marr
Arjan Hut schreef:
Klinkt toch als een stap terug na Yol.

Oneensch, gewoon weer dezelfde Anatolische funky heerlijkheid... alweer een toppertje!

Lekker album weer. Van Altin Gün verwacht ik ook meer van hetzelfde, omdat niemand anders in de buurt komt van hun geluid.

En ik hoop dat hun geweldige afsluiter Doktor Civanim een hint is naar wat we op hun volgende album gaan horen. Dat nummer is mijn zomerhit, dus graag meer van dit!

Altin Gün in het voorjaar gezien samen met mijn dochter in Tilburg 013, jammer genoeg had zangeres Erdinc Ecevit geen stem, zodat Merve Dasdemir alles zong. Jammer, maar dat mocht de pret niet drukken. De groep maakt niet overdreven veel contact met het publiek, maar de muziek dendert wel flink door. Ik heb ooit van mijn zoon het album "Gece' cadeau gekregen met daarbij het commentaar 'het is wel een beetje Turkse Boney M' , maar ik was erg enthousiast over Gece, waar nogal wat nummers in Tilburg gespeeld werden. Heerlijke psychedelische Turkse muziek met daarover heen een vette jaren 80 sound.
Ask is gewoon weer een prima vervolg, niet verrassend, maar is dat nodig ?
De groep krijgt iedere zaal wel op zijn kop en het publiek is ook zeer divers. Hoewel het ramadan was , waren er toch veel Turkse bezoekers die met of zonder hoofddoek aan het dansen waren, verder veel Nederlandse fans, waaronder nogal wat studenten en de oudere generatie was ook goed vertegenwoordigd. De muziek swingt, het psychedelische spreekt mij bijzonder aan, zou graag op zoek gaan naar die oude psychedelische Turkse pop/folk/rock.
Een prima album, dit Ask, bij Gece heb ik enkele uitschieters en andere nummers vind ik wat minder. Ask lijkt over het geheel gewoon van prima kwaliteit.

avatar van sj0n88
En uiteindelijk groeit ook dit album naar een 4,0*. Zo staan er vier albums van deze helden op deze beoordeling. Dit album is weer een prestatie van formaat, met Leylim Ley en Doktor Civanım als hoogepunten. Leuk ook om te zien dat ze live (o.a. op DTRH) veel materiaal van dit album spelen. Inmiddels hebben ze zo'n indrukwekkend oeuvre dat ze drie boeiende concerten zouden kunnen geven, met daarbij een compleet andere setlist.

avatar van Kos
Kos
Ik vind ze live ook echt te gek.

avatar van dix
dix
Kos schreef:
Ik vind ze live ook echt te gek.

Momenteel luister ik hier naar omdat Alting Gün op Roadburn staat. Allerlei vragen schieten door mijn hoofd.