Josh Ritter - Spectral Lines (2023)

Rock / Pop
Label: Thirty Tigers

1. Sawgrass (4:32)
  2. Honey I Do (3:03)
  3. Horse No Rider (5:26)
  4. For Your Soul (3:05)
  5. Black Crown (3:40)
  6. Strong Swimmer (3:14)
  7. Whatever Burns Will Burn (4:11)
  8. Any Way They Come (2:18)
  9. In Fields (2:55)
  10. Someday (4:55)
geplaatst:
Fijne lenteplaat! Laatst live gezien in het Zonnehuis (solo concert) fijne stem maar dan mis ik de productie van z’n platen toch wel. Geweldige teksten maar z’n gitaarwerk is helaas matig. Op dit album staan weer een paar pareltjes zoals ‘strong swimmer’ en ‘for your soul’.

avatar van muziekobsessie
geplaatst:
Wel beter dan afgelopen albums. Aangename verrassing. Meer in de lijn van oudere werk wat ik nog graag hoor

avatar van deefbdx
geplaatst:
Mooie plaat. Hele fijne, warme en dromerige sfeer. Ingetogen geproduceerd, met precies de goede accenten her en der. Een beetje als een impressionistisch schilderij; zo trekt het aan de luisteraar voorbij. Ik las dat de moeder van Josh kort geleden overleed, en dat dat een bepalende factor is geweest bij de totstandkoming van dit album. Dat geloof ik meteen. Prachtig laatste eerbetoon. En wat steekt Horse, no rider dan ook nog eens met kop en schouders uit boven het toch al bovengemiddeld goede songmateriaal.

avatar van brt
brt
geplaatst:
Ik vind afsluiter Someday werkelijk fenomenaal, prachtige tekst ook

avatar van Germ
Germ (crew)
geplaatst:
Ik kom er maar niet in. Het klinkt mij te eentonig allemaal, hopelijk groeit ie nog de komende tijd.

avatar van brt
brt
geplaatst:
Ik gooi er een halfje bovenop, naar 4,5 ster. Dacht aanvankelijk dat het wat magertjes was en dat de liedjes het vooral van de sterke productie en arrangementen moesten hebben, maar tekstueel heeft Josh ook weer heel wat te melden. Gewoon een topplaat.

avatar van meneer
Ik heb er een luisterbeurt aan besteed mijn beste Vinylbeleving n.a.v. je bericht bij Grian Chatten - Chaos for the Fly en merk dan dat we, wat deze albums betreft gewoon verschillende smaken hebben wat betreft, denk ik, de sfeer van een album in zowel muzikaliteit als zang. Voor mij zijn beide albums niet te vergelijken. Ik heb ook wat andere nummers van Ritters andere albums beluisterd maar daar zal het bij blijven.

Ik ga er geen negatieve kritiek hier uitgooien op het album. Daarvoor heb ik teveel respect voor jouw muzikale voorkeur, smaak en ook voor de artiest zelf. De man doet het ook vanuit zijn beleving, ziel en kunnen.

Geniet er verder van ! Daar gaat het om !

avatar van vinylbeleving
meneer schreef:

Geniet er verder van ! Daar gaat het om !

Ik snap het hoor, we kunnen het niet altijd eens zijn. Toch zijn we dat wel vaak volgens mij, maar bij deze twee artiesten niet. Moet natuurlijk kunnen, we komen elkaar vast wel weer tegen bij een album van bijvoorbeeld Taylor Swift of Bon Iver. Ik geniet ook altijd van je schrijfsels over muzikale mijmeringen bij menig artiest, so keep up the good work! ☺️

avatar van meneer
Dank je voor je mooie woorden. We gaan elkaar vast en zeker nog weleens tegenkomen hier. Mooi !