The Ducks - High Flyin' (2023)

Alternatieve titel: Neil Young Archives: Official Bootleg Series 02

Label: Reprise

1. I am a Dreamer (4:25)
  2. Younger Days (3:45)
  3. Gypsey Wedding (2:45)
  4. Are You Ready for the Country? (3:41)
  5. Hold on Boys (4:30)
  6. My My My (Poor Man) (3:34)
  7. I'm Tore Down (3:43)
  8. Hey Now (2:53)
  9. Wide Eyed and Willing (4:13)
  10. Truckin' Man (3:27)
  11. Sail Away (5:33)
  12. Gone Dead Train (3:52)
  13. Silver Wings (5:35)
  14. Human Highway (3:48)
  15. Your Love (4:03)
  16. I'm Ready (3:44)
  17. Little Wing (4:43)
  18. Car Tune (3:11)
  19. Windward Passage (6:23)
  20. Leaving Us Now (5:38)
  21. Mr. Soul (5:10)
  22. Two Riders (4:47)
  23. Honky Tonk Man (3:28)
  24. Sailor Man (3:44)
  25. Silver Wings (6:35)
avatar van CWTAB
Iemand meer info of de datum wel klopt? Nergens iets over terug te vinden (Greedy Hand shop biedt het ook nog niet aan, de release datum is al meer dan een jaar uitgesteld door miserie met de vinyl productie)

Een selectie uit de 20-tal optredens die Neil Young met leden van de Jeff Blackburn Band/Moby Grape ondernam onder de groepsnaam The Ducks, door gans de rechtenkwestie was die bewust kleinschalig en niet enkel NY materiaal..

Prachtige hoes ook

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
CWTAB schreef:
Iemand meer info of de datum wel klopt?

Op deze sites staat nog steeds komende vrijdag als datum:

Ducks - High Flyin' – 3345thehague

The Ducks High Flyin 3LP | Vinyl | North End Haarlem - northendhaarlem.nl

Op de site van North End kun je hem ook al kopen, zo lijkt het...

avatar van CWTAB
Bedankt WhoAmI, eens benieuwd of dit effectief overmorgen uitgekomt, de prijs is alvast zeer aangenaam voor 3X vinyl (de andere bootlegs op vinyl waren ook zeer betaalbaar gemiddeld 15€)

avatar van harm1985
14 April volgens zijn eigen site, tezamen met Somewhere Under the Rainbow.

The Ducks: High Flyin' 2CD | Neil Young US Official Store - neilyoung.warnerrecords.com

avatar van CWTAB
inderdaad foutje, the rainbow komt uit op 14 april, aka tonights the night live (soms tot 3x toe het titelnummer op 1 avond)

Little Wing staat al op YouTube:

PS: ongeveer 25% van de nummers op deze plaat zijn van Young, de rest van de overige leden.

avatar van harm1985
Helaas geen Cryin' Eyes of Comes a Time. Zullen wel in Archives Vol III zitten...

avatar van pmac
harm1985 schreef:
Little Wing staat al op YouTube:

Welke nummers zijn dat dan want ik tel er maar vijf?

20% dan.

Maar het gitaarwerk op Windward Passage, dat dus niet van zijn hand is blijkt nu, verdient een halve credit.

avatar van harm1985
Wat meer info en credits:

Side One:
1. I Am A Dreamer - 4:25 [Bob Mosley] Bob Mosley Music [BMI]
2. Younger Days - 3:45 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]
3. Gypsey Wedding - 2:45 [Bob Mosley] Bob Mosley Music [BMI]
4. Are You Ready for the Country? - 3:41 [Neil Young] Silver Fiddle Music [ASCAP]
5. Hold on Boys - 4:30 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]

Side Two:
1. My My My (Poor Man) - 3:34 [Bob Mosley] Bob Mosley Music [BMI]
2. I'm Tore Down - 3:43 [Sonny Thompson] Arc Music [BMI] / Carbert Music. Inc. [BMI]
3. Hey Now - 2:53 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]
4. Wide Eyed and Willing - 4:13 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]
5. Truckin' Man - 3:27 [Bob Mosley] Bob Mosley Music [BMI]

Side Three:
1. Sail Away - 5:33 [Neil Young] Silver Fiddle Music [ASCAP]
2. Gone Dead Train - 3:52 [Jack Nitzsche/Russ Titelman] Warner-Tamerlane Publishing Corp. [BMI] / WC Music Corp. [ASCAP]
3. Silver Wings - 5:35 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]

Side Four:
1. Human Highway -3:48 [Neil Young] Silver Fiddle Music [ASCAP]
2. Your Love - 4:03 [Bob Mosley] Bob Mosley Music [BMI]
3. I'm Ready - 3:44 [Antoine "Fats" Domino/Sylvester Bradford/Al Lewis] EMI U Cataöog Inc. [ASCAP] / EMI Unart Catalog Inc. [BMI] / Sovereign Music Company [ASCAP]
4. Little Wing - 4:43 [Neil Young] Silver Fiddle Music [ASCAP]
5. Car Tune - 3:11 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]

Side Five:
1. Windward Passage - 6:23 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]
2. Leaving Us Now - 5:38 [Bob Mosley] Bob Mosley Music [BMI]
3. Mr. Soul - 5:10 [Neil Young] Broken Arrow Music [BMI] / Richie Furay Music [BMI]

Side Six:
1. Two Riders - 4:47 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]
2. Honky Tonk Man - 3:28 [Johnny Horton] Universal Cedarwood Publishing [BMI]
3. Sailor Man - 3:44 [Bob Mosley] Bob Mosley Music [BMI]
4. Silver Wings - 6:35 [Jeffrey Reid Blackburn] Whole In The Head Music [BMI]

avatar van CWTAB
De bootlegs die hiervan rondzwerven klinken echt ook wel heel goed, bijna soundboard kwaliteit (de meeste hebben een identieke setlijst als hierboven maar dan maar een 20 tal nummers, Do Me Right staat er bijvoorbeeld op)

avatar van harm1985
Ja, die gitaar in mijn rechteroor is onmiskenbaar Neil Young.

avatar van Poles Apart
Ga dit vanwege de bijdrages van Bob Mosley (Moby Grape), zeker checken. Heb ook al jaren wat bootlegs in huis.

avatar van harm1985
Zeker doen, ook de niet-Neil nummers zijn dikke prima en het klinkt als een klok, veel beter dan de bootleg en dat waren al soundboards.

avatar van Droombolus
Hier vandaag op de mat geploft. Ik had er niet veel van verwacht maar het gebodene valt me zeker niet tegen.

De tien jaar eerder zo zoet gevooiste folkie Jeff Blackburn ( zie Blackburn & Snow - Something Good for Your Head ) blijkt ook een aardig poepie elektrieke gitaar te kunnen spelen, Bob Mosely speelt nog steeds "like a mother fucker" ( zijn eigen woorden ) en is ook prima bij stem en ome Nelis mag alle leads spelen en gaat prima op in het bandgeluid.

Helaas klinkt John Craviotti, de drummert, wel een beetje als zo'n olderwetse show-off ( met de looks en een konditie van een prof surfer ) die krachtdadig gebruik van de dubbele bass-drums niet schuwt en z'n fave crash bekken te pas en te onpas een flinke mep verkoopt. Er zat waarschijnlijk een foto van z'n ex op geplakt ....

avatar van harm1985
Het album begint wat opmerkelijk, met een studio nummer dat nou niet direct je speakers uitknalt, maar daarna barst het live geweld los. Niet alles kan me bekoren, met name de ballades niet, maar het grovere (uptempo) geschut zoals Younger Days, Gypsy Wedding, Windward Passage, Silver Wings en Gone Dead Train, naast Young's eigen nummers natuurlijk, wel. Op de nummers van de anderen speelt hij heerlijk lead en klinkt vooral erg relaxed, alsof hij het heerlijk ongedwongen naar zijn zin had nu hij eens niet in de spotlights stond.

Deze missing link is een must have voor elke Neil Young fan.

avatar van papat
O la la, deze klinkt echt lekker! Deze plaat is een must have voor elke Bob Mosley fan!

avatar van Cor
Cor
Neil Young zocht een korte tijd een paar nieuwe maatjes om mee te toeren. Zo te horen vindt ie het prima, even niet op 1 in de frontlinie. De songs zijn prima, maar Mr. Soul knalt er uit.