Waar te beginnen? Currents is zo een band die met elke release krachtiger klinkt en dermate evolueert zonder toegevingen te doen qua radio-friendly trends waar andere (grote) bands in het metalcore landschap zich wel aan wagen (denk aan Parkway Drive, Architects, Bring Me The Horizon,...). Waar net aangehaalde bands volgens mij de bal zwaar mis slaan door toe te geven aan de commercie, zijn er gelukkig nog metalcore bands die hun eigen evolutie volgen en net nóg beter klinken release na release (zoals bijvoorbeeld ook Invent Animate, Make Them Suffer). Currents implementeert ook melodische stukken in de songs, maar blijven super bruut klinken en slagen er toch in om nummers met kop en staart te schrijven die ook nog eens blijven "hangen" na slechts enkele luisterbeurten. Hun vorige platen en EP's waren al zeer de moeite, maar deze nieuwste release is een schot in de roos. Perfecte mix tussen metalcore, melodeath en stukjes djent. Ik ben onder de indruk, nu maar eens zien om de band live aan het werk te zien. Aanrader!