Currents - The Death We Seek (2023)

Label: SharpTone

1. The Death We Seek (4:05)
  2. Living in Tragedy (4:03)
  3. Unfamiliar (3:44)
  4. So Alone (3:58)
  5. Over and Over (4:08)
  6. Beyond This Road (4:08)
  7. Vengeance (3:50)
  8. Gone Astray (3:38)
  9. Remember Me (4:04)
  10. Guide Us Home (4:11)
avatar van Kevin Croes
Naar deze plaat kijk ik uit! Vorige releases zijn allemaal zeer goed, ben benieuwd naar deze nieuwe worp!

avatar van Joeri_000
Ik kan bijna niet wachten en dat heb ik de laatste jaren niet meer zo met metal. De eerste drie tracks die te beluisteren zijn klinken veelbelovend en trekken de sterke lijn van het vorige album door.. Ik kan nu al geen genoeg krijgen van Remember Me.. pareltje !

avatar van james_cameron
Vierde uitstekende album op rij voor deze amerikaanse metalcore-band. Men zoekt hier de uitersten nog wat meer op dan voorheen: de brute passages (inclusief grunts) zijn monsterlijk zwaar en de melodieuze meer toegankelijk dan ooit. Het knappe is dat Currents alles zo weet te combineren dat het resulteert in onweerstaanbaar en meeslepend songmateriaal dat zich direct in je hoofd weet te nestelen. Alle tracks zijn de moeite waard, maar voorlopig is Living In Tragedy, voorzien van fijne electronische details, mijn favoriet.

avatar van Kevin Croes
Waar te beginnen? Currents is zo een band die met elke release krachtiger klinkt en dermate evolueert zonder toegevingen te doen qua radio-friendly trends waar andere (grote) bands in het metalcore landschap zich wel aan wagen (denk aan Parkway Drive, Architects, Bring Me The Horizon,...). Waar net aangehaalde bands volgens mij de bal zwaar mis slaan door toe te geven aan de commercie, zijn er gelukkig nog metalcore bands die hun eigen evolutie volgen en net nóg beter klinken release na release (zoals bijvoorbeeld ook Invent Animate, Make Them Suffer). Currents implementeert ook melodische stukken in de songs, maar blijven super bruut klinken en slagen er toch in om nummers met kop en staart te schrijven die ook nog eens blijven "hangen" na slechts enkele luisterbeurten. Hun vorige platen en EP's waren al zeer de moeite, maar deze nieuwste release is een schot in de roos. Perfecte mix tussen metalcore, melodeath en stukjes djent. Ik ben onder de indruk, nu maar eens zien om de band live aan het werk te zien. Aanrader!

avatar van nojob
Living in Tragedy