Crimson Glory - Transcendence (1988)

Label: Roadrunner

1. Lady of Winter (3:58)
  2. Red Sharks (4:48)
  3. Painted Skies (5:13)
  4. Masque of the Red Death (4:12)
  5. In Dark Places (6:58)
  6. Where Dragons Rule (5:04)
  7. Lonely (5:17)
  8. Burning Bridges (6:29)
  9. Eternal World (3:50)
  10. Transcendence (4:30)
Goeie Cd alleen jammer van die maskers
Heb deze grope nog Live gezien op een Aardschokdag
Ik meen ergens in 1989 samen met Queensryche,leatherwof,House of Lords ,Vengeance en Flotsam and Jetsam
Sterke Line up
Raad deze cd aan alle metal liefhebbers
Geef hem ook 4*

avatar van Epitaph
Helemaal mee eens was trouwens op Koninginnedag, met Queensrÿche als headliner. Toeval?

Mad Dog
Ik heb die Aardschokdag nog op tape staan. Werd destijds bij de Vara uitgezonden.

Joy
Epitaph schreef:

idem

weet verder weinig meer van die dag

albumvoor deze erg goed, deze ken ik niet

avatar van Seamus
Goeie opvolger maar kan toch net niet tippen aan het debuut

Toch nog 4/5

avatar van masterghg
Welliswaar een oudje , maar toch een echte aanrader voor iedereen die goede progressieve metal kan waarderen.
Die Maskers, oké inderdaad een vergissing misschien, maar dat werd ruimschoots overstroffen door de ijzersterke composities die je op dit album terug kan vinden.
Soms snoeihard, soms zelfs een beetje "pop"!
Nu na bijna 20 jaar draai ik de cd nog met enige regelmaat, super!

Master GHG

avatar van notsub
Dit is verreweg de beste van Crimson Glory en een bescheiden klassieker uit het genre van de melodieuze metal. Ik luister nog steeds erg graag naar het mooie dubbele gitaarwerk en de hoge uithalen van de band. Sommige nummers blijven gewoon erg sterk, zoals In Dark Places, met een hypnotiserend ritme waarin je echt helemaal in op kunt gaan. Naast de prachtige rustpunten Painted Skies en Burning Bridges, komt er soms ook een stevig stuk voorbij als het opzwepende Red Sharks of Eternal World. Dit laatste zou eerst een instrumentaaltje zijn, maar is toch voorzien van tekst. Dat ze van alle markten thuis waren bewijst Lonely, waarin de band zich van haar commerciëlere kant laat zien. De productie is een kraakhelder Morrisound werkstuk, dat de standaard was voor die tijd. De muziek is echter tijdloos.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Wat werd er zo'n 20 jaar geleden mooie (metal)muziek gemaakt. Dit is een meer dan waardige opvolger van het debuut "Crimson Glory", met opnieuw prima nummers en een prima geluid. Zo maken ze er de dag van vandaag veel te weinig van. Geen enkel zwak punt op dit album: 100% af. En nu ik 3 weken vakantie heb, vliegt hij in de mp3-speler, nu nog deftig weer om te gaan fietsen.

Meneer Bungel
Ben hem nu aan het luisteren en de productie klinkt vele malen beter dan de debuutplaat maar ook de nummers zitten strakker in elkaar. Ook de muzikanten lijken beter te weten wat ze aan het doen zijn, topschijfje!
Grappig dat mensen nog steeds afknappen op die maskers, dat was toen ook al zo'n make-or-break voor velen. Wat doet het er toe? ... Misschien wel een ideetje voor een nieuwe avatar...

avatar van ozwald
was deze plaat een beetje uit het oog verloren, zeker 10 jaar niet gedraaid; vandaag weer eens onder het stof vandaan gehaald en wat een geweldige plaat is dit toch nog steeds.. Laatste nummer Transcendence zorgt echt voor kippenvel.. Hele cd vertoont veel gelijkenis met Rage for order van Queensryche.

avatar van Kronos
Deze is inderdaad gewoon (nog) beter dan het debuut, in alle opzichten. Jammer dat de opvolger dit niveau niet meer haalde.

avatar van Seamus
Astronomica zou ik zeker ook eens checken voor wie het nog niet kent.

avatar van Kronos
Ik heb die al eens een keertje beluisterd en beoordeeld, maar er is niet veel van blijven hangen. Misschien moet ik er nog eens naar gaan luisteren.

Voor wie het nog niet gehoord of gelezen heeft na al dat tragische
nieuws over het overlijden van M.Jackson is helaas ook de zanger MIDNIGHT van deze band pas overleden
mss dat deze lp/cd nu ook gewaardeerd wordt

avatar van Von Helsing
Volgende week alle Crimson Glory cd's in de top 10!

Ik hoop het

Joy
deze plaat werd iig door mij enorm gewaardeerd

its a start

konnie ook zoiets als een moonwalk?

avatar van ozwald
en ik maar wachten op Transcendence II...

als postuum eerbetoon deze plaat in mn top 10 gezet.

avatar van Killeraapje
Het kwam mij pas recent ter oren dat de beste man overleden is en daarom leek het me wel aardig om een nog niet verschenen accoustisch nummer van hem te plaatsen. Het zijn volgens mij ook de laatste opnames die van hem gemaakt zijn.
Als je het mij vraagt erg mooi.

Het nummer heet The End

YouTube - Midnight - The End

avatar van Edwynn
Midnight was nog bezig met een soloproject: Descending Into Madness. Een plaat met US powermetal zoals CG die maakt. Op Youtube zeven daar wel wat fragmenten van rond. Ik vraag me af of we daar nog wat van te horen krijgen in de toekomst.

Transcendence is één van mijn favoriete metalschijven. Op zich is de metal niet zo opzienbarend. Het catchy mtv hitje Lonely neigt zelfs naar de hair metal. De bijna ultrasone vocalen van Midnight en de dromerige lyriek geven de plaat een geweldige mystieke sfeer mee die ongeëvenaard is.
Enerzijds het rampestampende Red Sharks en anderszijds het meditatieve titelnummer brengen de plaat perfecht in balans.
Verplichte kost voor wie het genre een warm hart toedraagt.

avatar van steve harris
Het was in 1988 een opzienbarend album,veel afwisseling in de nummers

avatar van Ricardo74
Tijdloos album met heerlijke jaren 80 metal. Fantastische zanger met een typische stem in de stijl van Geoff Tate.
Painted Skies en Burning Bridges zijn wereld nummers! Tijdloze songs met heerlijke refreinen.

avatar van Brutus
Deze cd is iets minder dan het debuut, alhoewel, dit maar weinig scheeld

avatar van ricardo
Verrek dit klinkt wel erg naar een band als b.v Queensryche. Dit album is aan het stemgemiddelde te zien hun sterkste album. Eigenlijk nooit eerder van gehoord Crimson Glory. Zijn er ook users die nog meer bands in de lijn van Queensryche en Crimson Glory weten?

In het nummer Red Sharks klinkt de zanger net zo als Rob Halford op het album Painkiller vind ik, ook zo'n maniakale heksenstem. Wat een lekker nummer is dat, net als b.v In Dark Places.

avatar van Killeraapje
Probeer de eerste plaat van Shadow Keep eens. Of alles van Veni Domine. Vooral van deze laatste is Spiritual Wasteland een prima album.

avatar van Von Helsing
ricardo schreef:

Probeer No Exit van Fates Warning! Uitstekend album van een prima band!

avatar van notsub
ricardo schreef:

Als je eens wilt horen hoe de ideale opvolger van dit album had moeten klinken wil ik je Cycles van Wicked Maraya aanraden.

notsub schreef:

Aan het stemgemiddelde bij dat album te zien zou je dat toch niet zeggen...

avatar van badmuts2
lang geleden dat ik deze heb geluisterd, was destijds wel erg gek op CG.
heb ze nog live gezien in één of ander jeugdcentrum in Boxtel (als ik me niet vergis), het optreden was op een vrijdagavond en moest worden onderbroken omdat de gitarist een live radio interview had!

op youtube trouwens een kippenvelkwekende versie van painted skies:
YouTube - Midnight - Painted Skies With Jon Oliva

Snarenplukker
Fantastisch album die tot de besten hoort in het hele metal genre.Alleen maar sterke nummers en ook de produktie en het artwork zijn helemaal af.Ik ben heel benieuwd naar de reunietour die volgend jaar ook naar Nederland komt,eens kijken of de nieuwe zanger live waar kan maken wat al op verschillende opnames op Youtube te horen is!!