C-187 - Collision (2007)

Nederland / Verenigde Staten
Label: Mascot

1. Collision (3:03)
  2. Cruisin' for a Bruisin' (2:34)
  3. Roadblock (D.O.A.) (3:15)
  4. Drugged and Mugged (2:39)
  5. Stalker (3:47)
  6. Murda (2:49)
  7. Homicide (2:44)
  8. P.C.P. (Murda in My Head) (2:53)
  9. Rip Deal (2:47)
  10. Sidewalk Chalk (3:01)
  11. Knee Deep In (3:00)
  12. Life Is Death (3:15)
  13. Strapped with Heat (2:39)
  14. New Territory (2:53)
avatar van HammerHead
Toen ik naar de line-up van deze groep keek viel m'n mond toch wel even open: Patrick Mameli (Pestilence), Tony Choy (o.a. Cynic, Pestilence en Atheist) en Sean Reinert (o.a. Cynic en Death) en de mij onbekende Tony Jelencovich.
Resultaat: een op muzikaal vlak zeer onderhoudend stukje metal, vette riffs, hooks en jazzy solo's. Over de thematiek en zang ben ik echter een stuk minder enthousiast. Teveel "over the top geschreeuw maar weinig wol"-passages in combinatie met de "ïn tha hood"-achtige teksten, al zal dat een hoop nieuwe metalluisteraars ongetwijfeld aanspreken.
Voorlopig 3,5*.

avatar van MichelDumoulin
Ben heel benieuwd naar deze 'super'-groep bestaande uit topmuzikanten van het hardere soort.

HammerHead schreef:
en de mij onbekende Tony Jelencovich.

Nooit gehoord van B-Thong of van Transport League?

avatar van Agony
heerlijk mix van Meshuggah, Death, B-Thong & een vleugje jazz! 4 sterren!

avatar van HammerHead
MichelDumoulin schreef:

Nooit gehoord van B-Thong of van Transport League?

Nee, schijnt ook nog met Mnemic getourd te hebben (dat ken ik iig van naam).

avatar van james_cameron
Jelencovich is ook nog betrokken bij de bands Angel Blake en M.A.N., beiden ook zeer de moeite waard.

avatar van james_cameron
Jelencovich mag zich schuimbekkend uitleven en de muziek is lekker vet, maar inhoudelijk stelt het allemaal niet zoveel voor. Wanneer je het hele album in één keer luistert gaat alles ook erg op elkaar lijken. Niet slecht, maar deze muzikanten kunnen beter. De band klinkt een beetje als Jelencovich's oude band, B-Thong, met Meshuggah-achtige gitaarsolo's.

Dit heb ik blijkbaar helemaal gemist drie jaar geleden. Ik moet hier binnenkort achteraan gaan. Wát een line up zeg!

avatar van Edwynn
Aardige plaat vol met lekker druk metalwerk en andere invloeden. Toch blijkt het na een aantal luisterbeurten toch niet zo geraffineerd als Spheres van Pestilence, Ephel Duath of andere technische jazzy metalacts. De gelaagdheid waar ik dan naar op zoek ga, zit er dus blijkbaar niet.