Aerosmith - Big Ones (1994)

Label: Geffen

1. Walk on Water (4:58)
  2. Love in an Elevator (5:23)
  3. Rag Doll (4:26)
  4. What It Takes (5:12)
  5. Dude (Looks Like a Lady) (4:26)
  6. Janie's Got a Gun (5:32)
  7. Cryin' (5:08)
  8. Amazing (5:58)
  9. Blind Man (4:02)
  10. Deuces Are Wild (3:37)
  11. The Other Side (4:06)
  12. Crazy (5:18)
  13. Eat the Rich (4:13)
  14. Angel (5:09)
  15. Livin' on the Edge (6:22)
  16. Dude (Looks Like a Lady) [Live] * (5:13)
  17. Falling in Love (Is Hard on the Knees) [Live] * (3:20)
  18. Hole in My Soul [Live] * (5:41)
  19. Walk on Down [Live] * (5:09)
  20. Dream On [Live] * (3:40)
  21. Back in the Saddle [Live] * (4:42)
  22. Mama Kin [Live] * (4:06)
  23. Walk This Way [Live] * (4:07)
  24. Sweet Emotion [Live] * (5:57)
Zijn wel leuke liedjes opzich..... Vooral Crazy en Cryin'

avatar van Tommeh
haha spoiler

Vind dat al die ballads zo op elkaar lijken, Amazing en Crazy met name. En dan zijn ze ook nog eens gezapig. De 3 sterren van mij zijn dan ook vooral voor de rockertjes met Janie en Deuces in de hoofdrol.

Hele acceptabele verzamelaar van Aerosmith! Ik vind de ballads van aerosmith best te pruimen, met de beeldschone Alicia Silverstone in mijn gedachte en de bijbehorende clips, zeg ik: helelmaal niets mis mee. Daarnaast het fantastische livin' on the edge maakt dit album af. Toppers zijn voor mij deuces are wild, livin on the edge, love in an elevator en angel.

Dit is typisch zo'n verzamelaar waarbij ik me afvraag waarom ik het eigenlijk gekocht heb indertijd.
Omdat ik gewoon een hit-rock cd wilde hebben?
Omdat is stiekem sommige nummers zo lekker graag meezong?
Omdat ik eens wat anders in de kast wilde hebben?
Tot op de dag van vandaag weet ik het antwoord niet. Ik weet wel dat ik dit eigenlijk nooit opzet en ik weet ook dat ik hem niet naar de tweedehands-winkel breng.............. of misschien toch maar wel?!

avatar van ricardo
Dit is af en toe nog best te pruimen,je hoeft alleen geen regulier album meer te kopen als je deze al hebt want hier staan genoeg hits op om hier het juiste Aerosmith gevoel bij te hebben,voor mij geen echte favoriete muziek maar af en toe best lekker om eens te beluisteren.3*

EVANSHEWSON
aERodynamIC schreef:
Omdat ik gewoon een hit-rock cd wilde hebben?
Omdat is stiekem sommige nummers zo lekker graag meezong?
Omdat ik eens wat anders in de kast wilde hebben?

Zeker niet om eens een mooie hoes in huis te halen en achteraf beschouwd zeker niet om leuke muziek te hebben, dus ja, waarom ,
Ik vind heel dit bandje... niet veel soeps eigenlijk.

avatar van ricardo
Het is wel een van de bands die de meeste albums ooit verkocht hebben samen met The Stones geloof ik,dus de muziek kwaliteit zal toch niet zo belabberd zijn dan jij hier schetst EVANSHEWSON,en meer soeps zijn dan jij hier verondersteld dus.

@ EVANSHEWSON : Als ik jou was zou ik er gewoon wat intensiever naar luisteren. Ze zijn echt goed en er staan echt hele goede nummers op deze verzamelaar.

Mooie verzamelaar van hun in Nederland meest succesvolle periode (1987 tot 1994), maar dus niet volledig vanwege het gemis van Walk This Way en hun absolute hoogtepunt Dream On.

Down_By_Law
Een middelmatige verzamelaar met veel van Aerosmith's bekendste nummers. Ik luister eigenlijk liever naar hun albums tussen 1973 en 1976, maar sommige van de latere nummers zijn best aardig. Gelukkig kwam het afgrijselijk commerciele 'I Don't Want To Miss A Thing' pas veel later.

MICKJES
Matige verzamelaar er ontbreken veel te veel Sleutelsongs. Waar is Bijvoorbeeld Dream on. alleen daardoor is deze verzamelaar niet compleet

avatar van James Douglas
'Dream On' ontbreekt op deze compilatie omdat deze zich concentreert op de Aerosmith-revival die opkwam in 1987 met het album 'Permanent Vacation'.

Pieter Paal
Als je deze Geffen-compilatie en de Columbia-verzamelaar 'Greatest hits 1973-1988' aanschaft, heb je het beste van Aerosmith in the house.

avatar van kaztor
Pieter Paal schreef:

Oh Yeah is completer en heeft alle bekende nummers.

avatar van Madjack71
Mijn 1ste kennismaking met Aerosmith was ten tijde van Walk this Way. Achteraf bleek het om een comeback te gaan van een band die in de jaren zeventig al van zich liet horen m.n de klassieker Dream On. Toen ik die hoorde, dacht ik het al een hele tijd te kennen. Kenmerk van een goed nummer denk ik zo.

Veel bekende nummers hierop in een periode waarin meer (hard)rockbands als Whitesnake/Europe/Def Leppard/Bon Jovi/Tesla hun successen kenden.

Wel aardig om eens op te zetten, maar op een gegeven moment begint het een beetje op een One Trick Pony te lijken. M.n de ballads zijn inwisselbaar. Ook de stem begint me op een gegeven moment een beetje te irriteren.

Amerikaanse rock en een van DE bands van dat land.

avatar van Germ
Germ (crew)
Dit is gewoon een perfect verzamelaar voor die gene die van de pop kant van Aerosmith houdt. De best nummers van Get A Grip, Pump en Permanent Vacation verzameld, wat wil je nog meer! Lekker voor bij de afwas of onderweg, elk nummer is meezingbaar.

Hierna waren de album van Aerosmith weinig soeps meer.
En de hardrockliefhebbers kunnen beter Rock of Toys In The Attic aanschaffen!

Matige verhalen allemaal, mensen. Misschien moeten mensen eerst eens een recente live dvd van ze luisteren om een beetje fatsoenlijk surround systeem. Dan zie je aan het publiek dat ze zelfs op hun huidige leeftijd nog steeds steengoed performen. Als steven een goede dag heeft haalt zijn stem toeren uit waar andere zangers alleen maar van kunnen dromen. Niet te vergeten dat Joe perry z'n solo's met gemak op zn rug speelt en 2 worldtours heeft gedaan met een zeer pijnlijke knie. Respect! Nummers als Dream on, Cryin' Love in an elevator, Toys in the attic zijn live nog altijd pareltjes. En zo moet ik er eigenlijk nog een stuk of 15 noemen. Seasons of whither bijvoorbeeld.

avatar van Von Helsing
AERONOOB schreef:

Feit blijft wel dat Aerosmith tegenwoordig een co-headline tour nodig heeft in de states, zoals vier jaar geleden met KISS en op dit moment dus met ZZ Top.

Maar aan de andere kant hebben KISS en ZZ Top dat dus ook nodig......

avatar van steven
Aerosmith is een geweldige band , die in de jaren 70 magistrale zompige rock platen maakte ( toys in the attic / rocks) . Een uitstekende comeback met Permanent Vacation en (iets mindere mate) PUMP. Maar toen begon het ballad gekweel , zonde.

ik ga nog even luisteren naar Nobody's Fault

avatar van ricardo
Ik heb met Aerosmith hetzelfde als met Kiss, gewoon een band voor een goede verzamelaar is voor mij voldoende. Ik heb dan ook alleen maar deze plaat van deze band. Ik draai hem niet vaak, maar de nummers zijn zo op zijn tijd wel lekker beluisterbaar.

avatar van kaztor
ricardo schreef:

Een 'goede verzamelaar' vind ik dit dan toch niet.
Teveel gericht op de powerballads die ze in de jaren '90 bij bosjes uitbrachten. De O Yeah-verzamelaar is stukken evenwichtiger in dat het de vroege periode balanceert met de latere periode, dus krijg je een veel betere indruk van wat deze band te bieden heeft.

avatar van ricardo
Daar heb je wel gelijk in Kaztor dat dit vooral een goede verzamelaar is voor de nieuwere nummers die ze gemaakt hebben. Ik ben ook van plan om Toys In The Attic nog een keer te gaan aanschaffen.

deric raven schreef:

Die twee nummers mis ik hier ook op.
Uitschieter is voor mij 'janie's got a gun' met voorsprong hun beste song.Andere toppers zijn 'rag doll' en 'love in an alevater'.
De live-versie van 'dude' vind ik dan weer overbodig.
Al bij al een redelijke verzamelaar.

avatar van ricardo
Deze heb ik afgelopen week ook nog even afgespeeld, maar kwam maar tot de helft. Snel hun reguliere album Rocks er maar weer in, daarop is het genieten geblazen van de eerste tot en met de laatste noot. Op dit album vooral nummers van hun commerciele periode, van Permanent Vacation, Pump en Get A Grip. Een paar mooie stevige nummers zoals Love In An Elevator staan er dan nog op, maar wat op deze verzamelaar staat vind ik gewoon teveel eenzijdig klinken. Je bent met deze snel uitgeluisterd. Toys In The Attic gaat er ook nog wel een keertje komen, veel lekkerder weg te luisteren dan deze commerciele prul vind ik.

avatar van rudiger
Aerosmith is volgens mij erg laat doorgebroken in Nederland zeg maar eind jaren 80 terwijl ze in de States al jaren een top band waren .
Volgens mij was hun single Rag Doll de doorbraak hier maar ik kan het ook mis hebben .
En hier staat idd het commerciele werk op . Wel een goede kennismaking en daar bleef het voor mij bij want ik heb verder nooit meer iets vernomen van hun , misschien wilden ze geen kennismaking met mij .

avatar van ricardo
xou die ouwe 2 goed beoordeelde albums nog maar eens beluisteren van hun, of ken je die al?

avatar van Ernie Ball
Je moet niet het hele album in één keer willen luisteren, maar als je zo nu en dan een nummer op je iPod voorbij laat komen, blijkt ineens dat dit toch wel heel erg lekker is. Love in an elevator en met name Janie's got a gun komen dan ineens toch wel erg vaak voorbij blijkt het.... in ieder geval bij mij.
Lekker fout, en toch goed zeg maar.

Overigens is dit een goede aanvulling op de verzamelaar '73-'88. Daar staat ook Dream on op.

avatar van Lexcoaster
Goed, maar volgens mij niet de beste verzamelaar van deze fijne band. Aerosmiths powerballads vind ik weinig aan, hun stevige rocknummers staan mij veel meer aan. Helaas ligt de focus bij deze verzamelaar op het eerste.

Schommelt tussen 3* en 3,5* bij mij, ik geef het het nadeel van de twijfel. Aerosmith is gewoon echt niet goed in ballads, maar dat is wel wat ze veel uitbrachten rond deze tijd en da's dus ook waar deze verzamelaar zich op richt. Aerosmtih is beter in lekker stevige rock, maar dat komt hier niet echt naar voren. Vooral hun beginperiode wordt hier helaas onderbelicht.

avatar van ricardo
Ik vind dit een perfecte verzamelaar juist, vooral omdat het reguliere albums (uit hun succesperiode in Nederland) kopen uit de jaren 80 bespaart. Voor het oude werk ben je m.i klaar met Rocks en Toys In The Attic evt nog aangevuld met Live Bootleg.

Ik heb 3 cds van Aerosmith, deze voor hun jaren 80 werk, en de beste nummers uit die periode staan op deze verzamelaar m.i zeker op. Rocks voor lekker rechtoe/rechtaan rocken uit de jaren 70, voor mij ook hun beste album. En heb nog Live Bootleg 1978, want daar staan de beste nummers van Toys en Dream On de mega hit die Aerosmith op de kaart zette op. Kun je kiezen uit jaren 70 en 80 werk, en weet je ook hoe ze in hun artistiek beste tijd live klonken.

Voor mij de beste Aerosmith verzameling als je niet alles van deze band in huis zou willen halen.