Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A (2007)

Label: Nuclear Blast

1. A Call to Arms (1:34)
  2. Riot Act (3:37)
  3. Funeral Hymn (8:38)
  4. Children of a Worthless God (8:25)
  5. As It Was, as It Soon Shall Be (5:16)
  6. The Atrocity Exhibition (10:33)
  7. Iconoclasm (7:54)
  8. The Garden of Bleeding (5:49)
  9. Bedlam 123 (8:00)
  10. Bonded by Banjo * (1:44)
avatar van sdr
sdr
max en joep schreef:
Lekker dik geproduceerd, mooi gitaargeluid, lekkere strakke riffs, flink hakwerk, mooie solo's.

Mee eens, dikke brute riffs, beukt lekker weg maar de zang vind ik erg eentonig en soms zijn de nummers nogal simpel. En toch verveelt het geen moment. Naar aanleiding van Riot Act was ik dit album gaan luisteren. Funeral Hymn vind ik het beste nummer van het album.

max en joep schreef:

Had van mij hier en daar wat sneller en agressiever gemogen hier en daar (kabbelt wel erg vaak door in mid-tempo's) maar da's verder gecht bezwaar.

Dan zal Shovel Headed Kill Machine je misschien nog beter liggen.

avatar van paulisdik
Inderdaad dat denk ik ook Dexter, vooral met heerlijke beuknummers zoals Deathamphetamine.

avatar van Devoo
Ik heb een paar nummers van dit album live gehoord, zeer sterke groep live. Ik ga nog niet oordelen over deze plaat, want ik heb hem nog niet beluisterd in zijn geheel.

avatar van Dime
Heb 'm nu opstaan.
Wat een heerlijke beuker is dit.
Moet nog wel steeds wennen aan die Dukes.
Ik ben toch meer van het Exodus met Zetro.
Maar wel een heel goed album.

avatar van Germ
Germ (crew)
Exodus beukt nog altijd geweldig, hadden afgelopen weekend op Wacken 's middags veruit het beste geluid.

Maar die nieuwe zanger is een ongelooflijke poser waar ik me op het laatst flink aan begon te ergeren.

avatar van Dexter
Wel een geweldige stem, maar toen hij uit het niets ineens iets riep van 'Osama bin Laden does not want you to be here and enjoy music or art, but he wants all of us to become muslim or die' of zoiets begon het me toch flink te jeuken. Hou het dan op de muziek. En ook erg jammer dat de huidige/originele drummer Tom Hunting de drumpartijen tijdens Deathamphetamine wel heel kut speelde. Verder een top-optreden. Tijdens die wall of death moet er toch echt iemand dood zijn gegaan

avatar van Devoo
Germ schreef:

Jep, op het begin ergerde ik me ook mateloos aan de zanger, maar na een half uurtje begon het mee te vallen.

Grindpad
Dit is echt de muziek waar ik voor ga:
vette thrash.
TOP plaat!!

Metallica heeft helemaal geen onaardige retro thrash cd afgeleverd met Death Magnetic maar DIT is thrash zoals dat hoort.
VET gitaar geluid ook en vette productie.

ik luister de plaat echt vaak.

4,5 ster

PS: wat mij betreft ook niets mis met de zang

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Heerlijk vet album met brutale riffs en geweldige solo’s. Destijds was de tandem Gary Holt en Rick Hunolt één van mijn favoriete gitaartandems maar Lee Altus (in de plaats van Rick Hunolt) doet het niet slecht. Muzikaal zit het natuurlijk dit in orde, maar van de vocale lijnen van Rob Dukes (dit is zijn tweede album) kan ik minder genieten, de zang van Paul Baloff (RIP) en Steve Souza bevallen mij beter. Children of a Worthless God is geweldig.

avatar van exodus
Ongelooflijk heerlijk album. Maar vooral ongelooflijk wat een comeback! (of 2e/3e leven met een paar nieuwelingen erin) In iedergeval Exodus maakt het ene na het andere te gekke album weer. Vroeger kon Exodus bij mij al nauwelijks kwaad doen, (Bonded by Blood, Pleasure of the flesh en Fabulous...), maar de laatste jaren omarm ik ze helemaal! Op dit album vind ik eerlijk gezegd geen één nummer slecht, het zit allemaal erg lekker in elkaar...vooral die riffs!, maar Funeral Hymn en Children of a Worthless God zijn toch wel heel erg tof! Paar keer per jaar aanschouw ik het woeste Exodus live... (Effenaar concert paar jaar terug, en 013 zomer 2008 waren de gaafste concerten in het rijtje met een te gek publiek!) Elke keer als ik Exodus live bezoek, gaat mijn persoontje himself bijna als een verslaafde naar de T shirts....op m'n tachtigste wil ik ook nog gewoon shirts van deze zeer goede Thrashband dragen!

By the way: Ook de hoes vind ik erg gaaf en lekker geheimzinnig. Waar blijft deel 2 van dit Album?

avatar van andnino
exodus schreef:

Dit jaar als het goed is, verder nog helemaal niets bekend.

avatar van Dexter
Ja, dat nieuwe album laat ook op zich wachten. Eerst hadden ze nog aangegeven dat Exhibit B ook nog in 2007 uit zou komen. Nu gaan ze dit jaar eerst in Oost-Europa touren met Nick Barker, omdat Tom Hunting op vakantie gaat. Daarna gaan ze weer een tourtje door Noord Amerika doen met Hunting, dus het zal wel van de zomer pas zijn dat ze beginnen met opnemen en eerder dan oktober hoef je het nieuwe album niet te verwachten. Nee, ze verknoeien hun tijd liever met een 'Let There Be Blood'.

Maar van de andere kant: als ze de tijd nodig hebben om B net zo goed als A te laten klinken,mogen ze gerust nog een jaartje de tijd nemen

avatar van exodus
Inderdaad hopen dat het uiteindelijk resulteert in een prachtig tweeluik! Maar eerst binnenkort de concerten weer hier in Nederland...ik hoop op beide plekken erbij te mogen zijn!

avatar van exodus
Ik ben nu het album Exhibit A alweer voor de honderdste keer aan het luisteren , en nog steeds ontdek ik goede dingen op dit geweldig mooie Thrash-album; ik vond 'm al goed, maar hij blijft maar beter en beter worden. Het nummer: The Atrocity Exhibition zelf is ook leker zeg, de sfeer, de riffs, de solo (s), verder lekker dreigend ook en vooral hoe het nummer verderop een eigen leven begint te leiden, en een beetje lekker laat pas, gemeen losbarst en die ozo authentieke verslavende Thrashriffs die hier gewoon meer hebben dan gemiddeld, en waarbij je dan maar één ding kunt doen: Wild worden! Dus deel 2 word ik nu wel heel erg nieuwsgierig naar.

Grindpad
yep, laat ex. B maar komen!

avatar van mxfnck
heb m vandaag op lp gekocht. 3 kanten met zalige riffs. Live zijn ze trouwens ook geweldig, heb na hun concert in Patronaat (2007) nog biertje gedronken met Lee Altus en Jack Gibson. Vooral die laatste is echt een toffe pik.

avatar van deathmetalhead
Children of a Worthless God heeft een mooi refrein.

avatar van Nicholas123
Waar blijft Exhibit B. nou? Ben wel klaar voor een nieuwe portie Exodus. Zeker als ze het hoge niveau van de laatste albums vast weten te houden wordt dat weer feest.

avatar van Edwynn
Wie zit te wachten op Exhibit B moet even wachten tot juni.

Zie je niet vaak, een plaat dat een hoger gemiddelde heeft dan al zijn voorgangers. Heb alleen hun eerste album..

avatar van wizard
Lange, niet heel erg complexe nummers, maar toch vervelen ze me geen moment. Voor de vocalen van de heer Dukes moet ik in de stemming zijn, voor de rest van de muziek ben ik eigenlijk altijd wel te porren.
Dit is wel muziek die je moet draaien als je alleen thuis bent: dan kan de versterker lekker ver open, en kan je pas echt gaan genieten van de agressie en smerigheid die uit je boxen komt.

4.0*

avatar van Eddie
Vanmorgen hun debuut geluisterd en nu deze. Wat me gelijk opvalt is dat de productie van deze natuurlijk veel netter is. Alleen mis ik een beetje de vibe die Bonded by Blood had. Niet dat deze plaat slechter is zeker niet, maar ik mis iets wat ik op die oude plaat wel hoor, ik kan het heel erg moeilijk omschrijven. Vocaal vind ik Paul Baloff wel beter, die klinkt veel gefreakter en extremer. Dit is zeker geen slechte plaat,mijn voorkeur gaat echter uit naar het oude werk.

avatar van exodus
De oude Bonded by Blood Exodus was opener en scherper, komt mede denk ik door dat het minder over elkaar heen gespeeld is...directer. Ook de leeftijd, de toenmalige studio en apparatuur etc. zal een grote rol gespeeld hebben. Tegenwoordig is alles zo perfect...in dit geval hebben we er gelukkig een goed album in de vorm van Atrocity...voor gekregen, maar meestal kan ik weinig met het ultra perfecte gepolijste van de laatste jaren...ik heb ook liever het oude rauwe spul allemaal uit de jaren 80 over het algemeen. Maarrrrrr Reign in Blood van Slayer bijv. leek wel een beetje een afwijkende goede perfectere productie gekregen te hebben destijds t.o.v. veel andere Thrash albums, behalve dan misschien een Master of Puppets die ook wel prof. klonk. Voor Slayer was het toen qua productie een enorme stap vooruitwaarts, en Reign in Blood was ook in dit opzicht wel opvallend goed. De nummers hadden het immers ook nodig! Maar Hellawaits vind ik by the way net zo super met zijn kerkhof productie; de film op vinyl zeg maar!

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
exodus schreef:

By the way: Ook de hoes vind ik erg gaaf en lekker geheimzinnig.

De albumhoes zoals ik 'm heb, is allesbehalve geheimzinnig. Op die van mij prijkt één of ander obsceen en gruwelijk monster (zie link):

NWOBHM: EXODUS - THE ATROCITY EXHIBITION EXHIBIT A (2007) - nwobhmbrasil.blogspot.com

Blijkbaar is deze persing minder bekend. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat men minder gecharmeerd was over deze hoes. Al met al vind ik het juist perfect passen. Ik bedoel: artwork voor metal-albums mogen best lekker extreem zijn, toch?

Over het album: mijn eerste échte kennismaking met Exodus. Naar mijn idee was Exodus altijd een beetje één van de meer ondergeschoven kindjes in trashmetal-land. Tot een vriend mij tipte op het recentere werk van de groep. En dan vooral dit album + zijn opvolger. En na eenmaal de myspace-pagina, middels het beluisteren van een aantal nummers, onder de loep genomen te hebben, kan ik alleen maar concluderen volledig weggeblazen te zijn door de kracht en verwoestende karakter van de muziek. Wat een geweldige thrash-band is Exodus!! En wat een geweldig album is deze Exhibit A. Een track als het geniale "Children of a Worthless God" mag sowiezo al beschouwd worden als een thrash-klassieker.
Maar "Children...." is niet de enige topper. Wat te denken van het rijk uitgesponnen en afwisselende titelnummer, met al die geweldige ommezwaaien, solo's etc. Of wat te denken natuurlijk van het onvolprezen "Funeral Hymn". En bij "Bedlam 1-2-3" wist ik op een gegeven moment al helemaal niet meer waar ik het zoeken moest! Vooral tijdens het compleet over-de-top gaande solo-duel tussen Lee en Gary is het smullen geblazen. Sowiezo zijn dit 2 top-gitaristen. De manier hoe de ingenieuze en avontuurlijke riffs en solo's in elkaar steken, is zondermeer indrukwekkend te noemen.
Voeg daarbij in z'n totaliteit de weliswaar niet echt afwisselende, maar wel lekker agressieve vocalen van Rob, de duidelijk hoorbare baspartijen van Jack en de brute drum-salvo's van Tom en er is nagenoeg sprake van een meesterwerk. En de productie staat ook nog eens niet als een huis, maar als een paleis.
Overigens beschikken de heren ook nog eens over een fikse dosis humor, getuige de hidden bonustrack "Bonded by Banjo", die me qua meligheid erg doet denken aan "Chicken & Corn" van Annihilators Carnival Diablos-album.

Kortom: trash-topper eerste klas en een dikke vette 4,5.

avatar van exodus
Die alternatieve hoes m.b.t. dit album die ik ook gezien via jouw link Corvis Christi is denk ik een foto van de nieuwe zanger, denk je niet? Trouwens die afbeelding zag je serieus wel op de merchandise paar jaar geleden. Maar nogmaals, de echte hoes vind ik wel mooi dus!

avatar van Dexter
De voorkant van mijn boekje is hetzelfde als de hoes van Corvis Christi. Erboven zit bij mij echter een inlay met op de voorkant (die dus ook op de voorkant van de het album is te zien) de originele cover, zoals ie ook hier staat.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
exodus schreef:

Als dat zo is, vind ik 'm er behoorlijk 'schilderachtig' uit zien ! En de manier zoals ie het album heeft volgebruld, kan het eigenlijk alleen maar afkomstig zijn van een afgrijselijk monster !

avatar van Kronos
De oorspronkelijke hoes werd meen ik ergens (in de VS?) gecensureerd. Vandaar dat het album uiteindelijk is verschenen zoals hier te zien. Maar latere persingen hebben zoals Dexter vermeld toch weer het oorspronkelijke ontwerp op het boekje zelf afgedrukt, terwijl op het kartonnetje over de jewel-case heen de officiële afbeelding te zien is.