Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A (2007)

Label: Nuclear Blast

1. A Call to Arms (1:34)
  2. Riot Act (3:37)
  3. Funeral Hymn (8:38)
  4. Children of a Worthless God (8:25)
  5. As It Was, as It Soon Shall Be (5:16)
  6. The Atrocity Exhibition (10:33)
  7. Iconoclasm (7:54)
  8. The Garden of Bleeding (5:49)
  9. Bedlam 123 (8:00)
  10. Bonded by Banjo * (1:44)
MetalDex
Het nieuwe nummer Riot Act is te beluisteren op Exodus' MySpace.
Ik ben benieuwd naar de rest 26 oktober!

MetalDex
Het volledige album kan van 15 tot 19 oktober gratis beluisterd worden op Exodus' MySpace

Las ik op Blabbermouth waar ook een filmpje bij stond van een serie waar huidige zanger Rob Dukes in de jaren '90 in speelde. Sebastian the Monkey Boy

avatar van paulisdik
Daar ga ik naar uit kijken

MetalDex
Ik heb hem nu tien keer beluisterd, en hij verveelt totaal niet. Verder heb ik geen flauw idee wat ik nu van het album vind. Aan de ene kant is het ont-zet-tend bruut, de hardste thrashriffs die ik ooit heb gehoord, aan de andere kant is het minder catchy dan de twee voorgangers.
Over een tijdje zal ik me nog eens helemaal erover uitluchten en ook een cijfer geven.

avatar van Eddie
Ben hem u nu voor het eerste aan het luisteren, zo op het eerste gehoor is hij wat sneller dan de twee voorgangers en wat minder catchy idd. Op het eerste gehoor een bijzonder bruute trash plaat.

avatar van jedimaster
Children of a Worthless God geniaal gewoon

avatar van ravenstein
Zowel in Rock Tribune als in Aardschok erg goeie besprekingen gelezen van deze cd. Blijkbaar is Exodus nu (dankzij hun 3 laatste cd's) één van dé Thrashbands geworden, waar ze vroeger een subtopper waren.
Op http://www.metal-archives.com/ (voor mij dé ultieme metalsite) zijn ze er minder over te spreken.

RobixXx
Vette Thrash plaat, aangenaam en snel
Heb niet veel van hun vorige albums, maar deze klinkt allesinds zeer vettig

MetalDex
Ik vind dit album ook een stukje minder als zijn twee voorgangers, maar nog steeds ontzettend bruut en - als je hem wat vaker beluisterd - nog redelijk 'catchy'. Ik weet nog niet hoe ik er over een paar maanden tegenaan kijk, maar op dit moment vind ik het toch één van de sterkste metal-releases dit jaar.
De extreem lage waarderingen op metal-archives is vooral te wijten aan de aandkondiging van het album. Nuclear Blast en Exodus zelf prezen dit album als an album redefining thrash metal en verkondigden this album will make all thrash fans forget about the eighties classics. Dan leg je de lat toch wel héél -om niet te zeggen onbereikbaar - hoog.
Hoewel ze aan de andere kant toch wel een beetje gelijk hebben. De riffs zijn de bruutste die ik ooit in het genre heb gehoord. Maar ik had bij dit album niet direct het gevoel van 'woooohoooooooow!!'. Nu ik nummers als Riot Act, Funeral Hymn, Children of a Worthless God en The Atrocity Exhibition beter beluister, zitten er wel redelijk veel momenten in waarop ik dat gevoel wel heb, maar nog niet over het hele album. Bij SHKM had ik dit ook, dus ik heb nog goede hoop voor dit album, het is echt een groeiertje.
Ik ben wel een beetje bedroefd dat we, naar het lijkt, voorgoed afscheid moeten nemen van typische Exodus-sound, de enigszins humoristische speedmetal die Exodus met Zetro maakte, en plaats moeten maken voor 'simpel' beukwerk. De band heeft namelijk ook bewezen dat dit perfect samen gaat, namelijk op Tempo of the Damned.

ik ben zeer benieuwd.ik ken een beetje het ouwe werk en ik heb ze vroeger op keer op dynamo gezien.het heeft mij verder nooit geboeid.ik vond het niet te pruimen.dus ik ga deze een kans geven

Ik hoorde net A worthless child of god! Klinkt zeer vet, ik download nog 2 of meer songs en misschien koop ik hem dan!

avatar van AGE-411
deze is zeker z'n geld waard hoor

MetalDex
Inderdaad, ik vind zelf Riot Act, Funeral Hymn, The Atrocity Exhibition en Bedlam 1 2 3 allemaal beter dan Children of a Worthless God. Het enige zwakke nummer vind ik nog The Garden of Bleeding, maar over het algemeen blijf ik de plaat steeds beter vinden. Grote kans om hét album van het jaar te worden voor mij.

Op mijn editie staat 10 minuten na Bedlam 1 2 3 ook nog de banjo versie van Bonded By Blood (Bonded By Banjo getiteld): hilarisch!

Orklord
Nou, deze plaat klinkt wel aardig. Alleen vind ik die nieuwe zanger echt helemaal niks. Jammer, maar helaas. Ik ga zet maar weer een oude plaat van Exodus op,

Geweldige thrash, ik geef 4.5* en je kan eigenlijk niet lager geven voor deze topband! Die zanger Rob Dukes kan er ook wat van!

avatar van c-moon
Voor het eerst aan het luisteren... en eerste indruk: FENOMENAAL VUIL SMERIG FANTASTISCH .. en "amaaai" !!!
Ik geef later wellicht een ietwat meer genuanceerdere en uitgebreidere mening.. maar ik weet al zeker dat dit schijfje nog vaak in de cd-speler zal belanden

avatar van Agony
Orklord schreef:

grappig; juist door de nieuwe zanger vind ik Exodus nu prima te pruimen, met dit album als onbetwist hoogtepunt! Wat een meesterlijk Thrash!

Orklord
Hmm een Souza en Baloff zijn naar mijn mening toch een stuk beter. Wat ik ook jammer vind bij deze plaat is dat de nummers lang zijn terwijl dat niet echt nodig was, teveel herhaling imo.

avatar van mxfnck
ik vond shovel headed killmachine en tempo of the damned wel beter. toch is deze ook heerlijk. zin om ze weer live te zien

avatar van dennisrammstein
jezus wat een album super!!

Empyrium
Heerlijk brok positieve energie, zelden zo'n comeback meegemaakt waar de muziek van het heden die van het verleden ver overtreft. Drie op een rij, Thrash van de bovenste plank. Daar kan geen Nu-Metal bandje tegenop.

MetalDex
Grappig dat dit ook de derde plaat op rij zal zijn van Exodus die op nummer 1 de metal-toplijst binnenkomt, en dat hij waarschijnlijk net als TotD en SHKM over een paar maanden er niet meer in terug te vinden zal zijn. Erg hoog Love-it-or-hate-it gehalte, blijkbaar.

avatar van AGE-411
ie zal ook wel wat zakken aangezien ie morgen bovenaan de top2007 staat en in nog andere zooi ook hoog genoteerd zal staan.

avatar van james_cameron
Uitstekend Exodus album, een perfecte samensmelting van oude thrash en moderne metal. Geen slechte song te bekennen, al vind ik de snelle songs toch verreweg het sterkst. Nieuwe zanger Dukes veegt wat mij betreft de vloer aan met zijn voorgangers, net als het hele album overigens. Laat Exhibit B maar komen!

avatar van andnino
Word bij elke luisterbeurt beter
van 4 naar 4,5*

MetalDex schreef:

Half jaar na dato nog steeds hoog genoteerd en terecht als je het mij vraagt.. de energie komt bij elke luisterbeurt nog steeds als een shovel headed kill machine over me heen Deze heeft inmiddels Slayer's Reign in Blood van de titel beste thrash plaat ooit berooft

imo

avatar van Ploppesteksel
Riot Act maar eens beluisterd & ik moet zeggen; zeker niet slecht maar ach.. Waaro moet er altijd zo'n dubbele bas inzitten ?
Dat maakt het te zwaar.. als ik zoiets 6 minuten moet aanhoren kan het voor mij niet meer.

avatar van andnino
Voor mij wel ik zie nu trouwens dat ik Reign in Blood in mijn vorige post vermeldde... dat moet 'Seasons in the Abyss' zijn : p

avatar van vin13
Trash en niks anders en dat is tevens sterkte en zwakte, goed geluid en heavy maar mist net een beetje variatie om topper te worden, nieuwste van Testament heeft mijn voorkeur maar dat is geen kritiek maar persoonlijke mening. Ik ga wel naar de Zwarte Cross om Exodus in real life te horen( 26 juli 08)

max en joep
Deze staat nu al dagen op mijn mp3 speler en ik luister hem zeker 2 keer per dag.
Wat een fijne plaat.
Lekker dik geproduceerd, mooi gitaargeluid, lekkere strakke riffs, flink hakwerk, mooie solo's.

Zelfs de "mindere" nummers, luisteren nog steeds erg aangenaam weg, simpelweg door het mooie geluid.
Goede zanger.

Had van mij hier en daar wat sneller en agressiever gemogen hier en daar (kabbelt wel erg vaak door in mid-tempo's) maar da's verder gecht bezwaar.

Heerlijke dikke thrashplaat, erg inspirerend.

Laat Exhibit B maar komen!!!
4 sterren