Heart - Greatest Hits / Live (1980)

Rock / Pop
Label: Epic

1. Barracuda (4:21)
  2. Silver Wheels (1:18)
  3. Crazy on You (4:54)
  4. Straight On (4:52)
  5. Dreamboat Annie (2:06)
  6. Even It Up (5:27)
  7. Magic Man (5:27)
  8. Heartless (5:00)
  9. Dog and Butterfly (5:20)
  10. Bebe le Strange [Live] (4:28)
  11. Tell It Like It Is (4:29)
  12. Mistral Wind [Live] (7:14)
  13. Sweet Darlin' [Live] (4:11)
  14. I'm Down / Long Tall Sally [Live] (4:16)
  15. Rock and Roll [Live] (5:56)
Wie de reguliere titels niet wil kopen, maar toch het één en ander van Heart in huis wil hebben, kan deze aanschaffen. Er zijn vaak grote bezwaren tegen verzamelaars, maar deze is een goede. Ook live doet Heart het goed. Voor zover ik weet zijn de live opnames nergens anders te vinden. Met 25 minuten moet de echte Heart-fan deze CD dus ook in huis hebben.

avatar van Jan Wessels
Tijden zocht ik naar een complete verzamelaar van Heart waar in ieder geval de hits Barracuda, Magic Man en Crazy On You op stonden. Nooit te vinden in NL tot ik op het vliegveld van Orlando in 95 deze cd tegenkwam. Prachtige verzamelaar met de complete uitvoering van Crazy On You erop met het gitaargetokkel intro. Ook live weten ze wel wat weg te zetten hoor! 4,0

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Tot voor kort had ik de eerste twee albums van Heart op vinyl, deze lag samen met Bad Animals in een bak vol vinylplaten voor 1 eur per stuk. Ik heb er geweldig in gegraaid, afgelopen 15 augustus in Lebbeke. Weeral bestaan er verschillende versies, verdere uitleg op de wiki: klik. Ik heb de Europese versie op vinyl met tien nummers, de eerste vijf zijn studionummers, de laatste vijf nummers zijn live. Deze versie geeft mij weinig voldoening, want geen Magic Man, geen Crazy On You. De covers zijn best leuk.

avatar van kaztor
Heart verkocht meer in de States, vandaar dus dat dit album daar als dubbelalbum uitkwam en in Europa als enkel album.

Ik begrijp er niets van; Wat moet je met een album waarop 1 kant een verzameling betreft en 1 kant live is...

Ik heb hier in Amerika de oude cd met deze 15 nummers aangeschaft (moet 'm nog beluisteren).
Er zijn trouwens enkele tracks van de cd weggelaten omdat toen gedacht werd dat ze niet pasten.

avatar van bikkel2
Ik heb deze ook. Overgenomen van een bevriende muzikant. Ben wat meer gecharmeerd van hun 70's werk. Natuurlijk ook wel Amerikaans getint, maar stevig, puur en overtuigend.
Ook het acoustisch getinte werk vind ik uit die periode erg sterk.
De 80er jaren van Heart vind ik een stuk minder. Té geproduceert en te gladjes naar mijn smaak.

De live nummers zijn een leuke aanvulling. Live kon de band er ook wat van.

avatar van jailhouserocker1
Live kon de band er ook wat van.

Kon? Getuige o.a. hun laatste DVD kunnen ze er nog steeds iets van! Ann heeft nog steeds die fantastische stem. Ook hun laatste 2 cd's zijn overigens top. Het jaren 80 geluid is helemaal weg en veel nummers doen weer herinneren aan hun beginjaren.

avatar van bikkel2
Ik neem het gelijk van je aan !

avatar van Kronos
Weet iemand hoe het zit met dit album dat gewoon Heart heet? Heeft dezelfde hoes maar een andere tracklist en het staat apart op Discogs. Dus niet als versie van Greatest Hits / Live, al is er heel wat overlap in de tracklist.

avatar van gaucho
Volgens mij is dit album in 1981 op LP oorspronkelijk onder de titel Heart uitgebracht. In de VS was het een dubbel-LP maar in Europa werd het als een enkele LP uitgebracht. Het was daar, met vijf studio-nummers op de ene kant en vijf live-uitvoeringen op de andere kant natuurlijk wel een verkapte verzamelaar van de Epic-jaren (van Little Queen tot aan Bebe le strange, plus het destijds nieuwe nummer Tell it like it is).

In eerste instantie werd hij in het VK en enkele andere Europese landen ook als 10 track-album op CD uitgebracht, maar in de VS beknotte men de eerste CD-release van 18 naar 15 tracks. Kennelijk slaagden ze er voor de VS-uitgave in tijdelijk de rechten van de hits van het eerste album Dreamboat Annie (te weten Magic man en Crazy on you) te verkrijgen, zodat het een echte, fatsoenlijke Greatest hits-verzamelaar werd.

Zowel de Amerikaanse als de Europese release heette altijd gewoon 'Heart'. Zo staat het ook op alle hoezen en labels, maar pas bij de Amerikaanse CD-release staat op de zijkant 'Greatest hits/Live'. Dit schrijft Discogs zelf bij de Amerikaanse versie: 'Although the title of the labels and jacket simply reads "Heart", this album is known universally as "Greatest Hits/Live". This entry is for the 18 track LP/Cassette and 15 track CD version. The 10 track version (compiled for the European market) should not be filed here.'
Ik vind het allemaal wel dezelfde release, maar ik begrijp wel dat Discogs het vanwege de overzichtelijkheid als twee aparte entry's heeft opgenomen.

Die 15 track-CD was een van de eerste CD's die ik destijds kocht. Speciale import uit de VS, weet ik nog. De prijs zal niet mals geweest zijn, ik denk rond de 45 gulden...

Ik zie nu pas dat die Amerikaanse LP met achttien tracks ook de mij verder onbekende song Hit single/Strange Euphoria bevat. Een wonderlijke geluidscollage, waarvan ik wel begrijp waarom ze die hebben weggelaten op de CD. Dit is kennelijk het verhaal erachter...

avatar van gaucho
Het valt me zojuist op dat mijn vroege Amerikaanse CD op de zijkant alleen ‘Heart - Greatest Hits’ vermeldt. Geen enkele indicatie van de term ‘Live’. Het is me daarom een raadsel waarom dit album volgens Discogs algemeen bekend staat als GH/Live. Misschien om verwarring te voorkomen met dat andere album dat simpelweg Heart heet: de studioplaat uit 1985.