Róisín Murphy - Hit Parade (2023)

Ierland

6. Spacetime (0:30)
  7. Fader (4:23)
  8. Free Will (6:22)
  9. You Knew (7:16)
  10. Can’t Replicate (7:28)
  11. Crazy Ants Reprise (1:28)
  12. Two Ways (4:26)
  13. Eureka (4:43)

avatar van remcodurez
Mijn favoriete (nog actieve) zangeres werkt deze keer samen met een van mijn favoriete producers DJ Koze. Ze deden dit al eerder op het laatste album Knock Knock van DJ Koze waarop oa de geweldige single Pick Up en het geweldige Illumination stond.

Na de eerste twee sterke singles gehoord te hebben, kan het hier ook al niet meer fout gaan!

Voor de überfans wellicht interessant om te weten: de deluxe 2lp gekleurde uitgave, o.a. verkrijgbaar via de website van ons Róisín, bevat een bonusnummer die alleen op die editie uitkomt, dus niet via streaming, reguliere lp/cd etc.

avatar van VladTheImpaler
CooCool en The Universe zijn allebei chille nummers om de voetjes voorzichtig van de vloer te halen terwijl het zonnetje lekker schijnt. Alleen die vervormde stemmen in The Universe zijn nogal irritant.

avatar van Mausie
Niveau van de singles gaat omhoog, You Knew is echt een heerlijke slow burner. Meer een DJ Koze track qua sound. Die eindbaas laat het ook zelden afweten hè.

Zalige track!

avatar van Blitz!
Fader is echt top met een ronduit geniale videoclip
September wordt een leuke maand met album releases van Romy, Kylie én Roisin.

avatar van davevr
Met heel die wokewar bezig waar Roisin, toch een beetje een darling van de LGTQI scene, nu in het midden van staat vraag ik me af wat het effect gaat zijn op de verkoop en de "gradings"

Coocool was mijn zomerhit voor bij BBQ's. Lekkere nummers voor die nazomer.

avatar van MarkS73
davevr schreef:

Coocool was mijn zomerhit voor bij BBQ's. Lekkere nummers voor die nazomer.

Ik snap niet dat bekende mensen überhaupt nog aan sociale media doen. Een verkeerd gevallen opmerking of mening en je carrière is voorbij...

MarkS73 schreef:

Dat is inderdaad ook zo een opmerking dat ik dacht : Ah ja, nu zoek je het zelf. Was JK Rowling geen goed voorbeeld Als ik haar was zou ik ook gewoon vertrekken bij Ninja Tune, wie heeft een platenfirma nodig die je mee onder de bus gooit.

avatar van MarkS73
davevr schreef:

Het blijft een enge ontwikkeling, iedereen die een mening heeft die niet past in het tijdsbeeld en het waagt die te ventileren raakt ineens alles kwijt. Er is totaal geen ruimte voor discussie meer.

MarkS73 schreef:

Het is een gebrek aan inleving, aan begrijpen dat andere meningen ook moeten kunnen, dat soms mensen tijd nodig hebben en dat je niet moet verwachten dat alles vandaag op morgen gaat veranderen. Dat sociale media een plaats is waar een absolute minderheid schreeuwers proportioneel teveel aandacht krijgen. Lange tenen alom.

avatar van Minneapolis
Die uiterst relaxte en groovy Moodymann remix van What not to do zorgt wel voor het risico dat de album versie tegen gaat vallen.
Die hoes blijft grappig. Ik heb me er niet in verdiept, maar ik neem aan dat de trend van het strak trekken en opspuiten hier op de hak genomen wordt? Mooi geworden, goed gelukt.

avatar van Joy4ever
De albumhoes is echt afstotelijk. Wat vinden de "fans" hier van?

Joy4ever schreef:
De albumhoes is echt afstotelijk.

Is dat niet de bedoeling?

avatar van Fathead
Deze hoes is volgens mij een pop die Barbapapa bij Christine Le Duc heeft besteld.

Fathead schreef:

Een paar verticale strepen over jouw avatar had jouw post helemaal compleet gemaakt.

avatar van remcodurez
Zoals Minneapolis reeds aanhaalt zit er wel wat maatschappijkritiek verdoken in de artwork. Gelukkig mag er wel nog een mening gegeven worden zolang het creatief/esthetisch verpakt wordt.
Dus ja ik ben wel te vinden voor deze hoes, die zich afzet van de standaard en daardoor direct een iconisch karakter heeft. Het hoeft niet altijd 'mooi' te zijn.

avatar van remcodurez
Nog wat gegoocheld en kwam erachter dat het artwork een gevolg is van de samenwerking tussen grafisch vormgever Bráulio Amado, met wie ze eerder samenwerkte en kunstenares Beth Frey en haarzelf. Het is duidelijk dat Beth Frey een sterke inbreng had met haar uitgesproken werken.

Minneapolis schreef:

Heeft ergens een Grace Jones vibe die remix

Heeft ergens een Grace Jones vibe die remix

Inderdaad. Ik had precies dezelfde gedachte.

Album staat helaas niet op Tidal en mijn spotifietsband is lek

En die reclame voor die Moodyman-mix doet me erg weinig. Moodyman zit wat mij betreft in dezelfde avoid-zone als de hier even populaire DJ Koze.

Mjuman schreef:
Album staat helaas niet op Tidal en mijn spotifietsband is lek

Is pas vrijdag uit, alles al uitgegeven staat wel op Tidal, laatste EP. Dit is Roisin Murphy samen met Dj Koze btw

Mjuman schreef:

Zonde...

remcodurez schreef:

Zonde...

Ik wil het album nog wel horen voor een afgewogen oordeel, maar de twee genoemden pissen imo regelmatig te ver naast de funk-pot waarmee ik zelf de jaren '80 (en eind jaren '70) ben opgegroeid. Funk is Serious business Bij de Total-compilaties word ik altijd knap chagrijnig van de bijdragen van Koze.

avatar van Slowgaze
davevr schreef:

Ik snap niet helemaal waarom ze het nodig vond om dit online te gooien (maar dat is vaker zo bij dergelijke gevoelige onderwerpen, of het nu links of rechts dat hapt; echt niet alleen de 'woke' - wat dat inmiddels ook moge betekenen - heeft lange tenen). Die streek van Ninja Tune is inderdaad niet heel cool, maar aan de andere kant: haar zes solo-albums tot dusvers verschenen op vijf verschillende labels. Of haar verkoopcijfers moeten echt dramatisch zijn, of ze moet zelf ook niet de gemakkelijkste zijn.

Slowgaze schreef:

Vijf verschillende labels valt in praktijk nogal mee de meesten (incl EMI inmiddels) schuilen onder de Universal paraplu. Ninja Tune is onafhankelijk, en BMG natuurlijk een van de andere big boys. Het zal ook afhangen dat men niet goed weet waar haar te plaatsen: pop, dance - u zegt het maar

Over die rel heb ik - late on the party - niets gelezen, dusz linkje wordt gewaardeerd

avatar van Minneapolis
Niet de beste campagne aller tijden vlak voor een release. Wat voor goeds heeft Twitter ons eigenlijk ooit gebracht? Ik denk dat ik het, zoals gewoonlijk, maar gewoon bij de muziek houd.

avatar van davevr
Dit is een beestig goede plaat. Sta ik achter haar views? Nope. Maar als je hier kritiek op levert en er niet naar luistert omwille van bepaalde gedragingen van de artiest stop dan maar met te luisteren naar Led Zep, Bowie en al die 70s idolen die met te jonge meisjes in bed doken, quasi alle reggae en ragga, die diep christelijke soulartiesten (en Prince), MJ, 80% van de hiphopscene en ga zo maar verder.

Over de muziek : dit is niet normaal goed.