Robyn - Robyn (2007)

Zweden
Pop / Dance
Label: Konichiwa

1. Curriculum Vitae (1:54)

met Swingfly

2. Konichiwa Bitches (2:40)
  3. Cobrastyle (4:10)
  4. Handle Me (3:47)
  5. Bum Like You (3:44)
  6. Be Mine! (3:28)
  7. With Every Heartbeat (4:13)

met Kleerup

8. Who's That Girl (3:48)
  9. Bionic Woman (Interlude) (0:18)
  10. Crash and Burn Girl (3:36)
  11. Robotboy (3:30)
  12. Eclipse (3:31)
  13. Should Have Known (4:00)
  14. Anytime You Like (3:51)
  15. Jack U Off * (2:14)
tuktak
ahh een re-release uit 2005 zie ik. vroeg me al af waarom de tracklists zo op elkaar leken. er zitten wel wat veranderingen in ten opzichte van 2005, maar omdat ik dat album niet ken kan ik daar niets zinnigs over zeggen.
robyn heeft eigenlijk best een grappig plaatje afgeleverd, zeker gezien het feit dat dit eigenlijk uit 2005 komt. de beats zijn nl best 2007, beetje electro en french house invloeden.
in potentie niet eens heel commercieel klinkend, en daardoor best apart om te luisteren. toch is de houdbaarheidsdatum niet echt heel erg lang vrees ik. maar daar kunnen de 2005-versie-luisteraars meer over zeggen denk ik.

avatar van Droid
Tja, dat komt door "With Every Heartbeat". Die gooit nu hoge ogen in engeland en is nu ook 3FM megahit. Vreemd nummer trouwens, wel fascinerend, maar komt nooit tot een hoogtepunt....

avatar van Equinox
Droid schreef:

"With Every Heartbeat" bevat geen standaard opbouw en heeft door de opzwepende beat wel wat weg van een progressive trance nummer. Het echte hoogtepunt ontbreekt, maar toch vind ik het een goed nummer. De single heeft op nummer 1 gestaan in Engeland en is al een tijdje op 3FM te horen.

avatar van Zwammer
Jammer ja, het is niet te hopen dat de andere radiostations het ook op pikken want dan wordt er weer een lekker nummer naar de knoppen geholpen doordat het veel te vaak gedraaid wordt..
Wity Every Heartbeat is echt één van m'n favoriete nummers uit 2006, net als Robyn's Dream On trouwens.. waarom staat die er niet op?

avatar van swoon
Ik vind with every heartbeat echt rommel van de bovenste plank. Ik snap echt niet dat dat een hit is geworden, maar ja, het zal wel aan mij liggen, zeker.

avatar van Dystopia
Who's That Girl is wel aardig, geproduceerd door The Knife.

avatar van luc011190
Dystopia schreef:
Who's That Girl is wel aardig, geproduceerd door The Knife.

Hmmm dat wist ik niet. Verder vind ik dit wel fijne artieste, die zich blijkbaar goed leent voor remixes. In dat opzicht een beetje vergelijkbaar met Annie.

Fijne clip: http://www.youtube.com/watch?v=BdJS4x12mqA

Vind het een beetje Kate Bush-erig zelfs.

Ik Ken alleen maar Konichiwa Bitches en vond die wel aardig klinken, is de rest van het album vergelijkbaar ?

avatar van riiiiiiiii
bwa, het album varieert erg. volgens mij is konichiwa bitches een van de beste. maar de rest is ook érg goed!

avatar van freitzen
herman schreef:
Vind het een beetje Kate Bush-erig zelfs.

Ik hoorde hier laatst een nummer van op Q-Music (was niet mijn keus, zat bij iemand anders in de auto ) en ik dacht...

Is dit nou Kate Bush? Dan zit ze weer in een forse carrieremove, dat zal vast niet...

Later op TMF gezien dat dit gelukkig inderdaad niet zo was.

swoon schreef:

Idd. Ik vond het wat een vreemd nummer in het begin, maar ik ben er nu verslaafd aan. Uitstekend dancevloermateriaal!

swoon schreef:

Het wordt elk uur op Radio 538 gedraaid, daarom is/wordt het een hit.

zo gaat het jammer genoeg met wel meer liedjes

avatar van Nickstbo
Hij is toch nog niet uit hé , deze ?
Ik dacht dat hij deze vrijdag uitkwam

avatar van Nickstbo
Wordt idd al snel saai

Lost Highway
Vind with every heartbeat ook een erg fijn nummer, maar het feit dat dit nu ook op onze Belgische en Nederlandse rommelstations gedraaid wordt doet het inderdaad geen goed.
Maar een grote hit wordt dit toch niet hoor, daarvoor is het nummer net iets té goed ( ok geen wereldnummer maar wel te leuk om top 5 te halen.)

Edit : En dus word je nieuwschierig, ga je wat Youtuben en zie je Konichiwa Bitches. Wat een draak van een nummer, lijkt wel Gwen Stefani
Interesse meteen verdwenen.

tuktak
het nummer wordt er niet anders van toch als het veel gedraaid wordt?

Lost Highway
tuktak schreef:
het nummer wordt er niet anders van toch als het veel gedraaid wordt?

Nee, maar zelfs de mooiste nummers kan je kapot draaien; als je het zo een keer of 3/4 per dag moet horen. Er zijn mensen die een nummer 10 keer na elkaar kunnen beluisteren, dat is echt niet aan mij besteed. Het enige nummer dat ik wel eens twee keer na elkaar draai is Some kind of stranger van TSOM. Een regulier album hoef ik ook maar één keer per dag te horen, ookal betreft het een nieuwe aankoop.
Muziek moet zijn magie behouden.

avatar van freitzen
Lost Highway schreef:

(Niet dat dit iets met dít album te maken heeft, maar ik zag deze opmerking staan en ik moest even zeggen dat ik dit ook heb...)

15. Jack U Off [UK Bonus Track] *

Had een leuk plaatje verwacht vanwege With Every Heartbeat, die ik toch erg fijn vind. Maar het begint iig al tenenkrommend slecht met die rare intro. Konichiwa Bitches vind ik ook heel heel erg. Ik heb denk ik geen zin meer om verder te luisteren

edit: Who's That Girl is niet slecht!

avatar van Pinsnider
Jaaaaaa!!!! Gerechtigheid!!!!! Eindelijk de doorbraak buiten Zweden!!!!
De plaat uit 2005 was al niet mis, maar nu is er aan sommige liedjes wat geschaafd en is de trackvolgorde vloeiender geworden zodat alles nu een sterkere eenheid vormt.
Daarnaast is de drie-eenheid Be Mine, With Every Haertbeat en Who's That Girl misschien wel het sterkste popliedjes-trio van de laatste tien jaar!!!
En wat ik nog steeds zo bijzonder vindt aan Robyn: Ze is arrogant, zelfverzekerd, brutaal, maar ook gevoelig, onzeker, humoristisch en vol zelfspot. Vooral deze laatste eigenschappen missen collega's in het genre nog wel eens...
Luister alleen al eens naar de tekst van het intro!
Hulde!!!

avatar van T.O.
Mooi nummer, dat With Every Heartbeat, kan niet anders zeggen. Had geen idee dat het zoveel gedraaid werd overal trouwens.

Wel errug repetitief.

SAAAI?! dit album is een van de minder saaiste van de laatste jaren! erg apart album, en heeft misschien paar luisterbeurten nodig.. maar uiteindelijk toch een 5 waard!

fastpulseboy
Kos schreef:
15. Jack U Off [UK Bonus Track]

prince cover? en niet mooi of zo kos? of ben je van de ggggrrrristenunie kan je niet tegen het geschreven zien van seksuele handelingen...

Super trieste titel.

avatar van Pinsnider
Over bonusnummers gesproken: Op haar vorige plaat (Don't Stop the Music) staat een zweedstalige bonustrack (Regn Tunga Skyar) die ik iedereen warm kan aanraden: een soort jazzy-nachtclub-chanson. Schitterend! (En voor de titel hoeft u het niet te laten )

avatar van riiiiiiiii
heb haar gisteren gezien in Brussel..
man, man, man..
ik kan sterven als een gelukkig mens!