The Opposites - Begin Twintig (2007)

Label: Top Notch

1. Hol van de Leeuw (2:18)
  2. Vandaag (3:41)
  3. Jouw Pijn, Mijn Pijn (3:17)

met Esha

4. Jonge Ondernemer (2:49)
  5. Sjonnie & Anita (4:31)
  6. LowLife (3:25)
  7. Outsider (4:24)
  8. South Africa (0:50)
  9. 't Gaat Maar Door (3:32)
  10. Dom, Lomp & Famous (3:43)

met Dio en Willie Wartaal

11. Me Nikes (2:50)

met Sef

12. Leven Is een Droom (3:38)
  13. Jij Niks Ik Alles (3:25)
  14. Voor Mij (3:38)

met EliZe

15. Fokt Op (4:26)

met Junior

16. Allemaal Veranderd (4:04)
  17. Van de Top Naar de Underground (3:30)
  18. Zij aan Zij (3:59)

met Esha

19. Kom Nie Hier (4:09)

met Kempi

20. Geen Klasse, Geen Style (4:19)

met Reverse

AzurixXx schreef:
Ik ben het er sowieso mee eens! Gewoon echte waardeloze troep. Ik moet echter wel zeggen dat ik "Dom, Lomp & Famous" best wel een lekker nummer vind! Maar voor de rest...

Whaha je spreekt je echt zo tegen man. Dom Lomp en Famous is heeft denk ik nog het minste inhoud van allemaal.

Of mag je alleen een track maken zolang er een boodschap inzit, of diepgang.

avatar van Statiegeld
dusso schreef:

Of mag je alleen een track maken zolang er een boodschap inzit, of diepgang.

Dat wil hij toch helemaal niet suggeren. Hij vind het troep zonder inhoud maar Dom, Lomp & Famous wel een lekker nummer. Volgens mij ben jij degene die wil zeggen dat een nummer alleen lekker kan zijn als het een beetje inhoud heeft.

Ik vind Dom, Lomp & Famous ook best nog een redelijk nummer. Die orgelsample is natuurlijk erg lekker en in combinatie met de clip kan er ook nog best wel om lachen.

avatar van MacManus
Dom Lomp en Famous vind ik toch wel erg leuk Heb ook weinig met de diepere teksten in hiphop. Album is verder redelijk belabberd, geen nummer die me is bijgebleven verder na 1 luisterbeurt, misschien luister ik het nog een keer, voor nu blijft het bij Dom Lomp en Famous. Indd soort Beastie Boys clip, klopt het toch dat we hier altijd 10 jaar achterlopen Ach heeft ook zijn charmes.

@ Statiegeld. Je moet ook lezen wat hij quote.:
NL-talige commerciele TROEP zonder inhoud.

Ik vind om lomp en famous wel zo een opgehyped nummer trouwens, en overgewaardeerd. Vond ik Geen Klasse, Geen Stijl wel wat vetter. Jij niks, Ik alles blijf ik dopeste track vinden.

avatar van AzurixXx
dusso schreef:

Kerel, er hoeft geen inhoud in een lied te zitten om het lekker te laten klinken.. Oké, de beats zijn vrij simpel maar het klinkt toch wel lekker. Misschien komt het wel gewoon door Willy !

avatar van -SprayIt-
Ik vind deze plaat wel enige variatie hebben.
Ik ben persoonlijk niet egt gek van het zinloze geouwehoer als Watskeburt achtige Dom lomp en famous shit..maar als je het met een knipoog bekijkt, en gewoon lkkr wil flowen.. ist best wel ok. De beat is wel fijn..
Vind wel dat ze een beetje zielig doen over hoeveel bier ze wel niet drinken.. ze halen volgens mij ook nog eens naar de Underground.. terwijl kempi op hun album staat..
De nummers zijn best oke.. maar van echte kwalitatieve nederhop hebben ze geen spreekwoordelijke kaas gegeten.

Me nikes, van de top naar de underground, sjonnie en anita, Hol van de leeuw... goed genoeg om het album aan te zetten.

geef et een 4 maar denk dat ik naar 3.5 ga

AzurixXx schreef:

Joh. Daarom spreekt hij zich zo tegen. Hij noemt het toch commerciele inhoudlose troep, maar hij vind Dom Lomp en Famous wel een leuk nummer.

avatar van AzurixXx
dusso schreef:

Het leek er op alsof je het tegen mij had Je hebt je quote denk ik verkeerd aangepakt

avatar van -SprayIt-
gewoon egt goed..sorry:P

kom nie hier, geen klasse geen style, lowlife, me nikes..
egt fijn vind ik..sorry

avatar van VforVictor
-SprayIt- schreef:

volgens mij begrijp je het nummer verkeerd; ze rappen juist over het feit dat ze nu aan de top staan maar zich nog steeds in de underground begeven.

ik ken deze lui totaal niet, de muziek ook niet, maar ik moet zeggen dat ik net in een deuk heb gelegen om hun inzending voor het nieuwe volkslied 'dikke lul, drie bier'...
Prachtig. goeie tekst, mijn stem hebben ze.
2 geniale momenten;

niks multicultureel, gewoon een grote hutspot

en

ik chill 'em met mn vinger in de dijk

Je moet et in de context horen, maar zeer goed gevonden dit !

avatar van waxs
Jah ik vond het ook echt een leuk volkslied. Vond de rest allemaal erg afgezaagd en totaal niet bij de tijd. Puik werk, dat moet je ze nageven.
Jammer dat Fransje heeft gewonnen, die zagen we absoluut niet van te voren aankomen. Alle tokkies zullen aan het eind van de maand wel een toren hoge telefoon rekening ontvangen.

avatar van oruiz
oruiz schreef:
zo zeg ik verhoog naar een 4.... help?

ik help je niet hoor. dikke.

avatar van oruiz
Freekje schreef:
Dom, Lomp en Famous wat een heerlijk nummer, echt te prachtig

dank je

rico-bballer
Ze hebben humor.

Vanochtend zag ik hun optreden bij de TMF awards, wat was dat slecht terwijl de studio opnamen toch wel leuk zijnn.

Mezelf
Goed album, sterke flows en veel diverse, sterke producties. Het is geen diep muziek, gewoon makkelijk te luisteren en om op te chillen, mensen die wat anders willen moeten niet huilen maar gewoon andere muziek checken, stop die haat. 3,5 sterren

avatar van Stapler
Ik heb me bijgesteld.
Bij mijn vorige reacties maakte ik ze nogal zwart en dat deed ik omdat ik gehoopt had dat ze de wat serieuzere kant op zouden gaan.
En dus op die manier beter van hun talent gebruik te maken.
Maar bij nader inzien zijn ze vooral goed in domme ouwehoertracks te maken en dat doen ze dan ook vaak genoeg op dit album.
Wat dat betreft zijn ze geslaagd.

Ik heb nog niet alles beluisterd vandaar geen cijfer.

Mezelf
Er zitten ook echt wel een handvol "serieuzere" nummers op hoor.

Onder andere Outsider, Vandaag, Voor Mij, Zij Aan Zij, Fokt Op en Allemaal Veranderd vind ik redelijk serieus...

avatar van Stapler
Ja, maar toch.
Je geeft zelf ook al aan dat het geen diepe muziek is.

avatar van Madill
die mannen houden het real en vind hun shit wel lachen

Stapler schreef:
Ja, maar toch.
Je geeft zelf ook al aan dat het geen diepe muziek is.

Mwa wat is "diep"? Ik vind die nummers toch wel redelijke stof om eens over na te denken, juist de balans tussen dit soort nummers en de pure gein zoals Dom, Lomp & Famous vind ik juist zo goed aan dit album, er is van alles wat, maar dan wel in dezelfde stijl.

zeker dope album South Africa is wel lol
maar Allemaal verandert
Dom Lomp en Famous
kom nie hier
zijn ook goei nummers hoor

avatar van aphexfreak
Ik luister normaal geen nederlandse hiphop, maar dit klinkt wel leuk.

avatar van Ploppesteksel
Inderdaad, sterk album !
Favorieten: Hol van de Leeuw, Vandaag, Lowlife & Dom, Lomp & Famous!. Sjonnie & Anita, Jou Pijn Mijn Pijn & Leven is een Droom zijn ook zeer goede nummers. Vooral de eerste helft is dus sterk.

avatar van Timo710
Zat deze gisteren nog met mijn broer te luisteren, onze conclusie? hij is als een album beter, maar het vorige album had toch mijn favoriet ('je kan niks doen') het album heeft een paar goede, een paar aardige en een paar benedenmaatse tracks. Daarmee kom ik op een 3,0 uit.

tuktak
leuk albumpje, leuke commerciële beats ook, klinkt allemaal best professioneel allemaal. het concept wat the opposites bieden is gewoon een kloppende.

avatar van Ploppesteksel
Sommige nummers zwakken toch wat en ik herzie mijn mening qua favoriete nummers toch sterk.
Vandaag, Outsider, South Africa, Lowlife & Allemaal Veranderd zijn de uitschieters.

Goeie nummers in de meerderheid, maar toch 2 á 3 nummers die niet op het album passen.

avatar van T.A.
Eerlijk, die beat/muziek van kom nie hier is wel strak.