Elvis Presley - The Dutch Collection (2007)

Label: RCA

1. Suspicious Minds (4:33)
  2. Always on My Mind (3:39)
  3. In the Ghetto (2:58)
  4. Are You Lonesome Tonight? (3:07)
  5. An American Trilogy (4:14)
  6. Can't Help Falling in Love (3:01)
  7. Jailhouse Rock (2:36)
  8. Love Me Tender (2:43)
  9. My Boy (3:20)
  10. It's Now or Never (3:16)
  11. My Way (3:50)
  12. I Just Can't Help Believin' (4:35)
  13. Wooden Heart (2:03)
  14. Blue Suede Shoes (2:01)
  15. (You're the) Devil in Disguise (2:21)
  16. If I Can Dream (3:11)
  17. The Wonder of You (2:36)
  18. Burning Love (2:58)
  19. Don't Cry Daddy (2:48)
  20. Crying in the Chapel (2:25)
  21. Return to Sender (2:10)
  22. One Night (2:34)
  23. You've Lost That Loving Feeling (4:23)
  24. How Great Thou Art (3:30)
  25. Don't Be Cruel (2:02)
  26. Bridge Over Troubled Water (4:11)
  27. You Gave Me a Mountain (3:18)
  28. (Let Me Be Your) Teddy Bear (1:47)
  29. Memories (3:07)
  30. Just Pretend (4:05)
  31. (Marie's the Name) His Latest Flame (2:08)
  32. A Little Less Conversation (3:33)
  33. Heartbreak Hotel (2:10)
  34. Guitar Man (2:17)
  35. (Now and Then There's) a Fool Such as I (2:38)
  36. Polk Salad Annie (4:45)
  37. Kiss Me Quick (2:50)
  38. Viva las Vegas (2:26)
  39. You Don't Have to Say You Love Me (2:31)
  40. That's All Right (1:57)
  41. Loving You (2:14)
  42. I'll Remember You (4:08)
  43. Don't (2:50)
  44. All Shook Up (1:59)
  45. Suspicion (2:37)
  46. Kentucky Rain (3:19)
  47. Such a Night (3:01)
  48. Hound Dog (2:15)
  49. I Can't Stop Loving You (2:30)
  50. Are You Lonesome Tonight? [Laughing Version] (2:47)
avatar van Peter88
De zoveelste verzamelaar van Elvis. Maar bijzonder omdat het een speciale Nederlandse verzamelaar is. En net als 30 # 1 Hits van 5 jaar geleden is deze verzamelaar niet echt overbodig, aangezien hij nu op 1 in de Album Top 100 staat. En terecht

avatar van rudiger
een beetje Elvis fanaat heeft deze zooi allang in huis , dit vind ik pure geld klopperij , als je nog niets bezit van deze grootheid ( volgens mij is dat niemand ) , dan is het wel intressant om dit te kopen .

avatar van Peter88
Toch vreemd dat er weinig mense op dit album stemmen, aangezien het zo hoog staat in de Album Top 100. Ok, het is dan wel de zoveelste verzamelaar van Elvis, maar je zou denken dat er weer een nieuwe generatie is die door deze CD Elvis ontdekt.

Al die Dutch Collections die er allemaal zijn.....
Nederland probeert ook altijd een extra slaatje te slaan uit artiesten.

avatar van Thunderball
Met dit verschil dat wel de Nederlandse fans op de nr's hebben kunnen stemmen die er op moesten komen.

Deze cd is in deze samenstelling dus ook alleen hier uitgebracht, dus dat maakt hem toch wel weer uniek en een leuk hebbedingetje!

EVANSHEWSON
kaztor schreef:
Al die Dutch Collections die er allemaal zijn.....
Nederland probeert ook altijd een extra slaatje te slaan uit artiesten.

Vind ik ook. En er zijn véél betere en completere verzamelaars van Presley uitgekomen.

Beste koop : The complete Fifties/Sixties/Seventies Masters, die moet je eigenlijk hebben!

avatar van laboomzaa
nix mis mee!!!

avatar van LucM
Er zijn van Elvis al zoveel compilaties verschenen dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Zelf heb ik vollediger compilaties van Elvis dan deze, maar iedere zichzelf respecterende muziekliefhebber MOET iets van Elvis in huis hebben.

avatar van bikkel2
IK ben het met je eens LucM . De man heeft zoveel betekenis gehad voor de pop/rock muziek dat je wel iets moet hebben.
Deze verzamelaar deugt gezien de tracklijst . Veel pareltjes staan genoteerd.
En als je niet heel veel met Presley bezig bent , is het onbegonnen werk om er nuttige compilatie's uit te pikken. Er is zo veel uitgebracht van de man.
Deze lijkt mij aardig in orde , en met de lachversie van Are You Lonesome Tonight erop.

Hmmm, ik dacht dat ik The Essential Elvis Presley had gekocht, maar die tracklist bleek anders te zijn, dus dacht ik dat het The Dutch Collection was, maar die van mij begint inderdaad met Suspicious Minds, maar gaat vervolgens verder met Blue Suede Shoes en Jailhouse Rock. Welke verzamelaar heb ik nu in godsnaam te pakken?

avatar van Elvis Hitchcock
Toch staan er iets te weinig Rock And Roll-nummers op deze cd, hier is Elvis vooral van zijn rustige kant te horen. Niet dat ik iets tegen sentimentele liedjes als Can't Help Falling In Love, My Way en Always On My Mind heb, maar Elvis blijft toch The King Of Rock And Roll.

Music & Me
Elvis Presley - The Dutch Collection

Ja, ik ben niet echt een Elvis fan te noemen, maar zo op zijn tijd vind ik het toch leuk om hem te horen, was echt een geweldige zanger. Ik heb deze cd dan ook in huis maar heb er zelf een verzamelaartje van 1 cd bijgebrand. Ik ben niet echt een Rock/Rock&Roll fan daarom neig ik meer naar zijn rustigere nummers.

Mijn favoriete Elvis nummer 'Pledging My Love' staat er helaas niet op, maar die staat op geen enkele verzamelaar geloof ik. waarschijnlijk zijn de meeste mensen het ook niet met mij eens dat het een geweldig nummer is.

Erg leuk is de live versie van 'Are You Lonesome Tonight?' op deze cd. Als ik mij goed heb laten inlichten is dat van een optreden uit 1969. Elvis maakt een grapje in zijn nummer en hij vind het zelf helemaal geweldig en schiet in de slappe lach, die versie kan ik blijven luisteren. Het mooie is dat hij prachtig blijft zingen.

Ik zou graag het beeldmateriaal van dat optreden zien, maar kan het nergens vinden helaas. Het zou op Youtube moeten staan, maar dan blijkt het ineens een ander optreden, zo proberen ze denk ik een hoop viewers te krijgen.

Deze cd krijgt van mij 3** omdat gewoonweg niet alles aan mij besteed is. Maar met een zelf samengestelde cd kan ik Elvis blijven luisteren. En al die nummers (op een enkele na) staan op deze cd. Voor de goede orde, ik heb deze cd wel in zijn geheel gehoord.

Elvis Presley - The Dutch Collection 3***