Aerosmith - Greatest Hits (2023)

Label: Capitol

1. Mama Kin (4:25)
  2. Dream On (4:25)
  3. Lord of the Thighs * (4:14)
  4. Same Old Song and Dance [Single Version] (3:01)
  5. Train Kept a Rollin' * (5:33)
  6. S.O.S. (Too Bad) * (2:51)
  7. Seasons of Wither (5:03)
  8. Walk This Way (3:39)
  9. Big Ten Inch Record * (2:13)
  10. Adam's Apple * (4:34)
  11. Sweet Emotion (4:34)
  12. Toys in the Attic * (3:05)
  13. Combination * (3:38)
  14. Nobody's Fault * (4:18)
  15. Home Tonight * (3:15)
  16. Back in the Saddle (4:40)
  17. Last Child * (3:26)
  18. Bright Light Fright * (2:20)
  19. Draw the Line (3:23)
  20. Kings and Queens [Single Version] * (3:48)
  21. Let the Music Do the Talking * (3:46)
  22. Run-D.M.C. - Walk This Way * (5:09)

met Steven Tyler en Joe Perry

23. Hangman Jury * (5:34)
  24. Dude (Looks Like a Lady) (4:21)
  25. Rag Doll [Live] (4:13)
  26. Angel [Single Version] (4:04)
  27. Monkey on My Back * (3:57)
  28. What It Takes [CHR Single Edit] (4:06)
  29. Water Song / Janie's Got a Gun (5:32)
  30. Going Down/ Love in an Elevator (5:39)
  31. The Other Side * (4:05)
  32. Livin' on the Edge [CHR Edit] (5:41)
  33. Amazing [CHR Single Edit] * (4:13)
  34. Get a Grip * (3:58)
  35. Cryin' (5:07)
  36. Eat the Rich * (4:10)
  37. Crazy [Radio Edit] (4:03)
  38. Falling in Love (Is Hard on the Knees) * (3:26)
  39. Pink (3:54)
  40. Nine Lives * (4:01)
  41. I Don't Want to Miss a Thing (4:56)
  42. Jaded (3:34)
  43. We All Fall Down * (5:13)
  44. Just Push Play [Radio Remix] * (3:10)
avatar van lennon
Fijn,

weer een verzamelaar van de heren.. want die hadden we nog niet

En het is nou ook niet zo dat ze na de laatste collectie, nog een handvol hits hadden die deze completer maakt... Bijzondere release dus.

avatar van vielip
Nou inderdaad! Totaal overbodig.

avatar van gaucho
Ja, dit is wel een schoolvoorbeeld van een release die helemaal niets toevoegt. Vooral ook omdat de laatste paar albums er zeer bekaaid afkomen. Zo te zien niks van Honkin' on bobo en alleen We all fall down komt van Music from another dimension (2012). Daarmee is het toch nog een carrière-omspannende verzamelaar, en zo zullen ze deze dan ook wel aan de man brengen.

Tuurlijk, deze dubbelaar voegt het beste uit de CBS-jaren en de Geffen-periode samen, maar dat hadden we op een eerdere verzamelaar toch ook al eens gezien? Niks nieuws onder de zon dus.

Een aanwijzing over het hoe en waarom van deze uitgave is vermoedelijk het label: Capitol. Het was mij ontgaan, maar ik neem aan dat de heren een nieuw platencontract hebben afgesloten. En aangezien ze niet zo productief meer zijn en Capitol natuurlijk ook iets van z'n geïnvesteerde geld wil terugzien, is een de zoveelste Greatest Hits een logische 'move'. Al vraag ik me af in hoeverre dat nog zin heeft in een tijdperk waarin er amper nog fysieke geluidsdragers verkocht worden. Misschien komt deze verzamelaar op streamingdiensten in de plaats van al die voorgaande verzamelaars...

avatar van gigage
Het verschil zit m in de 4 LP box, lijkt me.
In zwart en rood vinyl ( €164)

avatar van haythijs
Zou het ook niet zijn vanwege de aangekondigde farewell tour? Dan is een overzicht als dit een mooie aandachtstrekker om de catalogus van de band wat hits betreft tot je te nemen. Voor zover iemand die nog niet kent. Tevens dus een katalysator voor de kaartverkoop. Hoewel de band natuurlijk wel een livereputatie kent.
overigens zat ik te denken, is de band inmiddels niet de oudste in originele bezetting. Ervan uitgaande dat drummer Joey Kramer nog niet officieel uit de band is maar omwege mediscche priveredenen even niet meedeed?
Dat er ‘oudere’ bands bestaan, is ook mij duidelijk. Maar bij bijv de Stones of The Who zijn er al een aantal oerleden weg, ZZ Top en Status Quo idem, de Earring hief zichzelf op.
En los van wat tijdelijke uitstapjes van Perry en Withford, zijn ze wel vanaf het eerste album in deze oersamenstelling toch.

gigage schreef:
Het verschil zit m in de 4 LP box, lijkt me.
In zwart en rood vinyl ( €164)

Wat haythijs zegt is trouwens ook waar. Het zal inderdaad wel met die afscheidstoernee te maken hebben. Ik heb me dat nooit zo gerealiseerd, maar Aerosmith is een van de weinige bands die zo'n beetje in de originele samenstelling bijeen gebleven is. Ze zijn in klein en goed gezelschap, maar dit is best bijzonder, na al die jaren. Zeker als je bedenkt dat de groepsleden nou niet bepaald leefden als heilige boontjes...

avatar van Von Helsing
gaucho schreef:

Al die jaren, meer dan een halve eeuw. Op zich inderdaad wel bijzonder. De drummer is er weer bij? Hij was toch naar de rechter gestapt om zijn plek terug te krijgen?

avatar van vielip
Daar zeg je wat! Ik had begrepen dat rond de aankondiging voor de afscheidstournee geluiden opdoken dat een andere drummer op de kruk zou zitten. Maar wellicht is dat niet juist.

avatar van Germ
Germ (crew)
Ha! Een Aerosmith verzamelaar, die hadden we nog niet.

Wel goed om te lezen dat er tournee aankomt, ik zou de heren best eens live willen zien. Ik heb al een zwak voor deze band sinds ik als 12 jarige het Big Ones album kreeg.

avatar van gigage
Na de schandalig lage kaartverkoop bij hun laatste Nederlandse optreden in 2010 verwacht ik ze hier niet snel meer terug, of het moet op een festival zijn.

avatar van vielip
Voorlopig zijn ook alleen Amerikaanse data bekend gemaakt toch? Of heb ik een update gemist? Heb de band een keer of 3 gezien en elke keer geweldig.

avatar van fish
Doet me denken aan The Last Domino, de Genesis verzamelaar die uitgebracht werd vanwege de afscheidstoernee. Dit is dezelfde marketing truc. Je vindt hem intetessant of niet, de kwaliteit van de meeste nummers staat als een gitaartempel natuurlijk.

avatar van Johnny Marr
Prachtige hoes, en deze is wel hun meest volledige verzamelaar tot nu toe denk ik?

gaucho schreef:

Deze lijkt me met zo'n 14 nummers meer dan toch net iets completer?

Johnny Marr schreef:
Deze lijkt me met zo'n 14 nummers meer dan toch net iets completer?

Klopt, zie ik bij nader inzien. Die andere heeft maar 32 of 33 nummers, afhankelijk van welke configuratie je hebt. Dus dat scheelt per saldo aanzienlijk. Ik vraag me af hoe ze dat doen. Is dit dan een 3CD-box en een LP-set van vier platen? Anders kunnen die nummers er niet allemaal in hun volle lengte op, lijkt me.
Als dat laatste het geval is, voegt-ie inderdaad nog wel wat toe.

Toegegeven: als je nog niet eerder een keuze had gemaakt uit de tientallen verzamelaars die tot dusver zijn verschenen, dan is dit waarschijnlijk de beste keus. En voor de vinylverzamelaars voegt-ie wel degelijk iets toe, want veel eerdere dubbelaars verschenen uitsluitend op CD. Daar zit 'm dan vooral de meerwaarde in. Maar dit moet haast wel een 4LP-box zijn.

EDIT: aha, dat schrijft gigage hierboven al, en ik zie 'm nu ook her en der in die hoedanigheid aangeboden worden voor prijzen die variëren van 129 tot 169 euro. Voor de liefhebber...

Aerosmith to Release 44-Song Greatest Hits Collection - consequence.net

avatar van Johnny Marr
Spijtig dat ze met hun Farewell tour niet naar de Benelux/Europa komen wel

gaucho schreef:

Oh ja, hoe kon ik die reden nou over het hoofd zien? Uitmelken 2.0... In gelimiteerde oplage ongetwijfeld. Ik zag dat Forty Licks van de Stones ook al als gelimiteerde 4LP set verschijnt....

Ja alleen Forty Licks is tot zo'n 75 (!) euro goedkoper (scheelt de helft) en bestaat toch echt ook uit 4 LP's, net als deze Greatest Hits van Aerosmith. Die Forty Licks LP's hebben trouwens een fantastische geluidskwaliteit (cut at Abbey Road) en zijn geperst bij Optimal (Duitsland).

Ben benieuwd hoe dat bij deze Greatest Hits is. Edit: ik zie Tjechië (GZ?) staan. Mindere kwaliteit voor veel meer geld dus.

avatar van gaucho
Ja, Optimal (Duitsland) staat een stuk beter bekend dan GZ. Als het gaat om Tsjechië als land van herkomst, gaan het vrijwel altijd om GZ-pressings. Dat is inmiddels de grootste LP-perserij ter wereld, heb ik begrepen. Maar over de kwaliteit lees ik lang niet altijd positieve berichten. Dan lijkt me zoiets toch wel een forse investering.
Voor mij sowieso niet weggelegd, want ik vind dat echt teveel geld, zeker voor muziek die ik voor een groot deel al heb op LP en CD. Maar ik kan me wel voorstellen dat zoiets een mooie aanschaf is als je weinig tot niets van Aerosmith op vinyl hebt. Dan heb je wel in één keer een mooi carrière-overzicht met de beste en bekendste nummers in huis.

Maar toch, ik huiver als ik dit lees...:
The disgusting embarrassment of a pressing plant called "GZ Vinyl" | Vinyl and Turntables - stereonet.com
GZ - Vinyl pressing problems continue but differently | Steve Hoffman Music Forums - forums.stevehoffman.tv

Zo slecht als sommige vinyl liefhebbers zeggen, is GZ Vinyl ook weer niet. Ik heb daar ook best wel goede persingen van. Maar Optimal uit Duitsland levert eigenlijk altijd (hele) goede kwaliteit.

Ik zie net op amazon.de dat de dubbel LP van deze Greatest Hits daar 40 euro is en de 4LP 130 euro. 2x40=130? Of het boekje wat erbij zit moet 50 euro waard zijn?

avatar van ricardo
Jammer dat ze met een verzamelaar op de proppen komen als laatste worp, en niet na 11 jaar evt nog met een laatste regulier album, of desnoods als het aan inspiratie ontbreekt desnoods een leuk bluesy cover album. Honkin On Bobo vind ik ook zeer geslaagd. Ik heb alle albums al op cd in bezit, en deze verzamelaar is voor mij dus zeker overbodig.

avatar van BlauweVla
Met het lekker krakkemikkige "1971: The Road Starts Hear" is voor mij het cirkeltje wel rond. Ik kan me niet voorstellen dat Aerosmith nog met een nieuw boeiend album op de proppen kan komen. En dat zeg ik als liefhebber van de band. Een verzamelaar als deze "Greatest Hits" is logisch en verkoop altijd. Steven Tyler houdt er echter niet zo van, en is een regulier albumman

In het Veronica Magazine stond een heel stuk over Aerosmith. Ze geven dit jaar nog een aantal shows in America en dan stoppen ze ermee. Een nieuw album komt er sowiezo niet meer. Vooral Steven Tyler en Yoey Perry, ook wel bekend als the toxic twins zijn op, vooral door het vele drugsgebruik. Jammer maar het zij zo.

De mastering van de vorige Greatest Hits (sa)cd's waren bedroevend. Mocht deze hier beter zijn, dan zou het geen overbodige release zijn.

avatar van Von Helsing
SoundWave schreef:

Steven Tyler is inmiddels 75 jaar, toch wel een leeftijd, drugsgebruik op niet, om het vele touren niet meer aan te kunnen.

avatar van haythijs
Toch vind ik Tyler meestal nog vrij kwik en energiek overkomen als de man ergens verschijnt. Dat hij niet meer de longen uit zijn lijf loopt, springt en gilt als in die 70/80/90s is idd ook logisch gezien zijn leeftijd en ook zijn levensstijl in die 70/80s.
Sowieso heeft zijn manier van zingen het nodige gevraagd van diens stembanden, toch leek hij zich bij het vorige tourrondje vocaal nog aardig staande te houden. Jongere broeders als Axl, Bono of John Bon Jovi hebben toch veel meer stapjes teruggedaan.
Joe Perry lijkt inmiddels echt op een piraat die is weggelopen uit die films van Hollywood Vampire medebandlid Johnny Depp. Maar niettemin vind ik hem onstage toch ook nog zeker wel zijn gitaarding doen.
Overigens mag Brad Withford niet vergeten worden als zijn medecompaan, wat een heerlijke gitarist is dat ook om in je band te hebben.
Waar ik nog het meest benieuwd naar ben is of Joey Kramer nou wel of niet terugkeert. Zou toch zonde zijn als hij op het afscheidsrondje niet erbij kan zijn.

popdroidmusic schreef:

Ik heb de 2LP opstaan en die klinkt erg goed. Ook de Tjechische (GZ?) persing is in dit geval prima. De gekleurde variant ziet er ook nog eens erg mooi uit en is betaalbaar op fnac.com: fnac.com

Hier stond eerst de 4LP/3CD deluxe editie vermeld. De standaard editie bestaat echter uit 2LP/1CD. De extra nummers op de deluxe editie staan nu vermeld als bonustracks. Opvallend is dus dat deze standaard editie wel (redelijk) goed betaalbaar is, i.t.t. de deluxe editie.

Er is trouwens ook nog een Japanse Shm 6CD versie, bestaande uit de deluxe 3CD Greatest Hits en een 3CD Live Collection, voor de ware fan.

avatar van Gert1980
lennon schreef:
Fijn,

weer een verzamelaar van de heren.. want die hadden we nog niet

Leuke van dit soort collecties is dat ze in het vinyl tijdperk uitkomen en vaak automatisch een gave uitgave op gekleurd vinyl, of in boxset vorm krijgen.

Zo is deze op een heel gaaf rood/zwart vinyl uitgekomen die er heel mooi uitziet en de geluidskwaliteit is top!

avatar van lennon
Gert1980 schreef:

Ik snap wat je bedoelt, en als je een Aerosmith verzamelaar bent is dit natuurlijk super.

Maar ik ben el een beetje kleurtjes moe. Zwart vinyl is tegenwoordig de limited editie

Maar de muziek die erop staat is natuurlijk hoe dan ook onverwoestbaar.

avatar van Gert1980
lennon schreef:

Maar de muziek die erop staat is natuurlijk hoe dan ook onverwoestbaar.

Moet zeggen dat ik het grotendeels met je eens ben wat al die kleurtjes betreft. Ik ga er ook steeds minder vaak voor. Eigenlijk alleen nog wanneer het of één van mijn favo artiesten is, of wanneer de uitgave écht bijzonder is.

Deze was zeker bijzonder, maar helaas was het vinyl zelf beschadigd en heb ik hem dus retour gestuurd en ben er meteen wel klaar mee. Voorlopig dus geen Aerosmith voor mij

avatar van gigage
Op de korrel genomen ist een prima verzamelaar...echter ( ja hoor daar komt het gezever) de eerste 20 songs zijn niet allemaal hits, maar swa, 1 live song (maar waarom dan), we all fall down ipv Legendary Child? en er zijn geen extra' voor de fans. Maar die waren al op hoogstwaarschijnlijk, daar kun je een album mee vullen.*
Het is dan ook geen best of maar een greatest hits, een beetje doorsnee greatest hits.

* edit: maar niet meer via de streamingsdiensten vanwege het weghalen van andere verzamelaars. Kopen en downloaden loont dus nog steeds.